Pražské metro
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
teptrolej1
- Uživatel
Re: Pražské metro
ad Tonda Ježek: slíbená fotka je tady:
http://www.flickr.com/photos/26181971@N ... 846548738/
http://www.flickr.com/photos/26181971@N ... 846548738/
- Karotka
- Uživatel
Nejsem sice pamětník, ale zato čtenář... měli to prý vykopané už předem, eskalátory se budovaly částečně za provozu (v ohrazeném prostoru na nástupišti)ElWapp píše:Prosím, mohl by nějaký pamětník popsat, jak se stavěl přestup na Muzeu mezi oběma trasami? Jestli byl podchod pod kolejí linky C už připraven od spuštění céčka, nebo se to nějak vyrábělo až za provozu... a stejně tak prostory pro eskalátory z nástupiště...
-
teptrolej1
- Uživatel
...no ještě jedna bude, z wilsoňáku...tedy z hlavního nádraží, jen ji musím najít a trochu vyspravit, až bude , dám vědět....a díky! 
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je moc pěkné, máš ještě nějaké historické z metra?teptrolej1 píše:posílám jednu hodně dávnou vzpomínku od Muzea...
Prosím, mohl by nějaký pamětník popsat, jak se stavěl přestup na Muzeu mezi oběma trasami? Jestli byl podchod pod kolejí linky C už připraven od spuštění céčka, nebo se to nějak vyrábělo až za provozu... a stejně tak prostory pro eskalátory z nástupiště...
-
teptrolej1
- Uživatel
ad 8750:
díky za upozornění, je to opravdu rok 1976, na flickru to také opravím. Ten panel mě opravdu zmátl, dohledal jsem teď přibližnou dataci, tenhle snímek patří do krabice diáků s označením 1976...jinak foceno Yashicou 35, materiál Orwochrom... a na tu Sinkulárnu jsem v té době ještě metrem tedy nejezdil, většinou přecpaným autobusem 136...
díky za upozornění, je to opravdu rok 1976, na flickru to také opravím. Ten panel mě opravdu zmátl, dohledal jsem teď přibližnou dataci, tenhle snímek patří do krabice diáků s označením 1976...jinak foceno Yashicou 35, materiál Orwochrom... a na tu Sinkulárnu jsem v té době ještě metrem tedy nejezdil, většinou přecpaným autobusem 136...
To bude dřív, období 1975 (čtyřvozová souprava) - 1977 (ještě nejsou postaveny eskalátory pro přestup na A). Asi tě zmátlo, že na infopanelech je A zakresleno, ale to tam bylo připraveno už dříve, před zahájením jeho provozu.teptrolej1 píše:posílám jednu hodně dávnou vzpomínku od Muzea, ten rok je opravdu asi 1979, když jezdilo Áčko... http://www.flickr.com/photos/26181971@N ... 6/sizes/l/
-
gabuliatko
- Uživatel
panove na LA byli velmi slusni, za to, kdyz jsem videl na Zlicine vyndavat vypracim osobu ktera usnula ...
... budu si muset davat pozor, aby se mi to nestalo
-
teptrolej1
- Uživatel
posílám jednu hodně dávnou vzpomínku od Muzea, ten rok je opravdu asi 1979, když jezdilo Áčko, kterým jsem se dopravoval na Sinkulárnu do Dejvic. Ani ne snad výpravčí, ani ne snad ostraha (byla-li), ale někteří jedinci v civilu (STB) či šedé uniformě (šedý mor=VLK) neměli zrovna v oblibě focení ta takovýchto místech...:
http://www.flickr.com/photos/26181971@N ... 6/sizes/l/
http://www.flickr.com/photos/26181971@N ... 6/sizes/l/
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak staré evidenční číslo v DPP nemámTonda Ježek píše:Na poli jsou taky od 18:00.jara píše:Na LA byla bezpečnostní služba ve večerních hodinách podobně jako je tomu ted na černém mostě a dejvické. A když začalo metro jezdit do polí tak se tato skupina pracovníků BA přesunula na Dejvickou kde jsou každý den od 18:00-6:00 k vidění.
To bylo až později, ze začátku tam byli 24 hodin. Stejně tomu bylo i na IV.C2.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na poli jsou taky od 18:00.jara píše:Na LA byla bezpečnostní služba ve večerních hodinách podobně jako je tomu ted na černém mostě a dejvické. A když začalo metro jezdit do polí tak se tato skupina pracovníků BA přesunula na Dejvickou kde jsou každý den od 18:00-6:00 k vidění.
To bylo až později, ze začátku tam byli 24 hodin. Stejně tomu bylo i na IV.C2.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na LA byla bezpečnostní služba ve večerních hodinách podobně jako je tomu ted na černém mostě a dejvické. A když začalo metro jezdit do polí tak se tato skupina pracovníků BA přesunula na Dejvickou kde jsou každý den od 18:00-6:00 k vidění.Tonda Ježek píše:Na LA [el ej] tam snad byly buďto kvůli tomu, že úsek IV.C1 ještě nebyl zcela předaný DP, tak aby se ta stanice moc nepoškodila nebo kvůli tomu, že stanice byla ještě v záruce. A nebo kvůli něčemu jinému. Už si to přesně nepamatuji.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Výpravčí nikdy ve stanicích nebyly, vždy pouze jenom na depech.malesak píše:to mi trochu připomnělo provoz s výpravčími
Na LA [el ej] tam snad byly buďto kvůli tomu, že úsek IV.C1 ještě nebyl zcela předaný DP, tak aby se ta stanice moc nepoškodila nebo kvůli tomu, že stanice byla ještě v záruce. A nebo kvůli něčemu jinému. Už si to přesně nepamatuji.MF píše:Když jsem nechával svého času auto na Ládví na P+R a jezdil odtatud metrem, tak tam chodil takový hlídač, ale nevím, jak ten by něčemu měl zabránit. Vypadal spíš jako držitel průkazu ZTP, protože těžce kulhal, nebo když jsem tam přišel, tak seděl na lavičce a spal. Jednou se mu dokonce odkutálela čepice asi 3m vedle něj aniž by si toho všiml.
to mi trochu připomnělo provoz s výpravčími
Tak to by měl stát ještě na Muzeu - A, kudy by do spojky mohl vniknout také, ale je to trochu kus cesty.