Vypravení vozů

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypravení vozů

Příspěvek od Fořtík » 04.1.2010 0:24

Bába Foutéř píše:Já tomu moc nerozumím...
Bábo, věřte, že se jedná o dočasné řešení. V DP Kontaktu se určitě pochlubí s novou místností - až bude hotová. To topení nemohu komentovat, protože technické detaily cvičných vozů neznám, ale jeví se mi to jako nesmysl. Plocha cvičného vozu je dosti velká - myslím, že velikost plochy cvičného vozu si nezadá s kdejakou střídací místností - tedy snad kromě Střešovic.
willyjeff píše:A další...představte si, jak stojí zapnutý vůz 15 hodin denně na jednom místě. Takže si to představuju tak, že tam bude výpravčí za řidičským pultíkem a bude každou půlhodinku popojíždět, aby se nepropálili troleje :D
Myslím, že s tím problém nebude - v dobách kdy stála ikska a kdy se ikska střídala mohlo dojít k situaci, že vůz ze stanoviště nevyjel ani jednou za den.

Děláte z toho zbytečnou kovbojku... 8-)

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 04.1.2010 0:12

A další...představte si, jak stojí zapnutý vůz 15 hodin denně na jednom místě. Takže si to představuju tak, že tam bude výpravčí za řidičským pultíkem a bude každou půlhodinku popojíždět, aby se nepropálili troleje :D

Bába Foutéř
Šťoura

Příspěvek od Bába Foutéř » 04.1.2010 0:06

9001 píše:5516 je naprosto ideální. Je tam pár stolečků, na kterých se dá položit kafe a slušně se najíst. V jiných střídacích místnostech máš polstrované sedačky? Myslím, že ty stolečky ocení víc než polstrovanou sedačku.
Já tomu moc nerozumím, ale myslela jsem si, že přestávka řidiče je od toho, aby si odpočinul. Tedy klidně si dal 20 nebo tak něco. Zalezl si do kouta. A vážně tomu nerozumím, ale slyšela jsem, že cvičné vozy mají v zadní části odpojené topení. Představa, že se tlačím v přední třetině vozu s kolegy (kolik, že je tam míst k sezení u stolečků na svačinu?) a nemám chvilku klidu. Fakt tomu nerozumím. Ale v časopise DP Kontakt bývají vždycky fotky, kde se vedení podniku chlubí tím, jak do nových střídacích místností koupili sedačku. Tak fakt nevím, jsem jen hloupá nána...

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 03.1.2010 23:34

9001 píše:5516 je naprosto ideální. Je tam pár stolečků, na kterých se dá položit kafe a slušně se najíst. V jiných střídacích místnostech máš polstrované sedačky? Myslím, že ty stolečky ocení víc než polstrovanou sedačku.
Vidím to taky tak, ty sedačky jsou jediný mínus. Stolečky jsou jednoznačně největší plus. Jinak je možné tam ten vůz odložit na delší dobu a trochu ho zařídit - místo pro výpravčího, připojit k síti (220V), dát tam automat na bagety atd. Prostě všechno, co se pak bude stěhovat do té místnosti může být už v tom voze. I když to je spíš jen moje zbožné přání. 8-) Jináč - cvičný vůz nevydělává, tudíž nemusí nikoho pálit, že stojí.

tramvajka
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tramvajka » 03.1.2010 23:31

A jak se tam nacpe X lidí? A taky tam asi bude nějaký výpravčí. No,nechme se překvapit, uvidíme zítra... :roll:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 03.1.2010 23:28

5516 je naprosto ideální. Je tam pár stolečků, na kterých se dá položit kafe a slušně se najíst. V jiných střídacích místnostech máš polstrované sedačky? Myslím, že ty stolečky ocení víc než polstrovanou sedačku.

tramvajka
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tramvajka » 03.1.2010 22:55

Fořtík píše:Tak jsme s tramvajkou dnes okukovali novou střídací místnost v Braníku. Ačkoliv byl vevnitř čilý ruch, tak určitě od zítřka sloužit nebude. Ty zvuky připomínaly nahazování omítky a já bych se vsadil, že jsem je identifikoval správně. :lol: A vůz 5516 stojí úplně vzadu na 23. koleji Pankrácké vozovny. 8-)
No jo, už je to tak :wink: . Jsem rád, že si sem dal foky Ty, jelikož mě vyšli víš na co :lol: :P ...
No, nechme se překvapit zítra, zda-li tam bude vůz 5516, či co. A mimo jiné, bavil jsem se s chemikem87, a říkali jsme si,že už tam taky mohli šoupnout třeba obyč R.P, a nebo KT8. Ta KT8 mi přijde jako dobrý nápad. A ne 5516, kde jsou plastové sedačky, žádné pohodlí #-o ...

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 03.1.2010 21:28

7080 píše:Střídací "místnost" bude v Braníku zajišťovat vůz 5516 neboť vlastní prostory ještě nejsou upraveny.
Tak jsme s tramvajkou dnes okukovali novou střídací místnost v Braníku. Ačkoliv byl vevnitř čilý ruch, tak určitě od zítřka sloužit nebude. Ty zvuky připomínaly nahazování omítky a já bych se vsadil, že jsem je identifikoval správně. :lol: A vůz 5516 stojí úplně vzadu na 23. koleji Pankrácké vozovny. 8-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 03.1.2010 16:13

Bobik píše:Neobjeví :D To by se už rovnou mohla reinkarnovat 23. :lol:
Ale to už by pak nebyla metrolinka :lol:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 03.1.2010 15:43

Neobjeví :D To by se už rovnou mohla reinkarnovat 23. :lol:

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 03.1.2010 15:40

jara píše:
martyn píše: o víkendu se taky ráno na osmičce hojně vyskytnou sóla, což budou kmenové patnáctky, co vyjedou dřív na d-8 a pak přejedou na patnáctku.
Sola na 8čce to tu dlouho nebylo :-)
Já jenom čekám, kdy se sóla objeví na 22 :lol: když můžou jezdit na 17 :D

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 03.1.2010 14:57

martyn píše: o víkendu se taky ráno na osmičce hojně vyskytnou sóla, což budou kmenové patnáctky, co vyjedou dřív na d-8 a pak přejedou na patnáctku.
Sola na 8čce to tu dlouho nebylo :-)

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 03.1.2010 12:19

...ještě jsem zapomněl: přejezdy 54 se od pondělka přesouvají z dvacítky na dvanáctku (čtyři pořadí).

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 03.1.2010 11:28

Peter píše:Pokub stále platí, že to budou tři pořadí, jako na 11, tak jsem zvědav jak to večer bude vypadat z Karláku směr Nusle, pokud se zrovna natrefí, že za krátkou 24 pojede krátká 18. Už dnes to není žádná slává pokud se chytne krátká 24 a pokud zatím pojede ještě krátká 18 ... (-X no uvidíme jak to bude vypadat v reálu.
Takové nárazové problémy jsou na všech linkách, kde se v polonoci přechází na sóla. Na Barrandov nám sice přidali večer jednu linku, ale 20 jezdí v sólech, a když na Smíchově chytne metro od centra, je situace ještě horší než předtím. Zatímco 14 jezdí ve dvojicích, a protože na metro nenavazuje, tak jezdí prázdná.

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 03.1.2010 10:58

martyn píše:Trochu upřesním:
dvanáctku svačí u Anděla od pondělka Kobylisy, čtrnáctku Motol a Hloubětín (na 20 zůstává Pankrác).

Jinak přibudou dvoje nové svačiny: 6 na IPP (svačí Strašnice s návratem na stejný vůz), 17 v Braníku (svačí Pankrác, dtto). Krátká varianta M17 zůstává v sólech.

Pokoutně se taky omezují vozokilometry: vokovické přejezdy před 56kou budou nově pendlovat na d-18 místo původní jedenáctky; o víkendu se taky ráno na osmičce hojně vyskytnou sóla, což budou kmenové patnáctky, co vyjedou dřív na d-8 a pak přejedou na patnáctku.

A snad poslední poznámka: příští víkend od sobotního rána do nedělního večera výluka na Petřiny, budou se měnit panely u Vojenské nemocnice směrem na Větrník. 1, 18 a 56 tradičně na Královku.
Střídací "místnost" bude v Braníku zajišťovat vůz 5516 neboť vlastní prostory ještě nejsou upraveny.

Zamčeno