Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
M.Passi
Uživatel

Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy

Příspěvek od M.Passi » 17.8.2010 15:28

jara píše:
Radek píše:V nejnovějším ROPIDím zpravodaji máte trvalé změny od září. :)
A něco už je k nalezení i na stránkách dpp http://jrportal.dpp.cz/jrportal/LineList.aspx?mi=5&t=3 Zatím tam jsou busy a metro.
A na http://pidservis.ic.cz/report.php?no=728&style=standard jsou už i tramvaje :wink:

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 17.8.2010 10:21

Radek píše:V nejnovějším ROPIDím zpravodaji máte trvalé změny od září. :)
A něco už je k nalezení i na stránkách dpp http://jrportal.dpp.cz/jrportal/LineList.aspx?mi=5&t=3 Zatím tam jsou busy a metro.

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 17.8.2010 9:59

V nejnovějším ROPIDím zpravodaji máte trvalé změny od září. :)

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 28.7.2010 12:09

9001 píše:Takže to zase bude stát za ho...

Doháje to se nemůže najít někdo kdo tomu dá jasný směr. Tohle otáčení podle voleb je fakt na dvě věci. Sice staré schéma je dobré, ale když je na půl z metrolinkované tak to je :-(
Já myslím, že se to celkem rozumně ustálí na kompromisu využívajícím metrolinky jen tam, kde jsou skutečně efektivní a obecně se to přikloní opět k rozumnému plánování s větším důrazem na názor veřejnosti. To bude ten jasný směr. Není přece nutné někoho zválcovat a prosazovat si vize z ciziny jen tak z plezíru, když to mnohde nesedí.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.7.2010 12:05

Takže to zase bude stát za ho...

Doháje to se nemůže najít někdo kdo tomu dá jasný směr. Tohle otáčení podle voleb je fakt na dvě věci. Sice staré schéma je dobré, ale když je na půl z metrolinkované tak to je :-(

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 28.7.2010 12:03

9001 píše:Dotaz na MŠ. Jak si psal, že neubude linek. To byla tvoje vize, která je proti M linkám a nebo nějaké kuolární řeči z ROPIDu?
M\slím, že Ropid sám trošku přibrzdil a po volbách navíc přijde nová stará doba :-).

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.7.2010 11:44

Dotaz na MŠ. Jak si psal, že neubude linek. To byla tvoje vize, která je proti M linkám a nebo nějaké kuolární řeči z ROPIDu?

johndj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johndj » 19.7.2010 17:21

trainzjohny píše:
johndj píše:Jsou i dvě motolská pořadí, která zatahují z Výtoně. Jedná se o spoje v pracovních dnech s odjezdy ve 21:19 a 0:17 z Levského.
Leda pokud je Motol Strašnicema. Tebou jmenové časy sedí na pořadí 502 a 504.
Máš pravdu, tímto se tedy omlouvám za svoje chybné tvrzení. Nicméně zátah, jako zátah. Z Výtoně se jede přímo přes Nusle.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 19.7.2010 8:01

johndj píše:Jsou i dvě motolská pořadí, která zatahují z Výtoně. Jedná se o spoje v pracovních dnech s odjezdy ve 21:19 a 0:17 z Levského.
Leda pokud je Motol Strašnicema. Tebou jmenové časy sedí na pořadí 502 a 504.

johndj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johndj » 18.7.2010 23:27

Jsou i dvě motolská pořadí, která zatahují z Výtoně. Jedná se o spoje v pracovních dnech s odjezdy ve 21:19 a 0:17 z Levského.

mart337
Uživatel

Příspěvek od mart337 » 18.7.2010 22:16

K zátahům na 33 - z Výtoně a IPP (1x) zatahují pořadí vypravená z Pankráce. Pořadí vypravená z ÚD (Motol), případně Strašnic (ve všední den) zatahují z Průběžné či Na Hroudě. Pořadí z IPP nemá cenu někam dál protahovat (šlo by to max. na Čechovo nám.).
Co se týče vypravování na Anděl, jedná se o linku 12. Tam jde o to, že na 12 jezdí o výkendu 1 pořadí PA - první výjezd na Barrandov, 2 pořadí ŽI - zajišťuje první výjezd z Palmovky a v tu samou dobu je vypravován druhý výjezd směr Barrandov z ÚD (Motol - všechna zbylá pořadí) co nejkratší cestou. Tudíž nelze jet přes Palmovku a po pravidelné trase.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 18.7.2010 20:01

Nevím jakou linku máš na mysli, ale jako jediné logické vysvětlení toho najíždění až na Andělu se mi zdá, že "dole" jede tou dobou už jiná/jiné garance a "nahoře" žádná/málo 8-[

opocenskylukas
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od opocenskylukas » 18.7.2010 19:46

johndj píše:K zátahům na 33. To se tolik ušetří zátahy z Výtoně, popřípadě I. P. Pavlova, když by ta tramvaj i mohla v klidu dojet po pravidelné trase až na Průběžnou a teprve odtamtud jet přes Strašnickou? Navíc, proč se rovnou nezatahuje z I.P. přes Floru? Poslední dobou přestávám chápat, co se v linkovém vedení děje.
Todle by ještě šlo. Nevím jaké to je pořadí. Ale vím že to je o víkendu na Motolské garanci proč taky nenajíždí na Palmovce a jeden vrchem přes I.P.Pavlova a začíná až na Andělu.

johndj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johndj » 18.7.2010 19:41

K zátahům na 33. To se tolik ušetří zátahy z Výtoně, popřípadě I. P. Pavlova, když by ta tramvaj i mohla v klidu dojet po pravidelné trase až na Průběžnou a teprve odtamtud jet přes Strašnickou? Navíc, proč se rovnou nezatahuje z I.P. přes Floru? Poslední dobou přestávám chápat, co se v linkovém vedení děje.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 18.7.2010 13:03

MM-Mikulovsky píše: 2.) Dovolím se vrátit k linkovému vedení - informování cestujících o trasách (i když sice můj příklad by se spíše hodil do vlákna "Zátahové orientace"). Na tom 3. školení jsme byli také nabádáni, aby jsme při zátazích neužívali nyní se mezi námi rozmáhající negativní označení čísel (prý chodí stížnosti od slabozrakých, pro něž je to snad nečitelné). Zrovna nedávno jsem byl v situaci, kdy jsem si zpětně říkal, že jsem to měl užít - zatahoval jsem po 8. večer s 33 od Modřan, ale místo z Výtoně přes Albertov z IPP přes Bruseslkou. Na IPP jsem, dle svého zvyku pomocí mikrofonu upozornil, že jedu vpravo do vozovny načež přišel nějaký cizinec, který prý nastoupil na Karláku, s dotazem jestli mu jízdenka platí i na další tramvaj na Slávii. Musel jsem odpovědět, že nikoliv - měl koupenou nepřestupní. Další příklad, že různá nařízení praxi nesmyslně ztěžují!
Ale Milane, ty to moc prožíváš. Nikde není psáno, že musíš kaštany informovat Ufonem. Kdo umí číst, tak si to přečte na zastávkovém Sloupku a na orientacích, případně jim hlásím automaticky, že "vlak jede do vozovny Pankrác". V případě IPP, kde není ROV, nýbrž EOV, vyčkám s vyhlašováním zastávky až do okamžiku otevření dveří. Pak jim paní z APEXu zahlásí "IPP, příští zastávka Bruselská - vlak jede do vozovny Pankrác", ponechám chvilku otevřené dveře, aby si mohli vystoupit, pak dám výstrahu, zavřu, jedu. Že někoho odvezu na Bruselskou, to už není můj problém...

EDIT: Nějak zapomínám na to zatleskání si sám sobě, takže - =D> =D> =D>

Odpovědět