Myslíš seštelované na lidi? A bylo opravdu kvůli lidem?chemik87 píše:Ha, dnes ráno již bylo zrcadlo upraveno!!! Včera ještě né, ale dnes ráno jsem tam jel tak kolem 10:00 a už to bylo parádně seštelované
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Bobik
- Uživatel
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Ha, dnes ráno již bylo zrcadlo upraveno!!! Včera ještě né, ale dnes ráno jsem tam jel tak kolem 10:00 a už to bylo parádně seštelovanéBobik píše:Jel jsem tam už několikrát, zrcadla si všiml, ale spíš mi přišlo, že tam není kvůli kaštanstvu (bo zast. je v přímé) ale spíš kvůli autům, protože se to tam před zast. hned mírně zužuje a tvoří kolem ostrůvku takový esíčko a pokud gumokolista nejede opatrněji (což je většinou) tak přejede čáru a vjede do profilu tram. Tak myslím že je to tam proto, aby ses nemusel moc točit v kabině a věděl že se řítí trouba co ti to tam nejspíš pošle zrovna ve chvíli kdy vyjíždíš ze zast.
K temu zrcadélku - dnes tam budu brouzdat asi 4x, tak udělám průzkum, co a jak. Já myslel, že je to naše zrcadlo, tak jsem buzeroval PDT, ať to natočej nějak inteligentně
Ano, popisek je skutečně posunutý...Kalanis píše:Jedna rychlá, nechce se mi lovit téma...
Taky máte v posledním příspěvku "Na Znamení" posunuté popisky, resp. vypadlou cvičku?
Jedna rychlá, nechce se mi lovit téma...
Taky máte v posledním příspěvku "Na Znamení" posunuté popisky, resp. vypadlou cvičku?
- Bobik
- Uživatel
Jel jsem tam už několikrát, zrcadla si všiml, ale spíš mi přišlo, že tam není kvůli kaštanstvu (bo zast. je v přímé) ale spíš kvůli autům, protože se to tam před zast. hned mírně zužuje a tvoří kolem ostrůvku takový esíčko a pokud gumokolista nejede opatrněji (což je většinou) tak přejede čáru a vjede do profilu tram. Tak myslím že je to tam proto, aby ses nemusel moc točit v kabině a věděl že se řítí trouba co ti to tam nejspíš pošle zrovna ve chvíli kdy vyjíždíš ze zast.
Pane MF, zajeďte si tam a uvidíte. Tam je vidět prťavá část zadního vozu (potřeboval bych na to dalekohled) a zhruba tak 9/10 zabírá Tančící důmMF píše: S tramvají jsem tam nejel, ale není to tím, že na první vůz a kus druhýho vidíš zrcátkem a třeba na ty 2. a 3. dveře 2. vozu už ne? Tak proč mít v zrcadle celou malou soupravu. Lepší je mít ve větším ten kus na který nevidíš...
S tramvají jsem tam nejel, ale není to tím, že na první vůz a kus druhýho vidíš zrcátkem a třeba na ty 2. a 3. dveře 2. vozu už ne? Tak proč mít v zrcadle celou malou soupravu. Lepší je mít ve větším ten kus na který nevidíš...chemik87 píše:Nevim kam, tak to prdnu sem. Je to spíše otázka na řidiče tramvají (chodí-li sem nějací):
Je zastávka Jiráskovo náměstí, směr Národní divadlo. Napravo před zastávkou je ostrůvek, kde je zrcadlo.
Vidíte v něm někdo taky něco jinýho, než Tančící dům? Já ať tam zastavim jakkoliv (zkoušel jsem to zhruba 10x), vidím jen půlku zadního vozu, ale zato celej ten betonovej skleněnej paskvil, sousední domy a nebe
Nevim kam, tak to prdnu sem. Je to spíše otázka na řidiče tramvají (chodí-li sem nějací):
Je zastávka Jiráskovo náměstí, směr Národní divadlo. Napravo před zastávkou je ostrůvek, kde je zrcadlo.
Vidíte v něm někdo taky něco jinýho, než Tančící dům? Já ať tam zastavim jakkoliv (zkoušel jsem to zhruba 10x), vidím jen půlku zadního vozu, ale zato celej ten betonovej skleněnej paskvil, sousední domy a nebe
- Absolut
- Moderátor
OMH: Ten ústecký kraj je lepší, ale ještě byl hodně rozestavěný, když jsem tam byl. A ta tramvaj nejezdí a není nic moc.
-
vencavasek
- Uživatel
Tak jsem o prázdninách procházel starší příspěvky zde na fóru....

sekce Provoz píše: 9001:
http://www.stream.cz/video/383804-marne ... a-21-praha
Nevím kam s tím, tak asi sem. Docela zajímavý způsob jak dostat tramvaj ze sekce.
Nepřijde mi jako dobrý nápad nechat tlačit cestující a nechat je běhat prakticky ve vozovce. Není spíš podle předpisů nutné vytáhnout mezikus a tramvaj posunout?
MF:
a proč ne když to jde. Pokud tramvaj jde odbrzdit elektricky, tak je to nejjednodušší způsob - v noci často využíván.
Karotka: 14.6.2010
Herdek, nebylo něco podobného v nějaké grotesce? - jenom s tím rozdílem, že tam nechal kontrolér do jízdy a pak se nestačil divit...
To jsou ty náhody...idnes.cz píše:Z vozovny v pražském Motole vyjela v úterý (15.6.2010) večer tramvaj bez řidiče. Podle Drážní inspekce urazila asi jeden kilometr po Plzeňské ulici, zastavila se až o dvě zastávky dále.
Byl jste se někdo podívat v Království železnic na model "Ústecký kraj"? Na těch pár fotkách vypadá zajímavě, i s tramvají.
http://www.kralovstvi-zeleznic.cz/fotog ... -kraj.html
Je to na stejné úrovni, jako předchozí "první" modely, nebo lepší? Tenkrát jsem byl z toho zklamán.
http://www.kralovstvi-zeleznic.cz/fotog ... -kraj.html
Je to na stejné úrovni, jako předchozí "první" modely, nebo lepší? Tenkrát jsem byl z toho zklamán.
Situace je, bych řekl, nadmíru výtečná.
Mimochodem, bydlím v Chrastavě, takže vzpomínám až moc dobře.
Mimochodem, bydlím v Chrastavě, takže vzpomínám až moc dobře.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když se kouknu na naší milou čtyřiadvácu nebo titulní stranu Seznamu, tak určitěfricoolinek2 píše:vybaví se vám události z před osmi let?
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mám takový dotaz jestli jsem to pochopil správně.
v dnešním DP KONTAKT 7+8/2010 v článku vzdělávání řidičů tram.
je napsáno:
(kurz řidiče)
praktická výuka se provádí na všech typech tramvají, které v dp provozujeme.
není to nesmysl? (podle mě všechny typy znamená co jezdí vč. můzejních a nových tramvají)
já si pamatuju, že jsem se učil jen na t3. a ukázali nám tam jen tu speciální t3 co měla zrychlovač venku.
ale to je taky 17 let zpátky.
o něco níže je napsáno cvičná jízda na t3 a různých modifikacích.
takže co myslí tím praktická část? já myslel, že praktická část kurzu jsou jízdy a odstranění závady.
v dnešním DP KONTAKT 7+8/2010 v článku vzdělávání řidičů tram.
je napsáno:
(kurz řidiče)
praktická výuka se provádí na všech typech tramvají, které v dp provozujeme.
není to nesmysl? (podle mě všechny typy znamená co jezdí vč. můzejních a nových tramvají)
já si pamatuju, že jsem se učil jen na t3. a ukázali nám tam jen tu speciální t3 co měla zrychlovač venku.
ale to je taky 17 let zpátky.
o něco níže je napsáno cvičná jízda na t3 a různých modifikacích.
takže co myslí tím praktická část? já myslel, že praktická část kurzu jsou jízdy a odstranění závady.