Zátahové orientace
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zátahové orientace
SMS jízdenky jdou z jednoho čísla poslat vícekrát ve stejném čase. Cestující pak ukazuje jízdenek více.
Taková malá vsuvka, teprve asi před půl rokem se aplikace na kontrolu těchto zpráv "naučila" je korektně zobrazovat - tedy po zadaní telefonního čísla ukáže kolik jich je platných v danou dobu a do kdy platí, dřív se musela ověřovat každá zvlášť.
Taková malá vsuvka, teprve asi před půl rokem se aplikace na kontrolu těchto zpráv "naučila" je korektně zobrazovat - tedy po zadaní telefonního čísla ukáže kolik jich je platných v danou dobu a do kdy platí, dřív se musela ověřovat každá zvlášť.
Pak je nejhorší, když takto zhýčkaný člověk navštíví Nizozemí a náhle je všechno jinak. Najednou chybí drobné mince a člověk je v situaci jako cizinci v PrazeAbsolut píše:A proto mají v sousední Německu mraky automatů, které umějí přijímt bankovky do hodnoty 50 EUR a vrací v mincích.
Problém může být v tom, jestli systém umožňuje poslat v krátké době po sobě více stejných žádostí o jízdenku. Ignorovat dva po sobě jdoucí stejné požadavky je jeden ze způsobů obrany proti chybám. Asi už se vám stalo, že nějaká SMS nepřišla vůbec, nebo naopak přišla dvakrát.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No podle logického myšlení by to platit mělo, protože všechny formy platného potvrzení o zaplacení jízdného (kupon,OtevřenoCardový-kupon,jízdenka,SMS jízdenka) jsou si rovny. Když cestuje máma s děckem, tak taky většinou je dítě bez lístku a máma s dvěma lístky. (Jen příklad, dalších dvojic a skupin, ve kterých má všechny lístky jedna spolehlivá
osoba, by se našlo...).
Podle Článku 3.3, §3 Smluvnáích přepravních podmínek DPP "SMS jízdenku je možné použít k úhradě přepravného za psa bez schrány". Použiju-li (výše zmíněný) výklad ad absurdum - pes také nemusí mít svojí jízdenku ve svém psím mobilu, ale může za něj i sebe zaplatit majitel - bude mít tedy v mobilu 2 SMS jízdenky - za sebe a za psa. Zrovna tak je tedy možné mít dvě plnocenné jízdenky - pro mě a například přítelkyni (jestli je druhý cizinec, Čech, muž, žena je jedno...)
__
Abych dodal něco k tématu Zátahové orientace:
Všiml jsem si v pátek dopoledne při čekání na bus, že po Pražského povstání projíždí zatahující 21 s orientací "21 - Nádraží Braník". Za těch několik minut projely 2 nebo 3 a všechny měly tutéž orientaci. To na 21 nejde nastavit vozovna, nebo s tím řidiči neuměli, nebo to byly 3 rozbité vozy?
Podle Článku 3.3, §3 Smluvnáích přepravních podmínek DPP "SMS jízdenku je možné použít k úhradě přepravného za psa bez schrány". Použiju-li (výše zmíněný) výklad ad absurdum - pes také nemusí mít svojí jízdenku ve svém psím mobilu, ale může za něj i sebe zaplatit majitel - bude mít tedy v mobilu 2 SMS jízdenky - za sebe a za psa. Zrovna tak je tedy možné mít dvě plnocenné jízdenky - pro mě a například přítelkyni (jestli je druhý cizinec, Čech, muž, žena je jedno...)
__
Abych dodal něco k tématu Zátahové orientace:
Všiml jsem si v pátek dopoledne při čekání na bus, že po Pražského povstání projíždí zatahující 21 s orientací "21 - Nádraží Braník". Za těch několik minut projely 2 nebo 3 a všechny měly tutéž orientaci. To na 21 nejde nastavit vozovna, nebo s tím řidiči neuměli, nebo to byly 3 rozbité vozy?
- Bobik
- Uživatel
ADD 3.) Fííha, to teda taky nevim, ale dobrá otázka. Podle mě může, když ukáže v mobilu dvě platný jízdenky a řekne to je za mě a tohodle pána, tak to revizorovi přece může bejt šumák, že ji nemá každej ve svym.
A navíc se obávám, že tohle se ani nikde nezmiňuje, bo to taky nikoho nenapadlo.
A navíc se obávám, že tohle se ani nikde nezmiňuje, bo to taky nikoho nenapadlo.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MŠ: 1.) Jak jsem říkal ti lidi to neví či si nejsou jisti a chtěli by své přesvědčení o správném směru potvrdit občas - vlastně mně díky tvému příspěvku napadlo, že hoteliéři (jako většina oborových skupin) jistě mají nějaké "zájmové sdružení" díky němuž s městem občas vyjednávají a díky němu by si taky mohli zajistit "poslední pojistku rady svým klientům" - onen "leták" do kabin vozidel povrchové MHD .
2.) Musím říct, že většinou tázající cizinci po jízdenkách mi rovnou podávají české mince. Občas se dokonce stane, že zpozoruji, že se sám od sebe přihlásí někdo z cestujících ve voze a "přenechá" tázajícímu ze svých předkoupených jízdenek.
3.) Teď (12:00 LČ) mne napadla ještě jedna věc a omlouvám se za neznalost (ale snad všichni pochopí, že SMS jízdenku jsem nikdy nepotřeboval užít): Jede cizinec v doprovodu svého českého "hostitele" (kamaráda...), který běžně používá na MHD SMS jízdenku - může on souběžně se svou jedním mobilem zakoupit další pro svého zahraničního hosta? V Hradci Králové držitel čipové "Městské karty" (nějaké obdoby Opencard) má možnost zakoupit jízdenku pro jednoho spolucestujícího, který samozřejmě dle PP nesmí jet rozhodně dál než držitel karty.
2.) Musím říct, že většinou tázající cizinci po jízdenkách mi rovnou podávají české mince. Občas se dokonce stane, že zpozoruji, že se sám od sebe přihlásí někdo z cestujících ve voze a "přenechá" tázajícímu ze svých předkoupených jízdenek.
3.) Teď (12:00 LČ) mne napadla ještě jedna věc a omlouvám se za neznalost (ale snad všichni pochopí, že SMS jízdenku jsem nikdy nepotřeboval užít): Jede cizinec v doprovodu svého českého "hostitele" (kamaráda...), který běžně používá na MHD SMS jízdenku - může on souběžně se svou jedním mobilem zakoupit další pro svého zahraničního hosta? V Hradci Králové držitel čipové "Městské karty" (nějaké obdoby Opencard) má možnost zakoupit jízdenku pro jednoho spolucestujícího, který samozřejmě dle PP nesmí jet rozhodně dál než držitel karty.
-
gabuliatko
- Uživatel
nebo platební kartyAbsolut píše:A proto mají v sousední Německu mraky automatů, které umějí přijímt bankovky do hodnoty 50 EUR a vrací v mincích.
- Absolut
- Moderátor
A proto mají v sousední Německu mraky automatů, které umějí přijímt bankovky do hodnoty 50 EUR a vrací v mincích.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Seznam hotelů těžko, ale si by stálo za to uvažovat o tom, proč si hotely a někteří organizátoři akcí ve městě píšou o dopravní plánky s angličtinou mně
? Takže i hotely zájem o dopravní info mají a ani pro ně ten servis dobrý není.
Vědět, kde je automat je fajn, ale když člověk večer informuje v metru, pochopí, že problém turisty spočívá současně velmi často v nevlastnění mincí...
Vědět, kde je automat je fajn, ale když člověk večer informuje v metru, pochopí, že problém turisty spočívá současně velmi často v nevlastnění mincí...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.) Že by v Praze bylo víc hotelů než ulic? Jak říkám rád se procházím a sice většinou se vracím na již mi známá místa, tak zavítám někdy (v různě dlouhých intervalech) i na místa naprosto nová u nichž se mi hodí plánek - nosím jej většinou v tašce s foťákem a bez té vycházím zřídka kdy. V tom mém fasciklu je nejen seznam ulic, ale i zobrazení jejich polohy! Jinak psal jsem, že na hotel se mne ptal někdo párkrát – beru to tak, že občas někdo zapomněl popis trasy, či si jen nebyl jist.mart337 píše:...Když se na mne někdo obrátí, pokud vím, tak mu poradím. Myslím že je blbost, abych se bou vozil nějakej seznam hotelů. Kdo chce, myslím že si může vozit nějaký vlastní. Podle mne by to byl docela tlustej fascikl, kdyby měl pořádně navádět a všechny aktuálně tam stejně nebudou.
Co mi víc chybí je to, že u každých desek linky by měl být seznam automatů na lístky s jejich umístěním. Jako jediní u DP neprodáváme lístky (zaplaťpánbůh) a poměrně často se na mne obrací cestující s penězi, že chtějí lístek. Chybí mi tedy citelně info, kde se poblíž nachází nějaký automat na lístek, kam by je člověk mohl nasměrovat. Když je to u metra, tak je to jednoduché, ale jinde už je to hodně těžké.
....
2.) Člověče to máš naprosto geniální nápad – toto je vlastně i můj nečastější problém (poněvadž cizincům SMS jízdenka nepomůže) někdy sic díky mým vycházkám polohu automatů tuším, ale často si třeba ani v rychlosti nevzpomenu a on je problém i s tím metrem, jak tu už někdo na TF psal - ani na Staroměstský nějací jeho zahraniční známí si jej během několika dní nevšimli a ptali se jej, kde tu to metro máme!
Přesně, ty hotely nepatří MHD. Př. jak linka 19 jezdí kolem hotelu Don Giovani, neznamená že to bude o tom hotelu v soupravě. A co když ten vlak vypraví příště př. na linku 8 nebo 3. To by měli ty informace dávat spíš v tom hotelu.Bobik píše:MM-Mikulovsky píše: Co by stálo vybavení každých vozových desek jedním letáčkem s abecedním seznamem hotelů s přesnou adresou a nejbližší MHD zastávkou?Pane kolego, ty jsi se úplně zbláznil.
TOHLE by měla být věc toho konkrétního hotelu, který by to měl dávat s klíči od pokoje, ne naše. Jsme řidiči, ne informační kancelář.
Samozřejmě, když vím a můžu, rád pomůžu, když ne, holt smůla (toho dotyčnýho, ať Čech či cizinec). Za chvilku bychom mohli mít seznam divadel, kin, galerií.....to už rovnou můžu vozit Zlatý stránky.
A lidem se stejně nezavděčíš, když jsem dělal kdysi na poště (na Smíchově), lidi se většinou hrozně divili, jaktože neznám ulici někde na Žižkově. Vždyť jsem přece pošťák......
Milane, teď zase perlíš. Nevim, jestli to myslíš vážně, nebo si děláš srandu. Doufám ale, že si děláš srandu. Jak můžeš říc,t, že jsou tvojí konkurencí? Srovnáváš dvě naprosto rozdílný profese. Nechci se jich zastávat, ale napsat, že většina jich dělá ostudu celé zemi, mi přijde dost ubohé obvinění. Někteří taxíkáři jezděj hold za vyšší taxy, někteří tramvajáci zase jezdí stylem "crrrr-jízda-crrrrr-brzda-crrrrr-jízda-crrrrrr-brzda-crrrrr".MM-Mikulovsky píše: A právě že nemám taxikáře rád (nejen že jsou defakto mojí konkurencí a hlavně svým chováním mě během výkonu často omezují a ohrožují, ale také celkově většina jich dělá ostudu celé zemi), tak se snažím co to jen jde pomoci.
Teď co je horší? Nechť si každej šáhne do svého svědomí...
No tak to už ses snad uplně definitivně zbláznil...MM-Mikulovsky píše:
Ani autobusáci nemusejí znát všechny BUS linky, takže to naštěstí nikdo nechce ani po tramvajácích, ale proč nemám v deskách v popisu trasy (seznamu všech zastávek na ní) poznačeny možné přestupy na BUS (č.linky + směr/y)? Osobně dokonce i spíš ty hotely občas dokážu poradit (za dva roky praxe se mně sotva někdo na ně ptal víc jak 5x, narozdíl od mnohem častějšího dotazu na BUS), ale to protože rád chodím po městě a pozoruji okolí - kolik % takových kolegů mám? Co by stálo vybavení každých vozových desek jedním letáčkem s abecedním seznamem hotelů s přesnou adresou a nejbližší MHD zastávkou? Mít to, tak nakonec tu radu i bez valných jazykových znalostí dokážu říct, v případě potřeby, rychleji než se zbavit neodbytného tazatele, jemuž poradit nedovedu a on díky tomu příště raději pojede se zlatokopčícími TAXIKÁŘI! Ti mi následně o to víc budou "pít" krev svojí drzostí.
Každej svéprávnej člověk, tedy snad i já, si snad umí najít na mapě, která je většinou v každé stanici metra a občas jí potkávám i v zastávkách povrchové dopravy, svou polohu, či přestup na ten který autobus. Já osobně jsem poslední dobou rád, že se zvládám na konečných otáčet, či vymočit. Cigaretka snad ani nepřipadá v úvahu...
Celej říčnej tedy budu někde na frekventované zastávce (Palačák, Karlák, Národní, Anděl,...) cizincum vysvětlovat, "vér is d kástl". Ikdyž na tohle bych ještě dokázal odpovědět.
-
gabuliatko
- Uživatel
Na obranu cizincu musim uvest, ze to co tisknou v mapach (a i treba v metru) s letnim linkovym vedenim nemelo pranic spolecneho. Takze nejake domaci studium je uplne k ***. To jen tak na okraj.
Ale chapu, ze RED vyluky a ani zatahy neorganizuje, tak proc by o nich mel trochu lepe, kdyz to APEX neumi, informovat.
V Londyne na posledni stanici pred vetvenim strojvudce po celou dobu stani ve stanici upozornuje ze jede jinam nez hlavni vetev. Proc by ale RED v 17 na Veletrzni kdyz vidi ze ma cely solosaloon bral mikrofon do ruky, ze ? Nebo neco krikl do saloonu. Mozna by mu pak Zaruba dal pokutu, ze zneuziva informacni zarizeni a nepostupuje dle D1/2.
Ale chapu, ze RED vyluky a ani zatahy neorganizuje, tak proc by o nich mel trochu lepe, kdyz to APEX neumi, informovat.
V Londyne na posledni stanici pred vetvenim strojvudce po celou dobu stani ve stanici upozornuje ze jede jinam nez hlavni vetev. Proc by ale RED v 17 na Veletrzni kdyz vidi ze ma cely solosaloon bral mikrofon do ruky, ze ? Nebo neco krikl do saloonu. Mozna by mu pak Zaruba dal pokutu, ze zneuziva informacni zarizeni a nepostupuje dle D1/2.
Ale pomůže, to že přehozka znamená něco mimořádného je celkem zřejmé, na to nemusím tomu jazyku rozumět. A buď to risknu a dávám pozor a nebo počkám na další.Martin Šubrt píše:Promiň, ale když se našprtám v cizině linku 22, celkem mi to nepomůže, když bude mít tato tramvaj toto číslo a nějaké přehozy s nápisy v místním jazyce znamenající jakousi vozovnu...
- Bobik
- Uživatel
MM-Mikulovsky píše: Co by stálo vybavení každých vozových desek jedním letáčkem s abecedním seznamem hotelů s přesnou adresou a nejbližší MHD zastávkou?
Samozřejmě, když vím a můžu, rád pomůžu, když ne, holt smůla (toho dotyčnýho, ať Čech či cizinec). Za chvilku bychom mohli mít seznam divadel, kin, galerií.....to už rovnou můžu vozit Zlatý stránky.
A lidem se stejně nezavděčíš, když jsem dělal kdysi na poště (na Smíchově), lidi se většinou hrozně divili, jaktože neznám ulici někde na Žižkově. Vždyť jsem přece pošťák......