Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
ElWapp
Uživatel

Re: Rekonstrukce TT

Příspěvek od ElWapp » 22.11.2010 19:05

Ono je to ale i o principu. Kdyby světla fungovala 100% správně, bude jejich jedinou funkcí informace "pozor, jede tramvaj". Proč tedy nestačí rozhlédnout se a zjistit "pozor, jede tramvaj"? To je opravdu nutné mít vše písemně (nebo tedy světelně)? A to pomíjím fakt, že takhle dokonale to zdaleka nefunguje. Navíc chodci červenou stejně ignorují - trochu mi to připomíná silnice: chceme aby se jelo nejvíc 80km/h, tak tam fláknem třicítku, ono se to stejně nedodržuje...

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 22.11.2010 18:57

dnes ráno (7:00 a 9:00) jsem se pohyboval na hradčanské a vypadá to, že zastávky pobírají zcela bez problémů, kupodivu i bezpreferenční SSZ padalo dobře. v odpoledních/večerních hodinách (nikoli dnes, ale min. týden) také nepozorovány žádné problémy. samozřejmě jsem tam nestál déle než pár minut, nicméně i tak se mi zdá, že zde vyřčené scénáře (rashid) byly poněkud katastrofické..

S_M_Lomoz
Uživatel

Příspěvek od S_M_Lomoz » 18.11.2010 9:16

Z úřední desky Prahy 6: Územní rozhodnutí na rekonstrukci Vítězné náměstí - Zelená.
Mimo jiné z něj vyplývá, že úsek bude (kromě přejezdů) zatravněný a zavlažovaný a bude se posouvat zastávka Lotyšská dc.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 16.11.2010 21:15

V reakci na tento můj příspěvek viewtopic.php?f=13&t=684&p=134099&hilit=#p134089
P_V (02.10.2010 15:17 ) píše:MMM: Na Kotlářce by podle mě stačilo vysílat pro odbočení do obratiště směr vpravo, ale i vlevo. Oba směry by vedly z rovné trati do smyčky, a následující rozřazovací výhybka by pak oba povely rozlišila. A mezimaják by nebyl nutný. Stejně by se dala pořešit i jiná místa, kde za sebou není více než dvě výhybky a nedochází tam k mnemotechnickému zmatení směrů, např. ten Smíchov.
byla, dle mne zprostředkovaných zpráv (nejsem v Praze), viditelně vyslovena geniální myšlenka (dokonce, i přes skepsi některých, nakonec i technicky proveditelná - ROV dokáže stavět do jedné odbočky zároveň i na opačný odbočný signál). Od zítřka by prý měly ROV do obratiště Kotlářka fungovat uvedeným způsobem, o čemž se na vozovnách podepisuje (dle mne z JPT došlé SMS) seznamující dokument.

scoffer
Uživatel

Příspěvek od scoffer » 16.11.2010 14:01

V případě plánované akce se zpracovává na dopravní značení DIO http://www.adoz-znaceni.cz/dopravne-inz ... -opatreni/, v případě havárie se značení osazuje neprodleně, za správnost ručí firma co ho tam osadila, dle fotek firma Proznak a mají tam i kontakt.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 15.11.2010 21:36

Take neznam ten proces. Predpokladam nekdo z odboru dopravy na magistratu. Ostatne magistratni urednici tam chodili pravidelne na kontroly a jen kroutili hlavickama, ze je to mozny delat tak rychle. Sam jsem byl jedne kontrole pritomen.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 15.11.2010 21:22

Dobře, ale přecijen za doprovodná opatření musí mít někdo zodpovědnost, aby to mělo trochu hlavu a patu a mě právě zajímá, kdo to je? Když na tom asi není žádný úřední štempl? Příklad - na fotkách z akce je značka Dej přednost tramvaji, přitom tam tramvaje nemohou. Tohle někdo navrhnul, nebo to tam naskládali dělníci tak nějak podle selského rozumu? (abyste mě správně pochopili, já do této akce nechci nijak rýpat, jen se chci dozvědět jak to chodí a funguje)

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 15.11.2010 21:11

ElWapp píše:Mohl by mi někdo ze znalých objasnit, jak to bylo s byrokratickými postupy při opravě u Lazarské? Mně to přijde, že když se o půlnoci rozhodnu, že ráno ve čtyři už budu trhat koleje, tak to žádným schvalováním nemá šanci projít. Není potřeba stavební povolení? Souhlas policie s omezením IAD? Kdo navrhuje přenosné dopravní značení? atd atd.
Plánovaná oprava je něco jiného než havárka. To se pak pracuje na tzv. havarijní výměr - čili vše ostatní jde stranou.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 15.11.2010 20:43

Mohl by mi někdo ze znalých objasnit, jak to bylo s byrokratickými postupy při opravě u Lazarské? Mně to přijde, že když se o půlnoci rozhodnu, že ráno ve čtyři už budu trhat koleje, tak to žádným schvalováním nemá šanci projít. Není potřeba stavební povolení? Souhlas policie s omezením IAD? Kdo navrhuje přenosné dopravní značení? atd atd.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 05.11.2010 15:56

Hhoonnzzaa píše:I kdyby byla trať pod stromy v módu S49 a ty byly přidělány na 6ti metrových stojnách, stejně by se na nich listí rozjíždělo a klouzalo by to stejně... Obzvláště malým lístkům je naprosto fuk, jestli tam nějaký žlábek je či není.
Já ale přece netvrdim, že kolejnice 49E1 nekloužou, jen díky absenci žlábku a dosavadnímu použití převážně na otevřeném svršku, mají menší plochu na které se může udržet spadané listí a proto je u nich riziko zamaštění šťávou z listí, kaštanů a podobných sjaček o dost nižší.
Co je na tom nepochopitelnýho ?

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 05.11.2010 15:19

Protože jejich funkce je výrazně odlišná.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 05.11.2010 15:05

Proč je pro DP výhodnější outsourcovat zatlačovačku z Mostu, a svou vlastní dát do muzea?

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 05.11.2010 12:33

Ad reko Edvard Benes>

Dnes cely den a zitra dopoledne bude probihat pokladka panelu. Zitra se zacnou svarovat kolejnicove pasy (pritomen svarecsky naves v zastavce Cechuv most), budou se nasledne rozvazet traktorem na misto a v nedeli odpoledne se ma zacit zatlacovat (bohuzel mostecka gumotlacka). V nedeli by se melo betonovat v miste stredovych panelu. Tak to tak vypada, ze by mohla byt vyluka zkracena o skoro cely tyden, coz je paradni kousek!

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 05.11.2010 0:08

Bezžlábková kolejnice má samocistici efekt, ale neni to samozrejme stoprocentni. Nicmene rozdil v jizdnich vlastnostech je patrny uz pri desti, natoz kdyby tam bylo nejake to listicko.

Hhoonnzzaa
Uživatel

Příspěvek od Hhoonnzzaa » 04.11.2010 23:47

I kdyby byla trať pod stromy v módu S49 a ty byly přidělány na 6ti metrových stojnách, stejně by se na nich listí rozjíždělo a klouzalo by to stejně... Obzvláště malým lístkům je naprosto fuk, jestli tam nějaký žlábek je či není.

Odpovědět