Víš co je zajímavé, Romane? Ony slavné metrolinky zavádí Ropid právě proto, aby cestující nemusel jízdní řád studovat, právě proto, že to přece jezdí často. Právě proto, že je to pro něj přehledné... Nebudu to tu dohledávat, ale při likvidaci linky 23 a jejím nahrazením druhými spoji linky 22, která v okrajových úsecích (kam 23 nejezdila) vozí nyní vzduch, to byly argumenty pro tento systém. 90% cestujících nemá jízdní řád v malíčku. A dobrá třetina cestujících dobíhá... Dost lidí nemá internet (světe div se, ale třeba moje babička, který je přes 80 nemá internet, jízdní řád už takřka nepřečte, stejně jako hůře vidící spoluobčané). /jen vsuvka, věřím tomu, že napsat já, že prodloužený pátek a sobota je paskvil, tak mi hned vysvětlíš, jak není, ale to už je vážně takový kolorit.../ Každopádně nevím co je přehledného na tom, že v jednom časovém období jeden spoj jede tam a druhý ne. A to neřeším zrůdnosti toho typu, že na Výstaviště jede krátká sedmnáctka z Modřan, následovaná opět z Modřan krátkou sedmnáctkou, mezi něž z Pankráce na Výtoni najede třetí krátká sedmnáctka (zrovna v tu chvíli něco vyjíždí na kopci na 17 z Kobylis) a cestující, který je zvyklý, že krátká / dlouhá je najednou úplně na prášky.9001 píše:Petr: Jenže je to o tom, že MHD slouží především pro obyvatele města, tedy pravidelné cestující. Ti s 99% znají "svoje" tři linky a jsou ok.
Návštěvnící si hold musí nastudovat to co potřebují, tedy v tvém případě musí z horní dolní si nastudovat jizdní řád 17. Pokud nestihne nalezený čas na idosu, tak hold musí na zastávkový sloupek. Pokud neberu v potaz paskvil "prodloužených" pátku a sobot, tak je jízdní řád hodně přehledný. Hold negramotnost nevyléčíme.
I když rád bych znal tvůj argument, máš-li nějaký, co je tak zásadně problematického v tom, aby vložené spoje 17 byly třeba 27? Pokud by to znamenalo, že alespoň pár lidem zjednoduší cestování, nevidím na tom nic špatného. A myslím si, že MHD pro obyvatele města znamená, že tu jednu linku navíc cestující do hlavy vtěsná...
Já vím, napsal jsem to já a tvá věčná opozice je profláknutá... Ale ty by ses mohl naučit číst... Takže, nalistuj znovu můj příspěvek, ták a začínáme...9001 píše:Jenom dotaz. Taky ti hrozně vadil provoz linky 7 ve špičkách na Řepy a dílny z 90. let? Taky 12 na Starý Hloubětín? Taky 20/4 na Barrandov? Přece tam ty linky jezdí, ale taky nejezdí
Petr píše:Trošku jiný případ je to, když jedna linka jezdí v rozdílných časových obdobích na jiné konečné. Ale pokud ve stejném čase dva spoje téže linky končí PRAVIDELNĚ jinde, je to opravdu blbina.