Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Markus
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
Těžko říci, škoda že v busu nebyla kamera. Co jsem četl v reportáži na iDNES, vypadá to opravdu na výrostky s pyrotechnikou. Úmysl bych v tom neviděl, spíše neopatrnost/frajeřinu, co nevyšla. Je štěstí v neštěstí, že se to stalo v noci, v téměř prázdném buse. Navíc shořel starý bus na konci životnosti pro PID. Nemění to nic na tom, že to je vážné ohrožení zdraví občanů a pachatelé by se měli zodpovídat ze vzniklé škody. Ať už pachateli byli cestující nebo šlo o požár motorového prostoru, který způsobil vznícení zábavní pyrotechniky cestujících (pokud tam vůbec nějaká pyrotechnika byla, počkejme si na vyšetřování ...). Dnes ráno jsem na 205 čekal a netypicky přijel citybus kloub ... že bychom se konečně na 205 dočkali garantovaného nízkopodlažního pořadí? Linka 205 je pro méně pohyblivé lidi a kočárky důležitá, protože spojuje jih s metrem Budějovická, kde existuje bezbariérový přestup na metro a je tu poliklinika. 139 jezdí sice nízkopodlažní, ale jen přes Kačerov a tam jsou to shody do podchodu, pak z podchodu a pak do metra ...
osobně si myslím, že jestli tam bouchla nejaka pyrotechnika tak to byla jen nahoda. Podle fotek je nejvic zasažen motorovy prostor...
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Fajrunk 6224 pohledem našich nejsledovanějších TV stanic.
http://www.youtube.com/watch?v=ezaoYCym8tc
http://www.youtube.com/watch?v=XsuJWYLFTaw
http://www.youtube.com/watch?v=ezaoYCym8tc
http://www.youtube.com/watch?v=XsuJWYLFTaw
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dodávka autobusů v r. 2010 - objednávka zní 44 ks standardních a 37 ks kloubových a 2 ks na hybridní pohon.Tom píše:Mimochodem neví někdo kolik bus má přijít v letošní dodávce, mají tam být i nějaké busy CNG....
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
No nevím, že by zrovna houmlesáci bažili po zábavní pyrotechnice... Viníci by každopádně zasloužili exemplárně potrestat, na výstrahu případným následovníkům...Markus píše:Nepřekvapilo by mě, kdyby se nakonec ukázalo, že nikoliv neukázněná mládež, ale neopatrný houmlesák za tím je.
-
Markus
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To jsem zvědavej, jak dopadne vyšetřování požáru busu na lince 205. Nepřekvapilo by mě, kdyby se nakonec ukázalo, že nikoliv neukázněná mládež, ale neopatrný houmlesák za tím je. V zimě jsou Modřany a bus/tramlinky na jihu houmlesáky doslova zamořené.
Myslím že to byla 2., ale vypadalo to srandovně když náklaďák s "přívěsem na nářadí" jsem míjel na Čechově mostě.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasí, děkuji Mr.Crossovi za info!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dnes odpoledne na lince 292 náhrada elektrobusu Ikarem. Bohužel nevím, který byl potupně odtažen do ÚD, nechytil jsem číslo ani té náhrady 
To nám ten italský zázrak dlouho nevydržel.
To nám ten italský zázrak dlouho nevydržel.
Na kloubáky jsem si už zvyk a nepřijdou mi tak blbé, ale jako klasiky jsou děsné. Samé dveře, sedačky na boku a nikde nic..OMH píše:A SOR NB 12 na 161.DavidD píše:Dnes SOR NB 18 na lince 143.
Davide, je to špatný, už se nám tu na P6 ten hmyz rozšířil a za chvíli bude všude:(
Stačí jet na kulaťák a za chvíli kolem tebe jede SOR:(
Mě naopak zvenku přijdou SORky mnohem tišší a jsem za to moc rád. Ráno bude po 4:30 míň vyjících cityhnusů a budu lépe spát (jsou dost slyšet než vyjede v 6 hod monotónní proud IGK).
Zevnitř jsem toho moc zatím nenajezdil tak to zatím nehodnotím. Jen trochu drnčí odložení
Zevnitř jsem toho moc zatím nenajezdil tak to zatím nehodnotím. Jen trochu drnčí odložení
Z hlediska cestujícího na mě nové SORky působí celkem solidním dojmem, proč tolik kritiky? Já osobně myslím, že jsou možná více hlučné (zvuk motoru připomíná spíš Progress
), ale jinak pohoda.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
6633 na 180/1.
To já zas radši vysokopodlažní Karosou se svezu:)Damir Holas píše:Lepší Sor než kočár typu 5292...OMH píše:Stačí jet na kulaťák a za chvíli kolem tebe jede SOR:(
Však si zvyknete. U nás to jezdí v podstatě každý druhý spoj (večery, víkendy) a taky tím nijak duševně netrpím.