V cca 14:30 jela 15T 920x na Kubáni z centra.demon píše:Druhý tzv.light prototyp už zítra...
Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
Naposledy upravil(a) Pepa dne 28.3.2010 19:09, celkem upraveno 1 x.
Co se stalo? Ráno stála na 11. koleji a měla pravý bok oblepený papíry a nastříkané obdélníky šedé barvy.
Kde? A jak?chemik87 píše:15T prave bourala...
15T prave bourala...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je bez cukru

Proč light? Nemá hnanou nějakou nápravu?demon píše:Druhý tzv.light prototyp už zítra...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Druhý tzv.light prototyp už zítra...
Pokud je mi známo, tak nemá. Ovšem ..... .
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Víme zda se bude venčit zítra?
(Brejšíne
)
(Brejšíne
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pevně věřím v první výše nastíněnou možnost - nahrazení všech trolejových kontaktů kolejovými obvody, protože to bude mít následující výhody:Oskar píše:Podle mě je už současný stav slučitelný s provozem 2×T3R.PLF (neboli vzdálenost mezi čelem vozu a lištou sběrače je stejná, nebo hodně podobná, u PLF i u normální T3).8251 píše:Tak jestli se budou posunovat kontakty kvuli 15T tak se může stát že takhle budou kontakty pasovat i na 2xT3R.PLF
Nicméně bude zřejmě potřeba posunout odblokovací kontakt dále za výměnu a přitom zachovat vzdálenost mezi odblokovacím a pomocným kontaktem tak, aby byla rovna vzdálenosti sběračů dvojice T3 a T3PLF+T3. Tedy předělat úplně všechno. Možná by se spíš vyplatilo předělat všude výhybky na kolejové obvody, nebo říct škodovce, ať ten sběrač dává víc dozadu
1.) Umístění "vysílače" na vozidle je vždy možno různé (není vázáno umístěním nějaké části vozu - pantografu atd.) a přitom vlastně ve stejných vzdálenostech od začátků/konců skříní stejné.
2.) Sjednocením elektrických ovládání výhybek bude jednodušší učivo pro nové řidiče tramvají.
Podle mě je už současný stav slučitelný s provozem 2×T3R.PLF (neboli vzdálenost mezi čelem vozu a lištou sběrače je stejná, nebo hodně podobná, u PLF i u normální T3).8251 píše:Tak jestli se budou posunovat kontakty kvuli 15T tak se může stát že takhle budou kontakty pasovat i na 2xT3R.PLF
Nicméně bude zřejmě potřeba posunout odblokovací kontakt dále za výměnu a přitom zachovat vzdálenost mezi odblokovacím a pomocným kontaktem tak, aby byla rovna vzdálenosti sběračů dvojice T3 a T3PLF+T3. Tedy předělat úplně všechno. Možná by se spíš vyplatilo předělat všude výhybky na kolejové obvody, nebo říct škodovce, ať ten sběrač dává víc dozadu
Tak jestli se budou posunovat kontakty kvuli 15T tak se může stát že takhle budou kontakty pasovat i na 2xT3R.PLF 
- Bobik
- Uživatel
Počítám že bude muset. Hýbalo se kvůli Wanám, tak ohledně tohodle nejspíš taky. Teda, pokud se o tom na patřičných místech už ví (ale to by mělo).
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem měl dneska tu čest jet za ní s 12/7 a velice mě zaujalo, že když odbočovala z Dělnický k Maninám, vexle (333) odblokovala již pod zadním podvozkem, konkrétně před poslední nápravou. Je jasné že to souvisí s delším rozvorem a současně posunutým panťákem nad osu předního podvozku, takže otázka zní: Bude se opět hýbat kontaktama???
EDIT: Sice je tahle situace v D1/2 jasně ošetřená, ale nikdy nevíš, kdo za tebou jede...
EDIT: Sice je tahle situace v D1/2 jasně ošetřená, ale nikdy nevíš, kdo za tebou jede...
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem teď 2 dny po sobě měl tu čest vidět 15T, vždy bohužel jen z tramvaje
, ale dnes se mi konečně povedlo udělat po delší době foto

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.