Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
Asi mě něco ušlo. Jaký byl problém, když byla přivezena poprvé?
Chemik:
A kdy nás potěšíte těmi záběry?
Díky
A kdy nás potěšíte těmi záběry?
Díky
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V noci byla napodruhé přivezena z Plzně, ráno složena a hned se pakovala na Pankrác.
Snad se jí bude tentokrát dařit lépe.
Snad se jí bude tentokrát dařit lépe.
Potvrzuji výskyt druhé 15T na Pankráci. Toho času stojí před strojem 9200 na 11. koleji. Detailněji jsem jí nezkoumal, pouze jsem pořídil pár záběrů. Jo a zatim je bez evidenčního čísla.
No nevim, kdo si tady pochvaluje staré sedačky v T3. Na můj vkus jsou tvrdé a kloužou. Když si do nich sednu, tak se vždycky svezu a otlačím si kolena - šíleně nepohodlné. Mě vyhovuje polstr právě kvůli pohodlí a neklouzavosti. Trochu problematická je jejich údržba, to je pravda. Na dřevě jsem ještě neseděl, tak nevím, jak je to pohodlné. Otřesy bych asi neřešil, tam zase tak moc velký rozdíl nebude. Větší problém vydím v poškozování sedaček. Když někdo znečistí či poškodí polstr, tak se to většinou dá vyřešit čistírnou. Pokud jde o škrábance na dřevě, tam bude podle mne větší problém. Může dojít k poškození oděvu a to bude daleko dražší problém.
Matematicky ty? Co se staloOMH píše:Když se na to podívám matematicky, ušpiní se jen jeden. Zato na polstru všichni kdo si na sedačku sednou.DavidD píše:A to má být výhoda, že to vytřu kabátem celé?
Z toho vyplývá i jednodušší údržba plastu a dřeva.
Když se na to podívám matematicky, ušpiní se jen jeden. Zato na polstru všichni kdo si na sedačku sednou.DavidD píše:A to má být výhoda, že to vytřu kabátem celé?
Z toho vyplývá i jednodušší údržba plastu a dřeva.
Myslel jsem to jinak než jsi to pochopil, nejspíš jsem to blbě napsal. Nemyslel jsem ji udržovat vybrušováním, ale je to jednodušší na mytí než-li polstr, jen vezmu hadr a utřu a je todemon píše:To by mě zajímalo, jak jsi tohle vydedukoval ?davidtk píše:...ale zas je to levnější na údržbu a to i za cenu některých méně inteligetních *****ů, kteří musí psát svoje p**oviny na všechno možný, ale poznáš alespoň jestli na tom před tebou seděla socka nebo ne ...
Tohle platí jen a pouze v případě, že se údržba omezí jen na mytí graffiti, což taky za současný situace očekávam. Pokud by se sedačka měla standartně udržovat (rozuměj vybrousit a znova lakovat, eventuelně měnit), pak to rozhodně levnější být nemůže.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To by mě zajímalo, jak jsi tohle vydedukoval ?davidtk píše:...ale zas je to levnější na údržbu a to i za cenu některých méně inteligetních *****ů, kteří musí psát svoje p**oviny na všechno možný, ale poznáš alespoň jestli na tom před tebou seděla socka nebo ne ...
Tohle platí jen a pouze v případě, že se údržba omezí jen na mytí graffiti, což taky za současný situace očekávam. Pokud by se sedačka měla standartně udržovat (rozuměj vybrousit a znova lakovat, eventuelně měnit), pak to rozhodně levnější být nemůže.
A to má být výhoda, že to vytřu kabátem celé?OMH píše:I kdyby se polstry udržovaly denně, nebo denně měnily, když ho přes den někdo po....., nebo jinak znečistí, zůstane to tam. A bohužel leckdy zákeřně neviditelné.DavidD píše:Ne ty nejsou nejlepší, bolí z nich zadek, nejpohodlnější jsou polstry, stačí je dobře udržovat a nemam problém..
Když si na plast, dřevo sedne bezdomovec, druhej to kabátem po něm vytře, ale na polstru špína drží dál:(
I kdyby se polstry udržovaly denně, nebo denně měnily, když ho přes den někdo po....., nebo jinak znečistí, zůstane to tam. A bohužel leckdy zákeřně neviditelné.DavidD píše:Ne ty nejsou nejlepší, bolí z nich zadek, nejpohodlnější jsou polstry, stačí je dobře udržovat a nemam problém..
Když si na plast, dřevo sedne bezdomovec, druhej to kabátem po něm vytře, ale na polstru špína drží dál:(
- jendelin.i
- Uživatel
Mně osobně kvůli pohodlí víc záleží na tvaru opěradla (aby mělo bederní prohnutí) než na materiálu. Třeba "vydlabané skořápky", byť polstrované, ve druhé sérii souprav metra M1, na těch neumím sedět (radši stojím, i když je volno). Lamináty v T3 mi přijdou pohodlné. Taky mi vadí, když jsou sedačky přiražené k bočnici (14T).
Otřesy nejsou stejné, plást tlumí víc a polstr také..Nesrovnávej nesrovnatelné. Řidič kamionu jezdí denně a to X hodin. V tramvaji prosedím 1-2 hodiny denně..Tak že léčení u doktora na bolavá záda u mě asi nepřipadá v úvahu.9001 píše:Já si myslím že se to trochu přehání. I polstr jde rozříznout a popsat i poškrábat plastová strana a sedačky jezdí.
Výborně to napsal Davidtk. Proč třeba kamionáci mají bolesti zad a to mají odpružené, polstrované sedačky? Otřesy se přenesou úplně stejně z polstru i z dřeva,protože pořád budou pevně připojeny k základnímu důvodu otřesů a to kastly...
Ne ty nejsou nejlepší, bolí z nich zadek, nejpohodlnější jsou polstry, stačí je dobře udržovat a nemam problém..davidtk píše:Tak víš jako nechci nějak rejpat, ale osobně bych substrátu nedal sedačky žádný a byl by klid, ale jak se chceš zavděčit široké skupině obyvatelstva?? Polstr ala R.P? Díky, taková nádherná tekoucí socka si udělá pohodlí a ty pak v tom máš sedět aniž bys poznal jestli to zasviněný je nebo není? Hnusnej plast co byl v jednom návrhu? To samý jak u dřeva rejpat se tam bude taky. Takže co si vybrat? Sesla ala T3? Jo jsou nejlepší ...DavidD píše:Jsem zjedav až do toho začnou drápat, jak laciné bude vždy celou sedačku vyměnit???
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím že se to trochu přehání. I polstr jde rozříznout a popsat i poškrábat plastová strana a sedačky jezdí.
Výborně to napsal Davidtk. Proč třeba kamionáci mají bolesti zad a to mají odpružené, polstrované sedačky? Otřesy se přenesou úplně stejně z polstru i z dřeva,protože pořád budou pevně připojeny k základnímu důvodu otřesů a to kastly...