Příspěvek
od MM-Mikulovsky » 23.10.2010 15:09
Právě si pročítám do mailu mi dorazivší informace z odborů a zaujalo mě velmi, že se na jednom jednání odborů s vedením DP jednalo o věcech jako:
1) Na zastávkách Nádraží Braník, nechat opravit přístřešky, aby se střídající řidiči mohli schovat před nepřízní počasí a nechat nainstalovat hodiny, nebo info. stojany (doba odjezdu).
2) Možnost před zimním obdobím nafasovat čisticí prostředky na okna.
3) U elektronických orientací, na bocích vozu, při zatahování nezobrazovat číslo linky, pouze zastávky (obdoba papírových stříšek). -Naprosto jednoduché rozumně odůvodněné řešení! Samozřejmně s podmínkou, že tak budou (ne)označeny - odlišeny spoje zatahující z části trasy nikoliv po projetí tzv. půlkola přímo z běžněvýstupní (např. 4 z Čechovo nám. na PA, SA ..) či obdobné zastávky (jako 6 a 16 z Kotlářky do MO).
4) Upravit vozové knihy tak, aby byla první linka, poté pořadí. - V tom aby se dnes skutečně čert vyznal už mnoho kolegů to tak začalo psát - podle štítku a směn, byť nadepsání ve VK je opačné.
5) Zařídit preferenci na SSZ na křižovatce Badeniho x Na valech.
6) Má DK výjimku ze Zákona 361 pro měření rychlosti tram. v úsecích kde je zakázáno stání vozidel.
7) Sjednotit JŘ. tak, aby měli všechny linky ve stejném úseku stejnou jízdní dobu, např. Albertov – Ostrčilovo nám aj. - O tom se každou chvíli s někým bavím - naposledny v týdnu na konečné v Modřanech s panem Petrem.
8) Optimalizovat JŘ průběžně a nečekat až na den bez JŘ.
9) Stále nebylo namontované zrcadlo do zastávky Ke Stírce (dc)
10) Ovládání prvních dveří na voze 9090 je stále atypické. Při jejich zavírání běží stále 3 sec. výstraha, a to i tehdy použije-li řidič tyto dveře pro sebe. Nastávají komplikace po navolení vstupu do SSZ apod. Na závadu v tomto ovládání bylo již upozorněno krátce po nasazení tohoto vozu do provozu, přes příslib řešení závada neodstraněna. Navrhujeme odstranit na náklady toho, kdo tuto úpravu schválil.
11) Proč nejsou stavěny zálohy na střídací body Anděl a Nádraží Braník.
12) Na křižovatce Karlovo nám. x Moráň, od Štěpánské není zopakována předvolba pro odbočení vlevo. -Tam by to chtělo celou novou SSZ s dynamickým řízením - když nejede TRAM v popisovaném směru stuhly by normálně projet za sebou dvě v přímém (ať již k či od Spálené.)
13) Na vozech 14T nechat seřídit software tak, aby při jízdě setrvačností ze svahu nedocházelo k tak vynucenému intenzivnímu brzdění. Není-li to možné nasazovat tyto vozy pouze na rovinaté tratě. - teď jsem v týdnu jako svačinář vezl pár 14T z braníka do modřan a zpět a před zastávkou U Libušského potoka DC to je skutečně horor, protože mi to snad vždy minimálně 4x změnilo maximální rychlost mezi 30 a 40 km/h. Až zpětně jsem se od kolegy doslechl, že snad tomu jde předejít jedině nezadáním jízdy, ale pouhým odbržděním a rozjetím samovahou.
14) Na linku č. 11 nenasazovat vozy KT. Důvodem je zákaz potkávání v oblouku u Muzea, v případě vzájemného potkání je řidič nucen jít navolit SSZ přes pruhy vozovky s intenzivním provozem IAD. - Ještě by byla možnost otočit přednost při potkávání, aby nepouštěl protější KT řidič, který musí k ručnímu zámku SSZ přes 2 pruhy IAD. Ten druhý - již odstanicující má zámek do SSZ hned vedle koleje.
15) U poslední série rekonstruovaných vozů KT8 (dřeváků). Není foneticky ohlášen odjezd z konečné, ba ani změna směru jízdy.
16) Provést informační kampaň pro cestující o povinnosti informovat řidiče o nástupu psa, invalidy a kočárku. -To bez sebemenší pochyby!
17) Při výjezdu ze smyčky Spojovací, dochází k nenavolení se do řadiče a nerozsvěcí se předzvěst (stromeček)
16) V zastávce Hradčanská (zc) stále svítí předzvěst (stromeček), ale vůz není navolen v řadiči.
17) V prostoru obou předmostí Čechova mostu chybí šrafování. Křižovatka Vítězná x Újezd obnovit šrafování.