T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: T3R.P
To je právě to co tu já a mnozí další kritizujeme - zatahuje po projetí celé trasy = (dle nás) není třeba zdůrazňovat vozovnu inverzně. Inverzní zobrazení a dle mne i na boku by mělo být zdůraznění spojů jedoucí jen část běžné trasy! Možná by to pomohlo alespoň trochu snížit počet lidí co zatahujícími spoji zajedou kam nechtějí.9001 píše: Jedná o inverzní zátah přes celé město.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
TJ: Omluva. To mě nedošlo, ale jak uvedl na správnou míru MM. Jedná o inverzní zátah přes celé město. Nemá smysl hlásit a měnit orientaci kvůli pár metrům a popř. u protažení trasy viz 12/16 apod.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Teď mne napadlo co taková 24 do KO z Kubáně, 15 do HL, 12 na ŽI, do MO 6 (také) z Kubáně a 16 ze Spojovací, protože tyto spoje také vlastně chtě nechtě zatahují po projetí celého půlkola. Jsou dvě možnosti a to buď, protože jde o prodloužení běžné trasy také vozovna neuvádět inverzně po celou dobu zatahovací trasy, či jim (jako mnou původně uváděné 4) překlopit cíl za posledním křížením na běžné trase - nejlépe automaticky po odhlášení zastávky? Samozřejmě jako 14 do KO a 18 na PA je ještě 8 do HL (končící tak jako tak na Starém Hloubětíně).
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já ale reagoval na 9001 a ten nepsal nic o špatné orientaci ale o paskvilu že ten vůz tak zatahuje.milbi píše:Pro mě jako pro cestujícího by bylo pohodlnější, kdyby 14 měla z Barrandova klasickou orientaci i s tím rizikem, že mě vyklopí o 70 metrů dřív než "obvykle". Pořád lepší, než přemýšlet, jestli pojede celou trasu jako obvykle, když zátah není v jízdním řádu uveden.trainzjohny píše:Paskvil ??? A jak se má jinak kobyliská 14 dostat do své vozovny ?!? To má pak ze smyčky skočit ?
Jinak souhlasím, že orientace by se u takových linek (14,18..) neměla měnit vůbec. Prostě by se nakódovala zátahová, ale ta by byla totožná s klasickou.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hmm...pravdu máš, to zní přijatelně9001 píše:Karosák: Jde mi o to, že inverzní text se jedná opravdu malého počtu spojů + slušná část jich je v hodně večerních/nočních hodinách. Pokud by se ještě povedlo vymýtit paskvil typu zatahující 14 do Kobylisy z Barrandova a podobně, tak by to mohlo i fungovat vidím zelený flek, nejedu, pač to nejede po mé trase kam potřebuji.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To co tu právě rozebíráte s tou 14 zatahující do Kobylis jsem tu již jistě nejednou na TF uváděl - je to jako 18 na PA, kde ještě naštěstí v tomto ohledu nejsou do obratiště ROV. Ovšem někteří "šílenci" do předpisů si stejně na Petřinách přidělávají práci a do apexu ten zatahovací kód zadávají, tak jak to dělala většina KO s tou 14 ještě i než jim loni vsadili před vozovnu ROV. Ovšem i s ní to jde obejít a jet na základní kód - jen si před ní zadat ruční ovládání výhybek (případně teprve před odhlášením poslední zastávky zatahovací kód - což by byla obdoba zatahování 4 přímo z výstupní Čechovo nám., kdy většina PA zadává zatahovací kód někde za Jana Masaryka, jinak se jich furt někdo ptá "jedete na Karlák, IPP, Vršovické náměstí.." Jsou totiž zvyklí, že od Anděla na PA znamená přes Výtoň). Ovšem již jsem zde uváděl návrh, aby zatahovací kódy ze 14 do KO a 18 na PA byly naprogramovány bez inverze - uznávám ještě jsem to nepodal (narozdíl od mnoha jiných věcí oficiálně SH, sice jen za tento týden jsem podal 2 - jedno z nich bylo na zmršené ovládání výhybek na vjezdu do obratiště Kotlářka a druhé na špatně zajištěné zadlažďovací úpravy v obratišti Výstaviště za provozu, tak asi do zítra sepíšu další. Nerad ze sebe i dalších nechávám zbytečně dělat voly!).
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pro mě jako pro cestujícího by bylo pohodlnější, kdyby 14 měla z Barrandova klasickou orientaci i s tím rizikem, že mě vyklopí o 70 metrů dřív než "obvykle". Pořád lepší, než přemýšlet, jestli pojede celou trasu jako obvykle, když zátah není v jízdním řádu uveden.trainzjohny píše:Paskvil ??? A jak se má jinak kobyliská 14 dostat do své vozovny ?!? To má pak ze smyčky skočit ?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Paskvil ??? A jak se má jinak kobyliská 14 dostat do své vozovny ?!? To má pak ze smyčky skočit ?9001 píše:Karosák: Jde mi o to, že inverzní text se jedná opravdu malého počtu spojů + slušná část jich je v hodně večerních/nočních hodinách. Pokud by se ještě povedlo vymýtit paskvil typu zatahující 14 do Kobylisy z Barrandova a podobně, tak by to mohlo i fungovat vidím zelený flek, nejedu, pač to nejede po mé trase kam potřebuji.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Karosák: Jde mi o to, že inverzní text se jedná opravdu malého počtu spojů + slušná část jich je v hodně večerních/nočních hodinách. Pokud by se ještě povedlo vymýtit paskvil typu zatahující 14 do Kobylisy z Barrandova a podobně, tak by to mohlo i fungovat vidím zelený flek, nejedu, pač to nejede po mé trase kam potřebuji.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pro čtení spojů je buď VPNka-tramvaj žvaní, nebo monokulár (takové divadelní kukátko) a to poslouží stejně u cedule jako u negace. Tzv. totáčovi je to jedno, protože potřebuje VPN, nebo někoho, kdo mu to řekne. Tzv. zbytkaři si mohou pomoci monokulárem. Ale neboj, já nejsem PR nástroj, tohle jsou moje postřehy všedního dne a domácnosti, v tom si patrně můžem podat ruce, a netvrdím, že si někdy "nevymejšlej" a že bysme taky nemuseli dělat nic jinýho, než zvětšovat texty
Špatnou ceduli není třeba řešit tak palčivě, neboť jsou na ústupu, zatímco blechaření je systémová záležitost nového informačního systému
Pro zátahy třeba dobrý, ale myslím, že i objektivně, u normálně vidícího, se negace rozeznává hůře, zkrátka tam není ten kontrast takový. Vždyť i pomocné programy do PC, nebo digitální čtecí lupy převádí texty do jasné barvy na tmavém pozadí... Ještě opatrně poprosíme o příspěvek pana A. ať to není jednostranné, či tuším pan syverin rovněž je obrýlen...
Špatnou ceduli není třeba řešit tak palčivě, neboť jsou na ústupu, zatímco blechaření je systémová záležitost nového informačního systému
Pro zátahy třeba dobrý, ale myslím, že i objektivně, u normálně vidícího, se negace rozeznává hůře, zkrátka tam není ten kontrast takový. Vždyť i pomocné programy do PC, nebo digitální čtecí lupy převádí texty do jasné barvy na tmavém pozadí... Ještě opatrně poprosíme o příspěvek pana A. ať to není jednostranné, či tuším pan syverin rovněž je obrýlen...
Naposledy upravil(a) Karosák dne 09.10.2010 21:26, celkem upraveno 1 x.