Humor
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Humor
Tenhle obrázek mě dneska pobavil 
Právě proběhla v televizních novinách (nova) reportáž o chlapci (asi 10 let), který zná nazpaměť jízdní řády všech vlaků
. Za chvíli bude v talentmanii, tak se asi kouknu 
Tak tos řekl přesně. To nám říkávali před 50 lety, kdy bylo normální dát zákazníkovi na jeho blbou otázku blbou odpověď. A často nejenom na blbou... stejně nám mohl vlézt na hrb, tak so se nim párat. Jenže je rok 2010. Všichni jsme v řadě oborů blbci a zákazníci. Já neumim položit kvalifikovanou otázku doktorovi, automechanikovi, pilotovi atd., atd. Přesto jsem jejich zákazníkem a kladu blbé dotazy. Pokud dostanu blbou odpověď tak jdu jinam. Tady někde je ten rozdíl 50ti let. V případě DP pojedu možná raději autem, nebo se budu minimálně divit, jak si dnes někdo může dovolit takhle mluvit se zákazníkem. Samozřejmě když ironizuju, tak mám taky máslo na hlavě, ale to těžiště se prostě za 50 let hnulo směrem k tomu zvláštnímu "náš zákazník, náš pán".cwapa píše:To víš jak se to říká ? Na blbou otázku blbá odpověď, to nám říkávali už před 50ti lety.chemik87 píše:Ano, měl se vyjádřit v tom stylu, kterej popisuješ. Mohl se v odpovědi zeptat na konkrétní problém. Ne, on místo toho složitě vypotil v podstatě zesměšňující odpověď...
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takhle přesně to říci nemůžeš, protože by to znělo daleko víc arogantněji. Nebo by to vyznělo ve smyslu, že těch nespokojených zákazníků je tolik, že na ně technický ředitel sám nestačí.P_V píše:Proxy: Ona ta taktika zaseknuté desky je vytáčecí velmi dobře. Zákazník chce ředitele, peugeot se ptá jaký má problém, zákazník chce ředitele, atd. Stačila by věta "ředitele nespojím, protože je jen jeden ale zákazníků co ho chtějí moc, proto tu máme zřízené callcentrum a jinak to nejde", a dotyčný by musel vymyslet jiný požadavek, možná by ani tolik neřval.
Ostatně jakým způsobem si může stěžovat jsem zákazníkovi sdělil v první minutě hovoru (nabídl jsem mu sepsání stížnosti po telefonu, případně možnosti zaslat svůj dotaz emailem či faxem) - to na nahrávce není, protože začátek hovoru probíhal celkem klidně. Pán začal řvát asi někdy po páté minutě, možná ještě později...
-
gabuliatko
- Uživatel
Dotyčný by řval tak jako tak. Dneska kdy se zobrazuje číslo volaného často již dopředu tuší o koho jde.
máš můj veliký obdivProxy píše:ale pán se potřeboval vyřvat - takže bylo lepší, že seřval mne
Proxy: Ona ta taktika zaseknuté desky je vytáčecí velmi dobře. Zákazník chce ředitele, peugeot se ptá jaký má problém, zákazník chce ředitele, atd. Stačila by věta "ředitele nespojím, protože je jen jeden ale zákazníků co ho chtějí moc, proto tu máme zřízené callcentrum a jinak to nejde", a dotyčný by musel vymyslet jiný požadavek, možná by ani tolik neřval.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Z vlastní zkušenosti mohu říci, že některé blbce je nejlepší nechat vyřvatchemik87 píše:Vim, znám, používám. Ale je rozdíl, když se to používá někde v hospodě nad pivem a když mi takto odpoví vedoucí nějaké instituce. Jak zde již někdo zmínil, i telefonisté z call center jsou školeni, jak jednat asertivně, jak jednat slušně a jak uklidnit, případně nenaštvat zákazníka.
http://www.youtube.com/watch?v=vNFcB-0QTho
Ten telefonát sice vypadá hrozivě, ale nakonec to dopadlo dobře - podle mého předpokladu nešlo o nic vážného, ale pán se potřeboval vyřvat - takže bylo lepší, že seřval mne než technického ředitele
Větší průser byl, že nám ten telefonát uniknul na veřejnost
Vim, znám, používám. Ale je rozdíl, když se to používá někde v hospodě nad pivem a když mi takto odpoví vedoucí nějaké instituce. Jak zde již někdo zmínil, i telefonisté z call center jsou školeni, jak jednat asertivně, jak jednat slušně a jak uklidnit, případně nenaštvat zákazníka.cwapa píše: To víš jak se to říká ? Na blbou otázku blbá odpověď, to nám říkávali už před 50ti lety.
To víš jak se to říká ? Na blbou otázku blbá odpověď, to nám říkávali už před 50ti lety.chemik87 píše:Ano, měl se vyjádřit v tom stylu, kterej popisuješ. Mohl se v odpovědi zeptat na konkrétní problém. Ne, on místo toho složitě vypotil v podstatě zesměšňující odpověď...
- Bobik
- Uživatel
Jasně, už rozumím, tedy vadí ti to, o čem tu psal Petr. No na jednu stranu je fakt že jako zástupce nějaké instituce (a ne malý) by měl své odpovědi formulovat jaksi korektněji.
Jenže potom co napsat jako odpověď na stížnosti (bez urážky) typu "úplně blbé"? Něco ve smyslu že si váží jakýchkoli podnětů z řad cestující veřejností, avšak vzhledem ke skutečnosti že pisatel jaksi opomněl uvést o co šlo, s lítostí mu oznamujeme že jeho přání nemůžeme vyhovět k jeho spokojenosti? Nebo tak něco.
Jenže potom co napsat jako odpověď na stížnosti (bez urážky) typu "úplně blbé"? Něco ve smyslu že si váží jakýchkoli podnětů z řad cestující veřejností, avšak vzhledem ke skutečnosti že pisatel jaksi opomněl uvést o co šlo, s lítostí mu oznamujeme že jeho přání nemůžeme vyhovět k jeho spokojenosti? Nebo tak něco.