Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce TT

Příspěvek od kasme » 24.8.2010 10:55

a už jela i od Hradčanské :)

http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/hradcan ... 0.jpg.html

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 24.8.2010 9:31

zřejmě začala kolaudace Hradčanské :) 5521 vyčkává u smyčky Špejchar směr Hradčanská

http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna3/ ... 7.jpg.html

Marek B.
Uživatel

Příspěvek od Marek B. » 23.8.2010 23:12

XSC: Logiku bych v tom nehledal. Proč jsou kostky tady a na Lazarské x Myslíkově v historickém centru, jde projede 5 aut denně je asfalt? Obytná zástavba je na obou křižovatkách. Značí to totální nekoncepčnost a nekoordinovanost dopravních staveb v Praze.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 23.8.2010 23:02

Fořtík píše:Ono denní hlasitost, stejně jako hlasitost RCA na 3 se tam automaticky nastavuje při každém startu tramvaje, respektive při každém zmrtvýchvstání apexu. ;-)
Nebyl jsem si jist, ale myslel jsem si to a skutečně jako cestující i řidič - zejména při působení jako svačinář několikrát do měsíce "narážím" v denních hodinnách na až neslyšitelné, tedy noční nastavení hlášení v tramvajích (a v kabině i "odposlechu"/RCA).

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 23.8.2010 22:17

kasme píše:na Hradčanské i Letné se finišuje... :)
Ty kostky v křižovatce s Badeniho mi přijdou jako špatný nápad, když tudy povede hlavní trasa ještě tak 2 roky. Je to zvláštní, zvlášť když následující výjezd ze smyčky je vyasfaltován.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 23.8.2010 22:00

Ono denní hlasitost, stejně jako hlasitost RCA na 3 se tam automaticky nastavuje při každém startu tramvaje, respektive při každém zmrtvýchvstání apexu. ;-)

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 23.8.2010 21:31

Naposledy upravil(a) kasme dne 23.8.2010 23:54, celkem upraveno 1 x.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 23.8.2010 21:07

No, ono těch 6% to možná není, to je asi trochu nadhodnocené číslo ;)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.8.2010 20:34

No počkej, tím ale potvrzuješ to, co MM napsal! Někdo z těch 6% to tam nastavil, no a protože 75% s tím neumí a 19% je to buřt, tak to tam je nastavený dokud to někdo z těch 6% zas nepředělá.... :lol:

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 23.8.2010 20:30

MM-Mikulovsky píše:Ovšem také sleduji, že někteří kolegové tramvajáci mají i přes den nastavenou noční hlasitost hlášení, jenž je skutečně v denním ruchu naprosto nedostatečná.
Teda Milane, s tímhle nemohu souhlasit. Nastavit hlášení na NOC, by dle mých poznatků dokázalo tak maximálně 6% ze všech řidičů, protože 75% řidičů s APEXem neumí a zbylým 19% je buřt, jakej režim tam maj

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 23.8.2010 19:45

XSC píše:
demon píše:Rejpavej protiargument s nehlášenim zastávek klidně vznesu já, páč sem se s tim osobně nesetkal tak 10 let a o tom, že se to občas stává, vim jen z hlášení neshody a ujišťuju, že je to velmi zřídka...
S nehlášením zastávek se u tramvají taky moc často nepotkávám. Ale u autobusů je nehlášení nebo posunutý hlásič dost častý, zvlášť na trasách se zastávkami na znamení. Stačí i hlášení přepnuté na noční tichý provoz a není slyšet skoro nic.
Taky někdy zapomenu občas nějakou zastávku odhlásit nebo naopak se mi podeří (např. díky citlivosti tlačítka a nadskočení tramvaje (nejčastěji hlásím před zastávkou/při vjezdu do ní, jen když vím, že v ní budu kvůli KB čekat na čas až v ní), ale dřív nebo později na problém musí každý řidič tramvaje přijít (byť třeba narozdíl ode mne neposlouchá hlášení), protože na hlášení zastávek je navázáno radiové stavění výhybek. U autobusů asi nic navázáno na hlášení není, čili to nenutí řidiče hlásit správně. Jinak zrovna dnes jsem na Poštovce ZC řidiče X9 upozornil, že odhlásil teprve Kotlářku (v níž jsem nastoupil). Ovšem také sleduji, že někteří kolegové tramvajáci mají i přes den nastavenou noční hlasitost hlášení, jenž je skutečně v denním ruchu naprosto nedostatečná.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 23.8.2010 19:15

demon píše:Rejpavej protiargument s nehlášenim zastávek klidně vznesu já, páč sem se s tim osobně nesetkal tak 10 let a o tom, že se to občas stává, vim jen z hlášení neshody a ujišťuju, že je to velmi zřídka...
S nehlášením zastávek se u tramvají taky moc často nepotkávám. Ale u autobusů je nehlášení nebo posunutý hlásič dost častý, zvlášť na trasách se zastávkami na znamení. Stačí i hlášení přepnuté na noční tichý provoz a není slyšet skoro nic.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 23.8.2010 18:57

P_V píše:...Kdy se ti to naposledy stalo že řidič nehlásil...
Včera :smt119 .

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 23.8.2010 17:38

Proxy píše:
DavidD píše:Taky jsme nechápal, proč nedali tu ikonu doprostřed, ale pak mě to napadlo. V levo je totiž pod černým pruhem schovaný inframaják a jelikož ikona tramvaje bude v noci svítit, tak se to k majáku blíže nevejde..
Můžu mít rejpavý dotaz?
Běžně používaný současný sloupek ve tmě nesvítí? nebo nebo nemá infra maják?
Nevím, ale vypadá to, že je tam ještě schovaný repráček(jsou tam viděl dirky na levé straně horní části sloupku) a možná i další zařízení elektroniky sloupku..

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 23.8.2010 16:17

P_V píše:Kupodivu je, když se sedí v pravé přední části vozu. I jinak stačí vidět název až při odjezdu, když si preventivně zjistím i název zastávky předchozí. Při paralelním umístění někde pod počmáranou fólií dole se jen nečitelně mihne kolem okna, zatímco na sloupku nahoře je k vidění o něco delší dobu.
(očekávám že další rýpavý protiargument od 9001 bude Kdy se ti to naposledy stalo že řidič nehlásil, Proč jsi neupozornil řidiče, Když už se takhle připravuješ tak pro tebe nebude problém zastávky odpočítat :evil: )
Souhlasim, že na název zastávky z vozu samozřejmě vidět je a absenci názvu na novém sloupku považuju za chybu.
Rejpavej protiargument s nehlášenim zastávek klidně vznesu já, páč sem se s tim osobně nesetkal tak 10 let a o tom, že se to občas stává, vim jen z hlášení neshody a ujišťuju, že je to velmi zřídka...

Odpovědět