Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Rekonstrukce TT
Ono je to ale i o principu. Kdyby světla fungovala 100% správně, bude jejich jedinou funkcí informace "pozor, jede tramvaj". Proč tedy nestačí rozhlédnout se a zjistit "pozor, jede tramvaj"? To je opravdu nutné mít vše písemně (nebo tedy světelně)? A to pomíjím fakt, že takhle dokonale to zdaleka nefunguje. Navíc chodci červenou stejně ignorují - trochu mi to připomíná silnice: chceme aby se jelo nejvíc 80km/h, tak tam fláknem třicítku, ono se to stejně nedodržuje...
dnes ráno (7:00 a 9:00) jsem se pohyboval na hradčanské a vypadá to, že zastávky pobírají zcela bez problémů, kupodivu i bezpreferenční SSZ padalo dobře. v odpoledních/večerních hodinách (nikoli dnes, ale min. týden) také nepozorovány žádné problémy. samozřejmě jsem tam nestál déle než pár minut, nicméně i tak se mi zdá, že zde vyřčené scénáře (rashid) byly poněkud katastrofické..
Z úřední desky Prahy 6: Územní rozhodnutí na rekonstrukci Vítězné náměstí - Zelená.
Mimo jiné z něj vyplývá, že úsek bude (kromě přejezdů) zatravněný a zavlažovaný a bude se posouvat zastávka Lotyšská dc.
Mimo jiné z něj vyplývá, že úsek bude (kromě přejezdů) zatravněný a zavlažovaný a bude se posouvat zastávka Lotyšská dc.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V reakci na tento můj příspěvek viewtopic.php?f=13&t=684&p=134099&hilit=#p134089
byla, dle mne zprostředkovaných zpráv (nejsem v Praze), viditelně vyslovena geniální myšlenka (dokonce, i přes skepsi některých, nakonec i technicky proveditelná - ROV dokáže stavět do jedné odbočky zároveň i na opačný odbočný signál). Od zítřka by prý měly ROV do obratiště Kotlářka fungovat uvedeným způsobem, o čemž se na vozovnách podepisuje (dle mne z JPT došlé SMS) seznamující dokument.P_V (02.10.2010 15:17 ) píše:MMM: Na Kotlářce by podle mě stačilo vysílat pro odbočení do obratiště směr vpravo, ale i vlevo. Oba směry by vedly z rovné trati do smyčky, a následující rozřazovací výhybka by pak oba povely rozlišila. A mezimaják by nebyl nutný. Stejně by se dala pořešit i jiná místa, kde za sebou není více než dvě výhybky a nedochází tam k mnemotechnickému zmatení směrů, např. ten Smíchov.
V případě plánované akce se zpracovává na dopravní značení DIO http://www.adoz-znaceni.cz/dopravne-inz ... -opatreni/, v případě havárie se značení osazuje neprodleně, za správnost ručí firma co ho tam osadila, dle fotek firma Proznak a mají tam i kontakt.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Take neznam ten proces. Predpokladam nekdo z odboru dopravy na magistratu. Ostatne magistratni urednici tam chodili pravidelne na kontroly a jen kroutili hlavickama, ze je to mozny delat tak rychle. Sam jsem byl jedne kontrole pritomen.
Dobře, ale přecijen za doprovodná opatření musí mít někdo zodpovědnost, aby to mělo trochu hlavu a patu a mě právě zajímá, kdo to je? Když na tom asi není žádný úřední štempl? Příklad - na fotkách z akce je značka Dej přednost tramvaji, přitom tam tramvaje nemohou. Tohle někdo navrhnul, nebo to tam naskládali dělníci tak nějak podle selského rozumu? (abyste mě správně pochopili, já do této akce nechci nijak rýpat, jen se chci dozvědět jak to chodí a funguje)
Plánovaná oprava je něco jiného než havárka. To se pak pracuje na tzv. havarijní výměr - čili vše ostatní jde stranou.ElWapp píše:Mohl by mi někdo ze znalých objasnit, jak to bylo s byrokratickými postupy při opravě u Lazarské? Mně to přijde, že když se o půlnoci rozhodnu, že ráno ve čtyři už budu trhat koleje, tak to žádným schvalováním nemá šanci projít. Není potřeba stavební povolení? Souhlas policie s omezením IAD? Kdo navrhuje přenosné dopravní značení? atd atd.
Mohl by mi někdo ze znalých objasnit, jak to bylo s byrokratickými postupy při opravě u Lazarské? Mně to přijde, že když se o půlnoci rozhodnu, že ráno ve čtyři už budu trhat koleje, tak to žádným schvalováním nemá šanci projít. Není potřeba stavební povolení? Souhlas policie s omezením IAD? Kdo navrhuje přenosné dopravní značení? atd atd.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já ale přece netvrdim, že kolejnice 49E1 nekloužou, jen díky absenci žlábku a dosavadnímu použití převážně na otevřeném svršku, mají menší plochu na které se může udržet spadané listí a proto je u nich riziko zamaštění šťávou z listí, kaštanů a podobných sjaček o dost nižší.Hhoonnzzaa píše:I kdyby byla trať pod stromy v módu S49 a ty byly přidělány na 6ti metrových stojnách, stejně by se na nich listí rozjíždělo a klouzalo by to stejně... Obzvláště malým lístkům je naprosto fuk, jestli tam nějaký žlábek je či není.
Co je na tom nepochopitelnýho ?
- Absolut
- Moderátor
Protože jejich funkce je výrazně odlišná.
Proč je pro DP výhodnější outsourcovat zatlačovačku z Mostu, a svou vlastní dát do muzea?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ad reko Edvard Benes>
Dnes cely den a zitra dopoledne bude probihat pokladka panelu. Zitra se zacnou svarovat kolejnicove pasy (pritomen svarecsky naves v zastavce Cechuv most), budou se nasledne rozvazet traktorem na misto a v nedeli odpoledne se ma zacit zatlacovat (bohuzel mostecka gumotlacka). V nedeli by se melo betonovat v miste stredovych panelu. Tak to tak vypada, ze by mohla byt vyluka zkracena o skoro cely tyden, coz je paradni kousek!
Dnes cely den a zitra dopoledne bude probihat pokladka panelu. Zitra se zacnou svarovat kolejnicove pasy (pritomen svarecsky naves v zastavce Cechuv most), budou se nasledne rozvazet traktorem na misto a v nedeli odpoledne se ma zacit zatlacovat (bohuzel mostecka gumotlacka). V nedeli by se melo betonovat v miste stredovych panelu. Tak to tak vypada, ze by mohla byt vyluka zkracena o skoro cely tyden, coz je paradni kousek!
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Bezžlábková kolejnice má samocistici efekt, ale neni to samozrejme stoprocentni. Nicmene rozdil v jizdnich vlastnostech je patrny uz pri desti, natoz kdyby tam bylo nejake to listicko.
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
I kdyby byla trať pod stromy v módu S49 a ty byly přidělány na 6ti metrových stojnách, stejně by se na nich listí rozjíždělo a klouzalo by to stejně... Obzvláště malým lístkům je naprosto fuk, jestli tam nějaký žlábek je či není.