A tady se střetávají dva proudy. Jedni říkají: Lidem je jedno jak budou autobusy natřené, natírat je netřeba (důvody rozličné)

Druzí: Lidem je jedno jak budou autobusy natřené, tak proč je nesjednotit

Tímhle směrem myslím diskuse nepostoupí.
Chci říct, že by v dnešní době měly být řešeny funkční podstaty (to platí všeobecně) a barviček, či jiných třešniček na dortech se prozatím vzdát ve prospěch fungujících věcí a systémů, kde je co dohánět. Lakem si MHD popularitu nevybuduje. Například s tím Najbrtem-ať se to lidem líbí více či méně (někdo si ani nevšimne), dokud je to jen natřeno, vevnitř stále koženka a případné zpoždění (z jakékoli příčiny), bude to pořád ČD ve smyslu Času Dost, v našem oboru Socka. Asi by taky nemělo cenu čekat s nátěrem do chvíle, než tu bude všechno fungovat jak rolexky, ale mě to dráždí právě v kontrastu s tím, že na jednu stranu "nejsou peníze" (teď se tomu říká krize) a proto nedáme ruční řadič do wan, kaštan klepe kosu v Bčku, poštmistrová musí psát na z jedné strany potištěný papír a chlapi na dílně si musí nosit do práce vlastní toaleťák a solvinu (například) a na druhou stranu, pro zlepšení image, natřeme všechny vozidla (i ty co měly už být dávno ve šrotu), zaměstnancům necháme ušít obleky dle pařížských trendů a polofunkční nová vozidla poladíme designem ze studia zvučného jména (například). Já byl dycky jinej, ale tohle ve mě, při vší snaze, nadšení nevyvolává