"Plodné" debaty
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Nehody
Já bych se tu výhybku nebál nazvat rozjezdovou do smyčky SmN. Jinak pokud jseš takovej JANTAR, tak ti nic nebrání, abysis už ve smyčce přepnul na ruční vejhybky a nabóchal si tam takovou tu šipičku směrem nahoru, tedy směr ROVNĚ. Nebo je v tom opět nějaká složitost? To klidně můžeš udělat v době, kdy vypouštíš lidi...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano je tam SSZ, ale osobně co jsem tam jel já tak cca 50% vypnutá a jinak, že jedu já na volno mi nezaručí, že ostatní dodrží svou červenou/stůj - jak se mi také několikrát i tam stalo (od IAD, BUS i TRAM).
MF: Poznámka přikázaných 10km/h je irelevantní - nejednodušší řešení jsi sdělil a souhlasím. Já se ohradil proti pojmu 9001 "hrát si s APEXEM" - a snad zrovna člověk tvého postavení nechce učit (a ještě veřejně) řidiče jet (byť pomalu) a přitom čumět do APEXu!
chemik: "Vratná" vjezdová (do smyčky) výhybka je ta co na ní bylo včera to MU. - Už zase dlouze špatně, ve zkratce opět.
MF: Poznámka přikázaných 10km/h je irelevantní - nejednodušší řešení jsi sdělil a souhlasím. Já se ohradil proti pojmu 9001 "hrát si s APEXEM" - a snad zrovna člověk tvého postavení nechce učit (a ještě veřejně) řidiče jet (byť pomalu) a přitom čumět do APEXu!
chemik: "Vratná" vjezdová (do smyčky) výhybka je ta co na ní bylo včera to MU. - Už zase dlouze špatně, ve zkratce opět.
No to je tak hrozně složité, že létat na Mars je proti výjezdu ze Smíchova brnkačka. Ještě bych volal místo KGX-5 "Hjůstne, máme problém"!!
Ve smyčce je všude rychlost do deseti, takže od světel do smyčky až prakticky zase ven je deset. Na výjezdu jsou světla, která nedovolí jízdu tram a bus ze smyčky najednou a kryjí výjezd z logiky věci vůči všem kolem jedoucích účastníků. Takže taková věda to fakt není. Jediná starost je jet do deseti a koukat do výhybek než se zablokují a koukat normálně kolem sebe jako kdekoliv jinde.
Ve smyčce je všude rychlost do deseti, takže od světel do smyčky až prakticky zase ven je deset. Na výjezdu jsou světla, která nedovolí jízdu tram a bus ze smyčky najednou a kryjí výjezd z logiky věci vůči všem kolem jedoucích účastníků. Takže taková věda to fakt není. Jediná starost je jet do deseti a koukat do výhybek než se zablokují a koukat normálně kolem sebe jako kdekoliv jinde.
Ale Milane, co do toho pleteš výjezdy a vjezdy a autobusy a směry tramvají a křižovánní IAD a spoustu dalších prvků??? Ten semafor většinou funguje a tudíž je o pár starostí míň. A nacvakání rovný šipky je otázkou pěti klikanců, což odpovídá maximálně deseti vteřinám (u těch pomalejších lidí). Co myslíš pojmem vjezdová výhybka?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Právěže dělat cokoliv - v tomto případě nahrazování "mezi majáku" "hraním si pár sekund s APEXem" jako rutinu vede k tomu riziku, že to člověk jednou neudělá (každý řidič určitě občas neodhlásí nějakou zastávku). Riziko je v tomto případě znásobeno nahuštěním mnoha věcí do krátkého prostoru: 1.) výjezd ze zastávky - nyní nikoliv konečné, ale jen průjezdné obratové (s 60°C v kabině); 2.) výjezdová rozjezdová výhybka; 3.) křížení výjezdu BUS z jejich odstavného parkoviště uvnitř TRAM smyčky; 4.) křížení IAD ZC; 5.) sledování křižovaných TRAM ZC do Hlubočep (nyní 4) a na Barrandov (12, 14, 20); 6.) sledování TRAM DC z nich, na jejichž kolej najíždím; 7.) Sledování max. povolené rychlosti při průjezdu celého vlaku sjezdovou výhybkou + zde by měla být pouhá kontrola pohledem na APEX, který měl zaznamenat průjezd "mezi majákem" na její úrovni; 8.) jen co zadek 30-ti metrové soupravy opustil sjezdovku vjíždí její předek do kontaktu "vratné" vjezdové výhybky - řidič má, pohledem na její návěstidlo, zkontrolovat její uvolnění/odblokování po předchozím vlaku; 9.) přestavuje-li se ona výhybka, tak díky její malé vzdálenosti za kontaktem, těsně před čumákem vlaku
Teď mi někdo řekněte kde mají řidiči TRAM na tom Smíchově čas na to, dle slov 9001, "hraní si s APEXem", aby to nebylo provozu nebezpečné!
MF: Ano i tebou uváděná finta je možná (osobně však tebou uváděnou dobu bez "mezi majáku" nepamatuji), ale má jeden háček - neodhlásit to před tím "mezi majákem", protože bude-li výjimečně APEXem zaznamenán budeš nakonec za blbce či si na Plzeňce musíš „pohrát“ s posunutím polohy v něm.
Teď mi někdo řekněte kde mají řidiči TRAM na tom Smíchově čas na to, dle slov 9001, "hraní si s APEXem", aby to nebylo provozu nebezpečné!
MF: Ano i tebou uváděná finta je možná (osobně však tebou uváděnou dobu bez "mezi majáku" nepamatuji), ale má jeden háček - neodhlásit to před tím "mezi majákem", protože bude-li výjimečně APEXem zaznamenán budeš nakonec za blbce či si na Plzeňce musíš „pohrát“ s posunutím polohy v něm.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně tak, nejjednodušší řešení.MF píše:Možná to zde již zaznělo, ale není lepší když výhybka je většinou stejně na rovně odhlásit stanici Plzeňka ještě před touto výhybkou, aby se mi příznak změnil z levé šipky na křížek? Mám takový pocit, že takhle to bylo doporučeno ještě než byly mezimajáky.
Možná to zde již zaznělo, ale není lepší když výhybka je většinou stejně na rovně odhlásit stanici Plzeňka ještě před touto výhybkou, aby se mi příznak změnil z levé šipky na křížek? Mám takový pocit, že takhle to bylo doporučeno ještě než byly mezimajáky.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Věčná otázka. Co je lepší? Hrát si pár sekund s Apexem a dělat to jako rutinu, třeba hlášení zastávek a být trochu naštván anebo mít takovýhle průser a honění na bůhví jak dlouho.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já si na ně bacha dávám a někteří kolegové na ty mezi majáky už raději kašlou úplně a ještě před nimi si zadávají správný směr ručně do APEXU (např. na tom Smícháči již ve smyčce, když vidí že výjezdovou „rozjezdovku“ mají správně a stavět ji tedy nepotřebují). Je třeba si však uvědomit, že to ruční zadávání do APEXU (ať už před či za "mezi majákem") zdržuje a tedy ty co to dělají skoro denně to velmi rozčiluje, narozdíl od těch co jimi jako brigádníci (apod.) projedou jednou za čas! Je podstatný rozdíl instalovanou techniku kontrolovat a neustále opakovaně donekonečna ji zastupovat- když už je má být funkční (třeba pomocí "finty" k níž jsem se přiklonil v 2. bodě mého předchozího příspěvku.
Za vjetí do výhybky je odpovědný řidič a konec konců si má zkontrolovat na Apexu navolený směr. Zrovna tohle čidlo patří asi k těm nejméně spolehlivým, zřejmě díky již zmíněnému slunečnímu svitu. Předminulou sobotu mě čidlo ze čtyř průjezdů nevzalo ani jednou, hlášeno PDT. Minulou středu taktéž nefunkční, ale večer bez slunečního osvitu už OK. Vždycky se říkalo, že výhybky jsou základ. Lidi, dávejte si na to bacha, za ten malér a následné problémy to fakt nestojí!
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nehody - úklid
1.) O opakované nefunkčnosti toho čidla jsem tu na TF již psal a snad, že mi v posledních dvou měsících nešlo ani jednou to za Horní Palmovkou k Dolní, kde jsem jezdil 12, 19 a 24 projíždějící každou z těch křižovatek jiným směrem (narozdíl od linky 10). Dnes jsem se po zatažení o těchto "mezi majácích" bavil s kolegy a může prý mít vliv to slunko, ale snad i mnohem větší vzdálenost od vlastní TT než jsou "majáky" v zastávkových sloupcích - potažmo překážka mezi ním a TRAM, jíž může být větší stojící/projíždějící auto. Ve výsledku jsem přesvědčen, že tedy může být pravdivá i moje dedukce, že "mezi majáky" vysílají slabí signál, jenž třeba 50% TRAM nikdy není schopno rozeznat - a jednoduší by mělo být zesílit signál na jednotkách kusů "mezi majáků" než zvětšovat citlivost příjmu na stovkách kusů čidel instalovaných na TRAM.
2.) Velmi se mi zamlouvá návrh:
2.) Velmi se mi zamlouvá návrh:
Kvůli rozměrům Smíchovské smyčky a času nutného na "registraci mezi majáku" - změnu vysílaného signálu tramvají přijímači EOV, je totiž ten před onou vjezdovou výhybkou od Hlubočep velmi (až proklatě) blízko.P_V píše:Nedalo by se to předělat na odjezd ze smyčky DC také pro ovládání rovně? Pak by čidlo nebylo třeba.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: "Plodné" debaty
Re: Vypravení vozů
Pane Absolute, řeč je stále o flórbalistkách?Absolut píše: Těm Japonkám v letadle bylo podle pasu 19. Rok výroby 1991. Takže papíry měly.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dnes je opravdu horko - koukám, že máme podobný oftopík dokonce v dvou tématechAbsolut píše:Pane MOpe, nevidím důvod proč bych měl mazat něco, co jste sem vědomě napsal. Ostatně umíte mazat sám.
Těm Japonkám v letadle bylo podle pasu 19. Rok výroby 1991. Takže papíry měly.
- Absolut
- Moderátor
Pane MOpe, nevidím důvod proč bych měl mazat něco, co jste sem vědomě napsal. Ostatně umíte mazat sám.