Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekonstrukce TT
pár fotek z Prašného mostu
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo ... allery=326
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo ... allery=326
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Časy ve VJŘ (jízdní doby) by stejné nebyly - na části trasy (za původním odklonem) by se lišily. V tomto případě cca o ty tři minuty. Protože co si pamatuji ještě z kurzu o "stavbě" VJŘ právě pro takovéto krátkodobé výluky, kdy se nevyvěšují ZJŘ, tak VJŘ je "postaven" stylem, aby žádný spoj neodjížděl z žádné zastávky (natož výchozí) dříve než je uvedeno na ZJŘ, čili objížďka je delší, tak za ní proti pravidelnému stavu vlastně jede vlak zpožděný. Takže toto je vlastně asi ten důvod, proč nemohl PD vyhlásit pozdější výjezdy z konečných - odporovalo by to smlouvám s ROPIDEM. A důvod proč nešlo připustit předjetí na KB za zrušenou objížďkou, jsem již psal - tato možnost nebyla dostupná v systému. A jinak předpisy DP stanovují, že na voze musí být jen jedna verze VJŘ - aby nedošlo k záměně.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Muze mi 9001 vysvetlit, proc by mel mit ridic pri brzkem skonceni vyluky specialni VJR pro pravidelnou trasu? Stejne by se v tech notach objevily stejne casove udaje jako pri vyluce!
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Ty už neumíš ani číst:
1.) Já jsem nepsal, že 50% noček mělo platné VJŘ, ale že jen maximálně tomuto procentu by je šlo fyzicky (samozřejmě při jejich dostupnosti - viz. PS) vyměnit ještě na vozovně, protože zbytek nočních tramvají začíná už ráno na denních linkách!
2.) O předávání "not" pro nočního kolegu jsem psal "již jsem zažil" tedy někdy dříve, ale ne že mi byly dány včera!
3.) Museli se tedy courat všechny spoje, jichž se týkala zrušená výluka - žádných tebou uváděných 50%!
Tady přesná citace relevantní části mého příspěvku, jímž zde obhajuješ svoji demagogii:
1.) Já jsem nepsal, že 50% noček mělo platné VJŘ, ale že jen maximálně tomuto procentu by je šlo fyzicky (samozřejmě při jejich dostupnosti - viz. PS) vyměnit ještě na vozovně, protože zbytek nočních tramvají začíná už ráno na denních linkách!
2.) O předávání "not" pro nočního kolegu jsem psal "již jsem zažil" tedy někdy dříve, ale ne že mi byly dány včera!
3.) Museli se tedy courat všechny spoje, jichž se týkala zrušená výluka - žádných tebou uváděných 50%!
Tady přesná citace relevantní části mého příspěvku, jímž zde obhajuješ svoji demagogii:
PS: Jinak naprostý souhlas s Petrem - výměna VJŘ by byla vlastně v tomto případě teoreticky možná, kvůli hromadě jiných dlouhodobých (nikoliv dvoudenních) změn - teprve pět dní poprázdninový provoz, zavřená Botanická zahrada a Prašný most, otevřený Motol (po 2 měsících) s Vokovicemi (po třech) a hlavně (po roce a půl) Hradčanskou , jedině za podmínky v systému dostupných VJŘ pro následující neděli 12.9.2010, ale právě vzhledem k množství těch změn jistě nebylo na 99% v lidských silách toto zajistit!MM-Mikulovsky píše:2.) 9001: a) Prohození VJŘ u noček na vozovnách jen max. z 50% - ostatní vozy na trati od rána, ale již jsem zažil, že mi před dřívějším ukončením nějaké výluky pro nočního kolegu předávala nové "noty" záloha na Otakarově.
b) U denních spojů šlo, aby PD vyhlásil něco ve stylu "Spoje vracející se na pravidelnou trasu (i když pro linku 24 to pravidelná není, že?) se při odjezdu z konečných nebudou řídit VJŘ, ale pojedou o 3 minuty později".
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petr: Neodpověděl si ale na moji otázku. Jaktože dle MM jezdilo 50 % vozáků ok? KDE JE VÝPRAVČÍ VZALI???
Ve výpravně jsem byl. Cca v 10h všechny zálohy pryč a docela veget.
Ve výpravně jsem byl. Cca v 10h všechny zálohy pryč a docela veget.
- Absolut
- Moderátor
Milý 9001:
1. Věř, že Petr to ví líp. Z titulu své profese. To, že jsou nasypaná data do Idosu neznamená, že na to jsou vozáky.
2. Ropid objednává výkony. Všechny. Včetně těch od DP. A může reklamovat svévolné změny.
3. Člověče přál bych Ti den ve výpravně. Jeden. Klidně bez výluky.
1. Věř, že Petr to ví líp. Z titulu své profese. To, že jsou nasypaná data do Idosu neznamená, že na to jsou vozáky.
2. Ropid objednává výkony. Všechny. Včetně těch od DP. A může reklamovat svévolné změny.
3. Člověče přál bych Ti den ve výpravně. Jeden. Klidně bez výluky.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Tohle není o myslitelství, tohle je o tom, že prostě nepřipustíš, že má pravdu taky někdo jiný... Já netvrdím, že prohodit vozáky nejdou. Jdou, ale ten výpravčí je musí mít kde vzít. A pokud nejsou (a já ti říkám, že nejsou!), tak je nemůže vyměnit. Archiv vozových jízdních řádů je něco jiného, než tvůj JR PORTAL, pokud si vytiskneš špatný zastávkový jízdní řád, je to určitě nepříjemné, ale pokud výpravčí vytiskne neplatný vozák, je z toho malér. K jednomu datu lze vygenerovat pouze jednu verzi vozáku. Neexistuje varianta třebas takhle a kdy nebylo tohleto, tak to bude jinak. To by musel někdo do archivu (někdo z odboru jízdní řády) uložit další verzi vozáku. Ale v tu chvíli mizí ta původní. K jednomu datu vždy jen jedna verze. A znovu se zeptám... Kterou verzi vozáků bys použil? V neděli byla první poprázdninová neděle s otevřenými vozovnami Vokovice a Motol, otevřenou tratí přes Hradčanskou (zavřená od února 2009) a tak... Generoval bys někdy z ledna 2009? Nebo jak? Samozřejmě případy, kdy se DP na předčasné ukončení výluky připraví a odbor jízdních řádů nahraje do archivu novou verzi vjř existují. Ale tohle prostě výpravčí nijak neovlivní... Otevři, prosím, alespoň jednou oči a nevydávej své domněnky za pravdu. A když už chceš, tak se zkus zajít do nějaké výpravny podívat. Velmi rychle bys prozřel...9001 píše:Petr,Chemik. Chcete fakta. Tak můžeme začít
1. MM psal, že 50 % mělo platné JŘ. Dokonce se stalo, že mu pro nočního kolegu při DŘÍVĚJŠÍM UKONČENÍ výluky dávali noty. Kde je tedy výpravčí vzal? Asi v tom počítači být musí. Když umí jrportal vygenerovat změny třeba od 1/9/2010 již poslední týden v srpnu, tak asi musí být hotové i VJŘ![]()
2. Z toho plyne druhý fakt. Co má co ROPID do toho mluvit. Stále snad platí, že výluku si dělá DPP. Takže připomínka s ROPIDEM je trochu mimo.
3. Opět se vrátíme k prvnímu. Pokud mělo 50% nové noty, tak půlka jezdila normálně a půlka tam odstála 2-5 minut???
Tohle není o myslitelství, ale o ještě větším diletanství ze strany DPP. Chápu, že už nejdou udělat denní linky, ale přehodit za 2 hodiny pár vozáků snad zvládne i cvičená opice.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petr,Chemik. Chcete fakta. Tak můžeme začít
1. MM psal, že 50 % mělo platné JŘ. Dokonce se stalo, že mu pro nočního kolegu při DŘÍVĚJŠÍM UKONČENÍ výluky dávali noty. Kde je tedy výpravčí vzal? Asi v tom počítači být musí. Když umí jrportal vygenerovat změny třeba od 1/9/2010 již poslední týden v srpnu, tak asi musí být hotové i VJŘ
2. Z toho plyne druhý fakt. Co má co ROPID do toho mluvit. Stále snad platí, že výluku si dělá DPP. Takže připomínka s ROPIDEM je trochu mimo.
3. Opět se vrátíme k prvnímu. Pokud mělo 50% nové noty, tak půlka jezdila normálně a půlka tam odstála 2-5 minut???
Tohle není o myslitelství, ale o ještě větším diletanství ze strany DPP. Chápu, že už nejdou udělat denní linky, ale přehodit za 2 hodiny pár vozáků snad zvládne i cvičená opice.
1. MM psal, že 50 % mělo platné JŘ. Dokonce se stalo, že mu pro nočního kolegu při DŘÍVĚJŠÍM UKONČENÍ výluky dávali noty. Kde je tedy výpravčí vzal? Asi v tom počítači být musí. Když umí jrportal vygenerovat změny třeba od 1/9/2010 již poslední týden v srpnu, tak asi musí být hotové i VJŘ
9001: Ty si to zasejc představuješ jak Hurvínek válku. Ono je hezký, že výpravčí vytiskne bezvýlukovej VJŘ, ale v tom případě, se zase nasere ROPID, že se nejezdí tak, jak on si to navymejšlel, protože DORIS bude evidovat všude předjetí a podnik bude muset vysvětlovat, proč jsou vlaky předjeté atd, atd, atd. Ćhybu hledej trošku jinde a né u výpravčích, ty jenom dělaj, co se jim řekne, protože vešekerá jejich přílišná horlivost a aktivita může být po zásluze odměněna.
Ne, prostě to nejde. A pokud tě tato problematika tak trápí, začni zahlcovat ROPID svejma hloupoučkejma nápadama, jak by se to dalo udělat lépe, případně napiš na vedení DPP, jak by měli výpravčí v takovýchto případech postupovat. Myslím, že bys byl pro podnik přínosem. Myslitelů nemá podnik nikdy dost
Ne, prostě to nejde. A pokud tě tato problematika tak trápí, začni zahlcovat ROPID svejma hloupoučkejma nápadama, jak by se to dalo udělat lépe, případně napiš na vedení DPP, jak by měli výpravčí v takovýchto případech postupovat. Myslím, že bys byl pro podnik přínosem. Myslitelů nemá podnik nikdy dost
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
NE TO TEDY OPRAVDU V POČÍTAČI NEMÁME. Žádný vjř není vedený jako bezvýlukový stav. Jsou pouze vjř platné k tomu a tomu dni. Prohození by bylo možné za situace, že by někdo dal výpravčímu pokyn, vytiskni vjř platné k tomu a tomu datu a ty použij. Jenže které? Tato neděle byla první poprázdninová. Tedy první s otevřenými Vokovicemi a Motolem a naopak uzavřenou Vyšehradskou + Morání. Tak co má výpravčí tisknout? Něco, co platilo v květnu? Kdy byly zcela jiné výluky a vypravení? Prosím, snažně prosím, než začneš kritizovat, zjisti si alespoň fakta...9001 píše:(...)Petr a chemik. O to mi právě šlo. Výpravčí může tisknout VJŘNeříkejte, že v počítačí nemáte také "bez výlukové" VJŘ, které platí mimo tuto krátkodobou. Nikdo po něm nechce vymýšlet grafikon, ale jenom to, aby v deskách bylo to podle čeho se má jezdit.
Pokud bylo oficiálně povoleno jezdit v 18h VJŘ přehodit nebyl problém. Většina vozů ještě byla v depech.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
krtinek: MM psal že se to muselo ucourat do KB, tedy počítám, že řidič projel sice pomaleji, ale třeba o dvě minuty měl odjezd dříve a dostál to na Andělu/Štěpánské/Vodárně, což třeba při večerním intervalu není moc příjemné.
Petr a chemik. O to mi právě šlo. Výpravčí může tisknout VJŘ
Neříkejte, že v počítačí nemáte také "bez výlukové" VJŘ, které platí mimo tuto krátkodobou. Nikdo po něm nechce vymýšlet grafikon, ale jenom to, aby v deskách bylo to podle čeho se má jezdit.
Pokud bylo oficiálně povoleno jezdit v 18h VJŘ přehodit nebyl problém. Většina vozů ještě byla v depech.
Petr a chemik. O to mi právě šlo. Výpravčí může tisknout VJŘ
Nevim, ale vždy, když se nějakej úsek, kterej je krátkodobě zavýlukovaný, otevře, tak se vždy jezdí na příkaz PDT a sice buď na intervaly (které stanoví PDT), či se z konečných odjíždí dle VJŘ a pak se to na ucourává (kvůli případné buzeraci ROPIDu, proč se z konečných odjíždělo pozdě).
Jediné, co výpravčích na vozovnách dokáže je, že je umí vytisknout. Chtít po něm, aby zpracoval VJŘ, udělal grafikony, rozplánoval přestávky, atd., je jako chtít po mě, abych vypil 30 piv - bylo by to krásné, ale nejde to.
Jediné, co výpravčích na vozovnách dokáže je, že je umí vytisknout. Chtít po něm, aby zpracoval VJŘ, udělal grafikony, rozplánoval přestávky, atd., je jako chtít po mě, abych vypil 30 piv - bylo by to krásné, ale nejde to.
- Petr
- Provozovatel
- Kontaktovat uživatele:
Prosím? Ty si myslíš, že výpravčí na vozovně má nějaké vjř, které jen tak vytáhne ze šuplete a prohodí je? Ty opravdu vůbec nevíš, jaké jsou postupy. Pokud neexistují platné vjř, výpravčí opravdu není ten, který je má možnost vyrobit, případně pustit do světa. O to vše se stará odbor jízdních řádů. Výpravčí prohodí, když má co. Je bohužel vidět, že opravdu hiearchii a to, za co kdo odpovídá v DP máš mimo zorný pohled... Je to jak kdyby si chtěl strhávat prémie zahradníkovi, že nezasadil tulipány, přestože on jejich cibulky nemá. Musí mu je někdo dodat.... Opravdu není na vůli výpravčího, jaký vjř nasadí. Musí dodržet služební postup...9001 píše:MM: Takže strhnout prémie daným výpravčím na vozovnách. Protože info evidentně měli, že se bude jezdit a neříkejte, že nejsou schopni prohodit u cca 10 VJŘ na vozovnu.![]()
Stojím si zatím, že byla blbost tam něco pouštět, protože stejně 99% vozů projelo mimo JŘ, takže efekt, že tam něco jelo byl opravdu nulový.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Počkejte pane kolego, to snad nemyslíte vážně9001 píše:99% vozů projelo mimo JŘ, takže efekt, že tam něco jelo byl opravdu nulový.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Takže strhnout prémie daným výpravčím na vozovnách. Protože info evidentně měli, že se bude jezdit a neříkejte, že nejsou schopni prohodit u cca 10 VJŘ na vozovnu.
Stojím si zatím, že byla blbost tam něco pouštět, protože stejně 99% vozů projelo mimo JŘ, takže efekt, že tam něco jelo byl opravdu nulový.