Škoda 15T ForCity

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
m@rtin
Uživatel

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od m@rtin » 08.7.2010 12:06

Absolut píše:OMH: Nechtěl jsem se do toho vměšovat, ale dál jsou třeba ve Francii. Modelově v Lyonu, tam jsem byl předevčírem. Nezávisle na volbách a obměnách v zastupitelstvech drží koncepci veřejné dopravy už deset let a pořizují pro nové linky tramvají a trolejbusů stále stejná unifikovaná vozidla. Což je lepší z hlediska provozu i cestujících. Není potřeba z politických důvodů se blýsknout každé čtyři roky něčím "novým a lepším" a vyhazovat tak za projekty a vývoj veřejné prostředky, stačí se hrdě držet toho, co už se ujednalo a plnit plánované závazky. To při vší úctě politické vedení v Praze neumí. Ostatně ani v jiných městech.
Absolute, on ti přijde vozový park v Praze nejednotný? 20 let se kupovaly autobusy od Karosy, teď se přejde na jinu značku. Dalších 10 let se budou kupovat tramvaje 15T, které omění 50% vozového parku. Nezlob se na mě, ale zrovna ve Francii je různorodost vozového parku obrovská.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 08.7.2010 11:18

OMH: Nechtěl jsem se do toho vměšovat, ale dál jsou třeba ve Francii. Modelově v Lyonu, tam jsem byl předevčírem. Nezávisle na volbách a obměnách v zastupitelstvech drží koncepci veřejné dopravy už deset let a pořizují pro nové linky tramvají a trolejbusů stále stejná unifikovaná vozidla. Což je lepší z hlediska provozu i cestujících. Není potřeba z politických důvodů se blýsknout každé čtyři roky něčím "novým a lepším" a vyhazovat tak za projekty a vývoj veřejné prostředky, stačí se hrdě držet toho, co už se ujednalo a plnit plánované závazky. To při vší úctě politické vedení v Praze neumí. Ostatně ani v jiných městech.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 08.7.2010 9:31

bertramkin píše:Začíná mi připadat,že v Praze se kolem tramvají myslí tak nějak politicky.Co vláda,to tramvaj.Škoda,všude jinde jsou trochu dál. :( Že ten panťák neulít když se v tom vezl primátor,chtěl bych vidět ten sladký ůsměv do novin...
To by mě zajímalo, kde jinde jsou dál?:) A prosím nějaký důstojný srovnání.
Žádné typu, v Německu mají vyšší platy než my apod. [-o<

A k té poruše 15T: Sám nevím, v čem problém nastal, ale dotazů na to už bylo několik. Nemyslíte, že kdyby to někdo věděl, či chtěl říct, už by tu odpověděl? :wink:

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 08.7.2010 7:19

To se týden shání peníze na nový pantograf, nebo se pořád přemýšlí proč se ulomil?
Můžete alespoň naznačit, zda závada je pouze v mechanické rovině, nebo je i v rovině, že windows nepředpokládaly, že se ulomí pantograf a ukazaly modrou obrazovku (píše se o chybě na výzbroji ...). Nebo chyba na výzbroji (windows) měla za následek ulomení pantografu?

bertramkin
Uživatel

Příspěvek od bertramkin » 07.7.2010 23:53

Začíná mi připadat,že v Praze se kolem tramvají myslí tak nějak politicky.Co vláda,to tramvaj.Škoda,všude jinde jsou trochu dál. :( Že ten panťák neulít když se v tom vezl primátor,chtěl bych vidět ten sladký ůsměv do novin...

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 07.7.2010 22:51

9001 píše:Má cenu řešit nějaké smlouvy ke kterým i jako zaměstanci DPP máte tak daleko, že vám možná dají přečíst název, ale nikdy se nedozvíte co tam je za kličky. :roll:

Co spíš nějakou konkretní informaci zda problém byl vyřešen, zda se znovu začali jezdit kilometry. atd. To bude 10x přínosnější, než JPP
K tomu se dá říct jen jedno. Jsou-li ti některé informace nepříjemné, nebo s nimi z nějakého důvodu nesouhlasíš, raději je nečti, než aby ses je za každou cenu snažil bagatelizovat. :wink:
A pro tvou informaci - nezačaly.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 07.7.2010 18:21

Když už, tak bych jí ale pořídil lepší sokl. :D Ale i tak mi to přijde jako trošku drahej pomník. :D
Nebo že by náhrada za RT6?

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 07.7.2010 18:02

Fořtík píše:Na dvorku teď stojí skoro pořád. 8-)
No asi chce DPP ukázat kolemjdoucím, že ji ještě má, když po aféře s pantografem (a výzbrojí ???) utichly všechny řeči :lol:

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 07.7.2010 17:51

Na dvorku teď stojí skoro pořád. 8-)

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 07.7.2010 17:36

MF píše:kolem 11 hodiny stála na dvorku nikdo kolem ní. Takže nějaká minizkušebka?
Tak na dvorku (pokud tim myslíš harfu pankrácké vozovny) stává občas večer po osmý (když ostatní zatahujou) nic zkušebního bych v tom neviděl :)

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 07.7.2010 17:19

kolem 11 hodiny stála na dvorku nikdo kolem ní. Takže nějaká minizkušebka?

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 07.7.2010 15:23

9001 píše:zda problém byl vyřešen, zda se znovu začaly jezdit kilometry
Určitě jsem teď viděl 9201 směr Vozovna Pankrác, (cca 15:20),nicméně nevypadala tak obsazeně, jako bývala při jízdách; těžko říct, co to znamená - přetah?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 07.7.2010 11:17

Má cenu řešit nějaké smlouvy ke kterým i jako zaměstanci DPP máte tak daleko, že vám možná dají přečíst název, ale nikdy se nedozvíte co tam je za kličky. :roll:

Co spíš nějakou konkretní informaci zda problém byl vyřešen, zda se znovu začali jezdit kilometry. atd. To bude 10x přínosnější, než JPP

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 07.7.2010 8:58

že v současné době chybí peníze snad na všechno, je všem jasné, že rekonstrukce tramvají nejsou výjimkou

tehdy jsi tvrdil, že jsi "zaslechl" informaci

Smlouva ovšem kupodivu obsahuje i sankce pro případ jejího neplnění ze strany dodavatele, že...
Pochybyuji, že obsahuje možnost snížení objednávky na 50 kusů. Do toho by Škodovka nikdy nešla.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.7.2010 23:43

m@rtin píše:nedávné ukončení rekonstrukcí KT8 bylo zapříčiněno jen a jen nedostatkem peněz.
...je spekulace, kterou kategoricky vyloučil sám nejvyšší představitel DPP.
m@rtin píše:...jako informace o neodebrání všech 60 tramvají 14T, kterou jsi tu tehdy prezentoval také ty.
Prezentoval jsem tu informace v té době platné, tedy že se vyjednává o možnosti neodebrání všech 60 kusů 14T z důvodu konstrukčních vad a nedodržení smlouvy ze strany Škody. Fakta, nikoliv spekulace ! Bohužel k tomu tenkrát nedošlo a dnes si vedení rve vlasy...
m@rtin píše:Neodebrání 250 tramvají 15T brání uzavřená smlouva, proinvestované miliardy na vývoj a politika.
Smlouva ovšem kupodivu obsahuje i sankce pro případ jejího neplnění ze strany dodavatele, že...

O obousměrných 15T jsem pochopitelně taky slyšel, ale zjevně jsem schopen rozlišit informaci od spekulací...

Odpovědět