Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
Mohl by pls někdo znalý vzdáleností odhadnout, kolik toho za den v provozu na pořadí 71 vlastně najezdí?
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Nějakým nedopatřením se to smazalo, tady je reupload - http://www.youtube.com/watch?v=BSA0LBlxEoEfricoolinek2 píše:http://www.youtube.com/watch?v=BmEIMjuqW0A
Á, úplně bych zapomněl hodit linka na video ze včerejška, kterrý jsem smolil déle, než by to bylo příjemné. Háj defynýšn avajlebl.
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sestřička vozu 9201, vůz 9207 opustil před malou chvílí zastávku Nádraží Holešovice, a míří směr Trojská ...
na druhou stranu jako výhodu vidím pomalejší rozjezdy, takže si cestující nepřipadají jak v shakeru.. líbí se mi též odpružení, houpající se části, každá jiným směrem se dají pozorovat celou cestu 
-
krysarr
- Uživatel
- Bydliště: Praha 3 (1,9,16 uz bohuzel ne), sem tam Praha 11 :-)
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnesni dojmy po svezeni 
Vicemene jako vetsina, tichoucka jizda, naprosto paradni plynulost rozjezdu a brzdeni. Bouchani ani jeceni dveri mi vubec nevadi, nepadnout to tu, tak by me to ani nenapadlo. Po rozjezdu vzadu opravdu neco piska, po chvilce to prestane, prijemne to neni, ale prezit se to da. Vetrani proti Porsetre paradni, osvetleni snad az moc, prisel jsem si jak u vyslechu. Na spatny trati maji ale asi pevne podvozky navrch. Co me prekvapilo, ze pri odbocovani pres vyhybky se dost silne tresou kryty 2. a 3. podvozku, malem by neupadly
Ale parada!
Vicemene jako vetsina, tichoucka jizda, naprosto paradni plynulost rozjezdu a brzdeni. Bouchani ani jeceni dveri mi vubec nevadi, nepadnout to tu, tak by me to ani nenapadlo. Po rozjezdu vzadu opravdu neco piska, po chvilce to prestane, prijemne to neni, ale prezit se to da. Vetrani proti Porsetre paradni, osvetleni snad az moc, prisel jsem si jak u vyslechu. Na spatny trati maji ale asi pevne podvozky navrch. Co me prekvapilo, ze pri odbocovani pres vyhybky se dost silne tresou kryty 2. a 3. podvozku, malem by neupadly
A očekával bych, že renomovaný výrobce takovou záležitost automaticky vyřeší. Ale třeba má bouchnutí nějaké mechanické opodstatnění - třeba jen díky němu to bude fungovat od -30 do +40 °C.XSC píše:Takže stačí tu špičku trochu omezit. Buď regulací, nebo odporem.
Každý motor při připojení má špičkový odběr mnohem vyšší než po rozběhu. Takže stačí tu špičku trochu omezit. Buď regulací, nebo odporem.Oskar píše:Zde blikají také, ve stejný okamžik, kdy dveře bouchnou. U metra jsem to sváděl na českou náhražku IGEcz, protože rakouské iFE na rekonstruovaných metrech tímhle problémem netrpěly. Ovšem tady jsou to poctivé iFE… jestli nepřesunuli Rakušáci výrobu na Dálný východ…
Ohledně těch zvuků při otevírání/zavírání dveří - dost mi to (podle videa) připomíná olomoucké vozy TRIO 01, u kterých dveře při zapadnutí třísknou úplně stejně. Nijak extra bych se tím nezaobíral, dá se na to zvyknout a k těm tramvajím to tak nějak patří (totéž částečně i Astry). Ve zmíněném ohledu je větší akustický "problém" u zmíněných vozů občas se objevující velmi nepříjemné vrzání kloubů - snad to 15T nikdy nečeká, jelikož je přeci jen jiné koncepce a nemusí čas od času stát přes noc pod širým nebem jako u nás tříčlánky.
Po dnešnom zvezení z Radlické na Ostrčilovo náměstí mám len jednu pripomienku: na trieskajúce dvere som zvyknutý z M1, takže tie to nie sú, ale celú dobu som trpel neodbytným pocitom, že voz pri jazde aj po rovnom a pomerne novom zvršku (z Radlic) citeľne vibruje v priečnom smere (frekvencia by približne mohla zodpovedať frekvencii otáčania kolies, sedel som na konci 1. článku).
Zde blikají také, ve stejný okamžik, kdy dveře bouchnou. U metra jsem to sváděl na českou náhražku IGEcz, protože rakouské iFE na rekonstruovaných metrech tímhle problémem netrpěly.XSC píše:Nadměrný hluk při začátku pohybu dveří byl i u modernizovaných souprav 8171M. Špička proudového odběru byla tak velká, že blikly i zářivky. Časem to Škodovka upravila, protože dnes jsou dveře mnohem tišší.
Ovšem tady jsou to poctivé iFE… jestli nepřesunuli Rakušáci výrobu na Dálný východ…
Nadměrný hluk při začátku pohybu dveří byl i u modernizovaných souprav 8171M. Špička proudového odběru byla tak velká, že blikly i zářivky. Časem to Škodovka upravila, protože dnes jsou dveře mnohem tišší.gabuliatko píše:při zavírání ano, ale dveře třískají i při otevírání
provoz ukáže jak jsou dveřní pohony schopné
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Uff, tak už mám to 15T-Poprvé taky z krku...ale že to byly nervy
Na to, jak ta škola stojí za ho**no, tohle bylo příjemné narušení šedi podzimního dne. Do kritiky se pouštět nehodlám, první dojmy příjemné, i jsem si pár stanic poctivě a příjemně schrupnul, bo jsem byl po noční brigádce a klidný chod mne ukolébal. Přeji stoji mnoho zdaru a spokojených převezených kaštanů 
-
gabuliatko
- Uživatel
při zavírání ano, ale dveře třískají i při otevírání
K tomu "třískání" dveří: Naopak, i když se to nezdá, tak je to velmi dobrá věc. Přijde mi, že dveře sami se zavírají normálně, ale onen zvuk před otevřením a po zavření dobře funguje na lidi místo výstrahy. Krásně se toho lekaj a netlačej se tak na dveře. Nechal bych to takhle.
po absolování jízdy bych měl jen 2 připomínky - dveře by nemuseli při otevírání i zavírání tak třískat, a ta druhá - myslím, že by bylo lepší umístit zvonek jinam, než pod 1. dvojsedačku u dveří - při každém zvonění to na těchto sedačkách dosti vibruje