Sice se mi 15T líbí (až na ty podělaný dřevěný sedačky), ale přestávám věřit v jejich pravidelný provoz
Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
Seznamte se, RT6N15T
Sice se mi 15T líbí (až na ty podělaný dřevěný sedačky), ale přestávám věřit v jejich pravidelný provoz
A jééé, tady se zas vyrojily spekulace. Kolikáté již, démone? Praha se zavázala odebrat 250 tramvají a má se Škodovkou smluvu. Ta na základé této smlouvy investovala do nového závodu v Plzni a do vývoje tramvaje 15T, který pár miliard stál. Odstoupit od smlouvy by Prahu stálo pěkný prachy, které by patrně v této době překračovaly její možnosti. Opětovné rozběhnutí modernizací KT8 nemá s menším objemem tramvají 15T nic společného, protože se s rekonstrukcí všech 47 tramvají KT8D5 počítalo již v odbě, kdy bylo objednáno 250 Škodovek. Spíš bych čekal, že se Praha s Plzní dohodonou na odložení nákupu na roky 2011-2020, ale o celkový počet bych se zatím neobával.
Přesně tak:) Ale je to pěkný pohled na nejnovější kousky a mercedesový vozový park. Je mi jasné, že to je i díky spolupráci města a místní firmy:)
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Tak, jaká jiná značka by mohle jezdit ve Stuttgartu, že jo.OMH píše: Mercedesy by byly krásné (ač drahé), nedávno jsem s nimi jezdil ve Stuttgartu, kde jich mají plný vozový park. Ty bych si přál:) (fotogalerie s popisky ze Stuttgartu se připravuje,
Kecáš pěkný voloviny. Žádný změny ohledně dodávek SORů, alespoň jak je popisuješ, se nechystají. Důvody jejich neodebírání jsou opravdu jen finanční na straně DPP.majkrosoft918 píše:mno proč ... asi to bude stejně jako z 15T- stačí si přečíst o výběrové řízení na nové tramvaje pro prahu ,si myslím kdyby to proběhlo jak mělo tak tu žádná 15T tu nejezdí. ,úplatky ,kamarád kamaráda ... mno uvidíme jak to dopadne ale takové problémy co mají Sorky tak tu neměli žádné autobusy.
- majkrosoft918
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mno proč ... asi to bude stejně jako z 15T- stačí si přečíst o výběrové řízení na nové tramvaje pro prahu ,si myslím kdyby to proběhlo jak mělo tak tu žádná 15T tu nejezdí. ,úplatky ,kamarád kamaráda ... mno uvidíme jak to dopadne ale takové problémy co mají Sorky tak tu neměli žádné autobusy.
- honza121ludvik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
proč zrovna Mercedes když máš ještě Iveco a Solarismajkrosoft918 píše:Mno omezit objednaných 15T nebude prohra DP ale spíš výhra ,opravdu už by to chtělo něco co by fungovalo a né něco co funguje částečně a ještě k tomu upravovat tratě / zastávky .... určitě by s našel výrobce který umí dodat kvalitnější tramvaje .To samé se děje teď děje s autobusy SOR .... už se nekupují kvůli poruchovosti a častými problémy ,to co měli dodat pro prahu prej poputuje na Slovensko mno a prahu čekají nové autobusy značky Mercedes ale kdy?????? (infoo z garaží)to za tím asi nikdo neví.
To případné omezení 15T bude kdyžtak spíše z finančních důvodů, ne ?
SORy zde budou a hodně dlouho. Že se teď nedodávají také souvisí s financemi.
SORy zde budou a hodně dlouho. Že se teď nedodávají také souvisí s financemi.
Mě se Flexity líbí:) Zvlášť v Mnichovském obalu: http://tram-muenchen.de/fahrzeuge/s1-fotos.html
A za Sory budu rád, když skončí. Mercedesy by byly krásné (ač drahé), nedávno jsem s nimi jezdil ve Stuttgartu, kde jich mají plný vozový park. Ty bych si přál:) (fotogalerie s popisky ze Stuttgartu se připravuje, bez popisků na http://www.OMH86.cz)
A za Sory budu rád, když skončí. Mercedesy by byly krásné (ač drahé), nedávno jsem s nimi jezdil ve Stuttgartu, kde jich mají plný vozový park. Ty bych si přál:) (fotogalerie s popisky ze Stuttgartu se připravuje, bez popisků na http://www.OMH86.cz)
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mně osobně by nevadila unifikace pomocí retro kachen (kterýžto návrh jsem kdesi četl). Škoda jen, že ze strany výrobce asi nebude zájem
Já zvenku taky ani ne (ale není to zas tak otřesné), hlavně uvnitř je to jeden z nejlépe řešených interiérů nízkopodlažních vozů. O tom si se 14T můžem nechat jen zdát.fricoolinek2 píše:Osobně, tuhle avantgardní telefonní budku Němcum nezávidim
- majkrosoft918
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mno omezit objednaných 15T nebude prohra DP ale spíš výhra ,opravdu už by to chtělo něco co by fungovalo a né něco co funguje částečně a ještě k tomu upravovat tratě / zastávky .... určitě by s našel výrobce který umí dodat kvalitnější tramvaje .To samé se děje teď děje s autobusy SOR .... už se nekupují kvůli poruchovosti a častými problémy ,to co měli dodat pro prahu prej poputuje na Slovensko mno a prahu čekají nové autobusy značky Mercedes ale kdy?????? (infoo z garaží)to za tím asi nikdo neví.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sice se mnou někdo nemusí souhlasit, ale mam před sebou memento v podobě RT6, takže já rozhodně vidím víc chyby na straně techniky než v byrokracii.fricoolinek2 píše:Ale ty zkoušky trvají, kvůli poruchovosti tramvaje nebo je to spíš naší byrokarcií? Podívejte se do Rigy.
Jinak, jak jsou na tom vozy jako 9202, 9203 atp...?
A když se podívam do Rigy, tak tam sice vyjela do jakéhosi ostrého ověřovacího provozu dřív než tady, na druhou stranu jí reklamujou kvůli "větší malichernosti" než my a jsou teprve v úplném začátku.
Vozy 9202, 9203 a další by měly být dokončené, ono se pro ně už před víc než měsícem hledalo umístění v Praze, aby zbytečně nezaplňovaly výrobní areál Škody, jen už nevím jestli vybrané místo někomu nevyhovělo, nebo z jakého jiného důvodu z převozů sešlo.
Marek B: Unifikovaný vozový park produkující větší než malé množství problémů ? To tedy radši tu tvou prohru.
Nakonec s unifikováním pomocí 14T máme své tragické zkušenosti...
Pokud se omezí počet objednaných 15T, bude to prohra pro DP, protože tím zahodí šanci mít relativně unifikovaný vozový park.
aby to nedopadlo jako s KT8. Také byla vize, že jeich bude 250 a nakonec jich bylo jen 48.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Osobně, tuhle avantgardní telefonní budku Němcum nezávidim.
Ale ty zkoušky trvají, kvůli poruchovosti tramvaje nebo je to spíš naší byrokarcií? Podívejte se do Rigy.
Ale ty zkoušky trvají, kvůli poruchovosti tramvaje nebo je to spíš naší byrokarcií? Podívejte se do Rigy.