Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekonstrukce TT
Včera jsem měl možnost se projet autem po trati kolem botanické zahrady a vůbec nechápu jak někdo mohl takhle ten asfalt doslova zprasit. Kdyby se tam dalo jezdit 130 tak to nemá daleko k D1. Jak tohle mohl někdo převzít?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
W-tram je bezna podkladnice, takze tezko ji das pod nejake krizeni ci vymenu. Dalo by se o nem uvazovat v obloucich resp v primem smeru krizovatky. Ale efekt by ti to žádný neprineslo, navic by vznikla nekonecna pokladka a zamerovani konstrukce. Z meho hlediska je pro krizovatky nepouzitelna!
Je možné (vhodné) použít systém W-tram s betonovou deskou pro kolejové křižovatky?
Dnes v noci, až budu jezdit prázdnej, budou probíhat soukromé zkoušky rychlosti. Pro rejpaly - budu dodržovat všechny předpisy, pouze pojedu maximální povolenou rychlostí
EDIT: Zkoušky proběhly úspěšně, děkuji statečným dobrovolníkům
EDIT: Zkoušky proběhly úspěšně, děkuji statečným dobrovolníkům
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No sice vybroušením koly TRAM se samozřejmě dříve či později samozřejmě kvalita asi zhorší, ale reálná průjezdní rychlost se zejména odvíjí od poloměrů oblouků a ty jsou proti minulosti větší, minimálně ty nejmenší s postupnými náběhy. A samozřejmě i to musí přispět k pomalejšímu opotřebování (obroušení koly) než když z přímého úseku rovnou drcnou do ostrého oblouku!9001 píše:Upřímně. Uvidíme jak dlouho.chemik87 píše:Včéra jsem tam jezdil celé odpoledne a musim říct, že ty esíčka se dají projet obstojnou rychlostí
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Upřímně. Uvidíme jak dlouho.chemik87 píše:Včéra jsem tam jezdil celé odpoledne a musim říct, že ty esíčka se dají projet obstojnou rychlostí
Včéra jsem tam jezdil celé odpoledne a musim říct, že ty esíčka se dají projet obstojnou rychlostí
Když se tu zmiňovala ta botanická - nový asfaltový zákryt TT se zřejmě snaží zachovávat tradici, protože to na něm taky docela drncá (pravda, BKV to nejsou).
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
i když to není úplně rekonstrukce... nenapadlo mě vhodnější téma 
stavba nového Trojského mostu se naplno rozjela
pár fotek... i nějakou tu tramvaj jsem vzal
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ja/101008/
a jedno video http://www.stream.cz/video/522213-trojs ... -8-10-2010
stavba nového Trojského mostu se naplno rozjela
v pátek montován věžový jeřáb v Troji, v Holešovicích cca před týdnem...AGa.. píše:Zakládání staveb dokončilo vrtání velkoprůměrových pilot opěr,
hotovo všech 39 ks v Holešovicích, v Troji hotovo všech 42 ks. Dokončeny 8 ks z 20 ks pilot
pro podpěrnou konstrukci ve Vltavě.
...údaje ze čtvrtka
pár fotek... i nějakou tu tramvaj jsem vzal
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ja/101008/
a jedno video http://www.stream.cz/video/522213-trojs ... -8-10-2010
Vůbec tam chybí koordinace s městem. Mezi Albertovem a Botanickou je ten metr silnice vedle kolejí místy v dost špatném stavu. Při troše snahy se to mohlo udělat zároveň, takhle se tam zase po zimě bude flikovat asfalt na silnici.pepe píše:Dnes jsem ráno projel Vyšehradskou ulicí a Na Slupi a tak jako všude dobrý pohodový tichý průjezd.Akorát mě mrzí když už se stavěla zastávka Botanická ZC tak proč se trošku neupravila stanice přímo u botanický DC něco jako Albertov typ vídeń či chodník přímo u kolejí,asi nebyli peníze ..........
Dnes jsem ráno projel Vyšehradskou ulicí a Na Slupi a tak jako všude dobrý pohodový tichý průjezd.Akorát mě mrzí když už se stavěla zastávka Botanická ZC tak proč se trošku neupravila stanice přímo u botanický DC něco jako Albertov typ vídeń či chodník přímo u kolejí,asi nebyli peníze ..........
- Bobik
- Uživatel
Jenže to je taková broskvovina, že se o tom ani nedá mluvit vážně. Navíc pokud v těch místech budou pouze pěší a tramvaje (+ max zásobování v pevně dané časy), tak tam žádný problém není.
Ale toto je stejně nereálné jako to zahloubení...
Ale toto je stejně nereálné jako to zahloubení...
- Absolut
- Moderátor
Pozor, to zahloubení u Křížovnického nám. vždycky byl záměr, o kterém se uvažovalo i reálně, jenže je to takový úlet, že se toho jeden rok někdo chytnul s aprílem, ale skutečně se o tom mluvilo i vážně.
A navíc s tím na apríla nepřišla mfdnes, ale izdoprava, a v mfdnes to opožděně sežrali a tím proslavili.
- Bobik
- Uživatel
Jo s tim zahloubením přišla MF Dnes tuším loni - a hádejte kdy - 1. dubna
Hromada lidí to sežrala i s navijákem a přestože se vzápětí přiznali, koukám že to baští dodnes.
Hromada lidí to sežrala i s navijákem a přestože se vzápětí přiznali, koukám že to baští dodnes.