Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Bobik
Uživatel

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od Bobik » 16.2.2010 2:30

Jo, to sedí, má dobrá žena tomu říká "tupohlavý dav".A platí to obecně, aneb taky mě vždycky rozseká když je na přechodu nervózní hrozen lidí čekající na zelenou co nepadá, ale čudlík nezmáčkne nikdo.

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 15.2.2010 22:49

Absolut píše:MF: Story s blondýnou je boží... Je fakt, že někteří kaštani jsou schopni čekat na tramvaj i když už \---/ trhají koleje...
vsuvka: ...indiáni...

Ale v tomhle ohledu hodně funguje stádovité chování. Když už tam někdo čeká, málokoho napadne se dívat, není-li něco mimo provoz. A když někdo dobíhá cvičku v upřímné snaze dobrejlit se evidenčního čísla, hned se najde pár lidu, co dobíhají s sebou.

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 15.2.2010 8:47

Absolut píše:MF: (...) někteří kaštani jsou schopni čekat na tramvaj i když už trhají koleje...
Ano. Také byli mnozí schopni čekat na Štrosmajeráku na X-1 směr Letenské náměstí, ač kolem nich projelo x tramvají s konečnou zastávkou Sparta na BUSE... :roll:

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 14.2.2010 22:23

MF: Story s blondýnou je boží... Je fakt, že někteří kaštani jsou schopni čekat na tramvaj i když už trhají koleje...

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 14.2.2010 17:55

MF píše:Dneska jsem hodnotil výluku Kobylisy - S. Ďáblice. Jezdily tam dva vozy a to SOR jako garance a Vrakosa. Akorát nechápu jak je možné, že ve smyčce S. Ďáblice, kde měli být cestující nabíráni v zastávce vozíčkářské linky 3, která tam jezdí pravidelně leželo asi 20 cm sněhu. Že je kalamita to bych pochopil, ale zastávka, která je extra pro invalidy a na ní je hromada sněhu, tak to mi nejde do hlavy. Druhá věc - zastávky Kyselova dc. a Střelničné dc. byly bez obsluhy. Nikomu prostě nestálo za to (zejména na Kyselova dc.) zřídit byť na dopoledne zastávku (a nemusí být hned z panelů) v pravém jízdním pruhu (od obrubníku je již travnatý svah). Jo, vyžaduje to hold vyřizování, ale od toho tam v těch kanclech snad jsou. U Střelničné je to k metru tak nějak docházková vzdálenost a tak to v ní mělo být prezentováno a ne, že lidi v seznamu zřízených zastávek NAD tu svou nenajdou. Sice tam byla opravdu malá frekvence lidí, ale byla. Jiná věc je dementnost některých cestujících, kteří nečtou cedule na zastávkách a musím říct, že byly všude, nebo kteří stojí na zastávkách a okolo jezdí nakolejená vozidla TV tam a zpátky a oni dále čekají. Ukázkovým případem byla blondýna na Štěpničné dc, která koukala do podjedu, kde na obou kolejích makaly vozy TV a ona koukala kdy jí přijede tolik očekávaná tramvaj. No, vydržela to celé kolo (půl hodiny).
To víš blondýna, co od ní můžeš čekat.

MF
Uživatel

Výluky a jiná omezení

Příspěvek od MF » 14.2.2010 17:25

Dneska jsem hodnotil výluku Kobylisy - S. Ďáblice. Jezdily tam dva vozy a to SOR jako garance a Vrakosa. Akorát nechápu jak je možné, že ve smyčce S. Ďáblice, kde měli být cestující nabíráni v zastávce vozíčkářské linky 3, která tam jezdí pravidelně leželo asi 20 cm sněhu. Že je kalamita to bych pochopil, ale zastávka, která je extra pro invalidy a na ní je hromada sněhu, tak to mi nejde do hlavy. Druhá věc - zastávky Kyselova dc. a Střelničné obě. byly bez obsluhy. Nikomu prostě nestálo za to (zejména na Kyselova dc.) zřídit byť na dopoledne zastávku (a nemusí být hned z panelů) v pravém jízdním pruhu (od obrubníku je již travnatý svah). Jo, vyžaduje to hold vyřizování, ale od toho tam v těch kanclech snad jsou. U Střelničné je to k metru tak nějak docházková vzdálenost a tak to v ní mělo být prezentováno a ne, že lidi v seznamu zřízených zastávek NAD tu svou nenajdou. Sice tam byla opravdu malá frekvence lidí, ale byla. Jiná věc je dementnost některých cestujících, kteří nečtou cedule na zastávkách a musím říct, že byly všude, nebo kteří stojí na zastávkách a okolo jezdí nakolejená vozidla TV tam a zpátky a oni dále čekají. Ukázkovým případem byla blondýna na Štěpničné dc, která koukala do podjedu, kde na obou kolejích makaly vozy TV a ona koukala kdy jí přijede tolik očekávaná tramvaj. No, vydržela to celé kolo (půl hodiny).
Naposledy upravil(a) MF dne 14.2.2010 18:33, celkem upraveno 1 x.

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 09.2.2010 7:39

Téměř jeden rovná se < 1... ;) Právě z okr. PS čerpám své zkušenosti.

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syverin » 08.2.2010 23:33

A z řady vesnic celkem téměř ani jeden (ke studiu doporučuji okresy Plzeň-sever a Pelhřimov)

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 08.2.2010 23:31

Mluvíme o neděli? To z řady vesnic jede autobusů celkem téměř jeden. Nicmöně Barrandov sice může být považován za vesnici, ale pořád je to vesnice poměrně velká. :wink:

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syverin » 08.2.2010 23:22

Ve slušnejch vesnicích dva. Jeden do fabriky na půl šestou, jeden do školy na půl osmou (ten ale nejede o prázdninách) ;)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 08.2.2010 23:07

Proxy: Ty by si potřeboval bydlet měsíc na vesnici. Tam ti jede jenom JEDEN bus ráno. Takhle máš tři spoje do hodiny. :roll:

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 08.2.2010 22:23

opocenskylukas píše:Příští Neděli 21.2.2010 výluka Hlubočepy - Sídliště Barrandov od Ranního výjezdu do 16:00
12 Smíchovské Nádraží - Palmovka
14 Hlubočepy - Vozovna Kobylisy
20 Hlubočepy - Divoká Šárka
To je skvělé - od ranního výjezdu až do 9:00 hodin bude z Barrandova jezdit jen jedna linka v intervalu 20 minut - jak já se dostanu do práce netuším #-o

opocenskylukas
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od opocenskylukas » 08.2.2010 21:23

Příští Neděli 21.2.2010 výluka Hlubočepy - Sídliště Barrandov od Ranního výjezdu do 16:00
12 Smíchovské Nádraží - Palmovka
14 Hlubočepy - Vozovna Kobylisy
20 Hlubočepy - Divoká Šárka

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 03.2.2010 18:50

Doprava na veletrh Holiday World 2010

Návštěvníky veletrhu Holiday World 2010, který se koná ve dnech 4. – 7. února 2010 na Výstavišti v Holešovicích, upozorňujeme na možnost přepravy k Výstavišti Holešovice pravidelnými tramvajovými linkami 5, 12, 14, 15 a 17 od stanice metra Nádraží Holešovice a také zvláštní autobusovou linkou 751 v trase Nádraží Holešovice – Výstaviště Holešovice. Interval na lince bude přizpůsoben přepravní poptávce.
http://www.dpp.cz

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 03.2.2010 11:45

MF píše:No já měl tu 52. Večer už to šlo a docela se jezdilo i přesně. Včera to však bylo horší. Ty si stál nad tou zatáčkou já Tě zdravil, protože jsem viděl montérky, ale v té tmě už jsem nepoznal, že si to Ty.
Ju, byl jsem to já a já zase tebe poznal, až když si projel kolem, protože jsem částečně mrznul a částečně se snažil zapisovat něco smysluplného ;-)

Odpovědět