Tramvajové modely a kolejiště
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové modely
Já si toho řidíčského stanoviště vůbec nevšiml.Dávám další + tomu modelu.Z čeho jsi to průhledné stanoviště řidíče udělal? Ten obtisk řidičského panelu na T4 se dá sehnat kde? Taky scháním obtisk čelního transparentu tramvaje T3RP -(linka 18,Vozovna pankrác)2X.Kde se to dá sehnat a za kolik? Díky za odpověď brnomir
Bodeď by nebyl model lepší než od MB, když je tam více detailů. Např. v interiéru přístrojovka, průhledná zástěna kabiny, guma kolem oken a další. Vždyť sem ho to naučil jámirbrno píše:Pro Vendelínka: Řekl bych,že ty modely od DPmPET jsou mnohem povedenější než modely od MB.
Jak se to doslovně vezme?Pepa píše:Pro méně chápavé...jakej je v tom rozdíl? Když si něco objednám, je to pro tebe kšeft...
DPmPET
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, ale ty detaily nás liší od seriovky. a to je ta nádhera. co kus to originál! a o tom to je.

Pro méně chápavé...jakej je v tom rozdíl? Když si něco objednám, je to pro tebe kšeft...
Já modely na kšeft bohužel nedělám,je to práce na objednávku pro jiné DP v rámci našich ústředních dílen.Vendelínek píše:DPmPET: díky za info, cenu za material chápu, ale z tvých příspěvků jsem pochopil že to děláš na kšeft. Tak mě zajímalo na kolik to vyjde celkově pro zákazníka, i s prací. Pokud jde o bižuterii, tak ta udělá hodně. MB má doplnky zvlášt, v pytlíčku. Tak jako je to běžné u vagonku a mašinek. Takže na tom bych neviděl nic divného a jak říkáš, vše je na modeláři...
DPmPET
-
Vendelínek
DPmPET: díky za info, cenu za material chápu, ale z tvých příspěvků jsem pochopil že to děláš na kšeft. Tak mě zajímalo na kolik to vyjde celkově pro zákazníka, i s prací. Pokud jde o bižuterii, tak ta udělá hodně. MB má doplnky zvlášt, v pytlíčku. Tak jako je to běžné u vagonku a mašinek. Takže na tom bych neviděl nic divného a jak říkáš, vše je na modeláři...
Že jsou modely povedenější než od firmy MB ,je to že je u modelu dodělaná tak trochu bižutérie(chodníky na střeše,prahy u dveří,spřáhla,pluhy).Což u produkce firmy MB celkem schází a je to už potom na majiteli modelu a by si to patřičně dozdobil.mirbrno píše:Pro Vendelínka: Řekl bych,že ty modely od DPmPET jsou mnohem povedenější než modely od MB.
DPmPET
Ohledně vozu ZT4D: Tak ten model zas není tak nějak kvalitou optimální jak bych si představoval,najdou se nějaké závady které by se daly udělat lépe.Vendelínek píše:DPmPET: musím Tě pochválit, velice zdařilý model, skoro jak od MB. Mohl bys říct na kolik taková sranda přijde a jak dlouho trvaly práce? Jinak předpokládám že popisky jsou z klasických vodolepek nebo se mýlím?
Co to stálo? 2 x T4D nenalakovaná stavebnice od Herrmann und Partner,2 x polopantografy katalogové číslo č.938 od firmy Sommerfeldt.
Práce trvaly asi 2,5 měsíce a obtisky jsou použity od Herrmann und Partner(čelní obrazovky,boční orientace) a evidenční čísla jsou z archu na vozidla z produkce p.Došlého .
DPmPET
Pro Vendelínka: Řekl bych,že ty modely od DPmPET jsou mnohem povedenější než modely od MB.
-
Vendelínek
DPmPET: musím Tě pochválit, velice zdařilý model, skoro jak od MB. Mohl bys říct na kolik taková sranda přijde a jak dlouho trvaly práce? Jinak předpokládám že popisky jsou z klasických vodolepek nebo se mýlím?
Pro p.mirbrno: Ohledně světel.Světla nejsou upravována ale jsou pouze nalákovaná nejdříve černou matovou a pak stříbrnou.Jěště to nemám tolik vychytaný.
Okapové lišty na bočnici jsou z profilu evegreen o rozměrech 0.5 x 0.5 mm.
Orámování čili imitaci těsnící gumy je provedeno černou lihovou fixou.
Ohledně stavby vozu T3 se dá udělat ze stavebnice T4D od Hermann und Partner(dovozce firma MB).Já bych nastavil střechu v polovině a použil bych profil od evergreenu a později vykitoval,nebo vypilovat s organického skla.
DPmPET
Okapové lišty na bočnici jsou z profilu evegreen o rozměrech 0.5 x 0.5 mm.
Orámování čili imitaci těsnící gumy je provedeno černou lihovou fixou.
Ohledně stavby vozu T3 se dá udělat ze stavebnice T4D od Hermann und Partner(dovozce firma MB).Já bych nastavil střechu v polovině a použil bych profil od evergreenu a později vykitoval,nebo vypilovat s organického skla.
DPmPET
Otázky pro DPmPET:
1.) Zajímalo by mě jakým způsobem jsi upravil přední světlomety.Jsou zapilované a rošířené? Velmi se mi líbí jak je máš udělány včetně nalakování světlometů černou a sříbrnou barvou
2.) Z čeho máš udělány okapové lišty?
3.) Jak jsi orámoval prosklení modelu tou černou barvou?
4.)Uvažuji,že bych koupil stavebnici T4 od MB modely a rozšířil model na skříň T3.Jediné co nevím jak udělat je sešikmená střecha vozu.Poradí mi někdo jak to udělat? Předem díky za odpovědi na mé otázky.
1.) Zajímalo by mě jakým způsobem jsi upravil přední světlomety.Jsou zapilované a rošířené? Velmi se mi líbí jak je máš udělány včetně nalakování světlometů černou a sříbrnou barvou
2.) Z čeho máš udělány okapové lišty?
3.) Jak jsi orámoval prosklení modelu tou černou barvou?
4.)Uvažuji,že bych koupil stavebnici T4 od MB modely a rozšířil model na skříň T3.Jediné co nevím jak udělat je sešikmená střecha vozu.Poradí mi někdo jak to udělat? Předem díky za odpovědi na mé otázky.
DPmPET: Moc pěkně udělaná tramvaj, interiér taky parádní. Díky též za ukázku štiky v HO.
Po delší pauze se opět pohnuly práce na voze ZT 4D ev.č.901(900) a 902.Model vozu je už hotov a bude se předávat k jinému dopravnímu podniku.
DPmPET
DPmPET
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.