Ano, většina řidičů to píše do knihy a jen pár jich vypráví o tom, jak to ví ze školení...demon píše:Pak už je vysvětlení jen v tom, že o tom velká část řidičů ani neví...
T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS, T3A
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dokud je voda vytlačována vzduchem od motorgenerátoru, je to ještě relativně v pohodě, horší je když pronikne kam nemá...
Pak už je vysvětlení jen v tom, že o tom velká část řidičů ani neví...Pepa píše:To by mě zajímalo kdo ti to nakukal Včera co zatahovalo za pojízdná T6iglů...kam se na ně hrabou klasiky či tyristorky
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zrychlovac se s vodou snasi asi takto - ono to bohuzel na fotce neni poradne videt, ale po celou dobu se ze vsech skvir tvorily ruzne velke bublinky..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
To by mě zajímalo kdo ti to nakukaldemon píše:Zrovna dneska jsem se na to ptal strašnických a u nich prý to není...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych košťátko uvítal, ale znáš to. Kde nic neni, ani smrt nebere...
Podlaha z Altra není nevhodná, určitě klouže míň než drážková guma, ale chybí jí nějakýá odvodňovací kanálek nebo špunt alá 14T.
Voda se s zrychlovačem snáší obecně velmi špatně (a s měničem v T3M ještě hůř), ale pro tyto účely jsou pod podlahou obvykle ještě instalovány dekly vodu odvádějící.
Podlaha z Altra není nevhodná, určitě klouže míň než drážková guma, ale chybí jí nějakýá odvodňovací kanálek nebo špunt alá 14T.
Voda se s zrychlovačem snáší obecně velmi špatně (a s měničem v T3M ještě hůř), ale pro tyto účely jsou pod podlahou obvykle ještě instalovány dekly vodu odvádějící.
-
Rashid
- Uživatel
- Bydliště: V Bubenči tam kde postavili pár metrů kolejí, zničili vše, utratili miliardy a nyní tleskají jako kd
AD vymetání sněhu ze schodů:
Všem se velmi omlouvám za příliš rychlý soud.
Vůbec mi nedošlo jak málo času je na konečných (zvlášť teď v tomto počasí) A jak píšete, ten marast se košťátkem na veksle opravdu nedá lehce dostat ze schodů. Nevím zda by to řidiči uvítali mít v kabině další koště,ale možná by stálo za úvahu. Takže ještě jednou pardon.
Je zajímavé, že víc kloužou nové schody v Šumperácích než ty staré v klasikách.
S tou záplavovou vlnou musím též souhlasit, že nová podlaha je pro toto dost nevhodná.
Měl bych ještě dotaz, jak se snáší voda se zrychlovačem. Netvrdím, že do něj proudí hektolitry vody, ale jistě nějaká kapka spárou v deklu podlahy projde.
Všem se velmi omlouvám za příliš rychlý soud.
Je zajímavé, že víc kloužou nové schody v Šumperácích než ty staré v klasikách.
S tou záplavovou vlnou musím též souhlasit, že nová podlaha je pro toto dost nevhodná.
Měl bych ještě dotaz, jak se snáší voda se zrychlovačem. Netvrdím, že do něj proudí hektolitry vody, ale jistě nějaká kapka spárou v deklu podlahy projde.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Proxy: Díky za dokonalou obhajobu - hlavně toho času (zejména při zdržení IAD, MU či takovýmihle kalamitami) na konečných je tak málo, že si stihnem jen tak tak odskočit, protože jsme většinou přijeli do obratiště v době, kdy jsme měli být dávno pryč (v posledních dnech často již minimálně na tom druhém).Proxy píše:Já myslím, že by jsi se mohl trochu mírnit ve svých rychlých soudech.Rashid píše:Taky jsem byl rozladěn sněhem na prvních schodech. Našlapaného sněhu bylo natolik, že dveře se zcela neotevírali.Zjištěno na více tramvajích. Škoda, že jsou řidiči,kterým
je zatěžko aspoň na konečné vzít koště na výhybky a trochu to vymést. No, ale až některý z hříšníků půjde ručně přehodit veksle a díky tomu, že to pěkně klouže tak si sám natluče kokos a možná mu to dojde. Už kvůli sobě by to měl vymést.
Jak pozoruju provoz posledních dnů, tak tramvaje jezdí kvůli sněhu poměrně zpožděné a já jsem rád, že mi ve špičce přijede tramvaj aspoň po deseti minutách.
V kombinaci současné kalamity a střídaných přestávek mají tramvajáci na konečných jen minimální čas na obrat a myslím, že úklid tramvaje je to poslední, co by po nich mohl někdo chtít. Nehledě na fakt, že po těch schodech chodí tolik lidí, že tam další sníh nanosí během několika zastávek. Také už tady byl zmíněn efekt, že lidé si začnou oklepávat boty na prvním čistém místě, které uvidí...
Naprosto souhlasím.Bobik píše:RashidTak třeba dneska jsem se snažil tu břečku (nejen) ze schodů vymést. Košťátkem na vexle to OPRAVDU NEJDE a jiný tam nemám. Taky mě nebaví mít furt strach že když prudčeji zabrzdím, vnikne mi do kabiny záplavová vlna - zvlášť podlaha na R.P je do tohohle počasí úzasná. Když budu mít čím, milerád si to vymetu. Minimálně mi to ušetří starosti s dveřma.
- Bobik
- Uživatel
Rashid
Tak třeba dneska jsem se snažil tu břečku (nejen) ze schodů vymést. Košťátkem na vexle to OPRAVDU NEJDE a jiný tam nemám. Taky mě nebaví mít furt strach že když prudčeji zabrzdím, vnikne mi do kabiny záplavová vlna - zvlášť podlaha na R.P je do tohohle počasí úzasná. Když budu mít čím, milerád si to vymetu. Minimálně mi to ušetří starosti s dveřma.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nejen "obyč lidé ~ kaštani", dělám to i já, když se vracím do vozu. To bych tam jinak uplaval v tý kabině...Proxy píše:lidé si začnou oklepávat boty na prvním čistém místě, které uvidí...
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že by jsi se mohl trochu mírnit ve svých rychlých soudech.Rashid píše:Taky jsem byl rozladěn sněhem na prvních schodech. Našlapaného sněhu bylo natolik, že dveře se zcela neotevírali.Zjištěno na více tramvajích. Škoda, že jsou řidiči,kterým
je zatěžko aspoň na konečné vzít koště na výhybky a trochu to vymést. No, ale až některý z hříšníků půjde ručně přehodit veksle a díky tomu, že to pěkně klouže tak si sám natluče kokos a možná mu to dojde. Už kvůli sobě by to měl vymést.
Jak pozoruju provoz posledních dnů, tak tramvaje jezdí kvůli sněhu poměrně zpožděné a já jsem rád, že mi ve špičce přijede tramvaj aspoň po deseti minutách.
V kombinaci současné kalamity a střídaných přestávek mají tramvajáci na konečných jen minimální čas na obrat a myslím, že úklid tramvaje je to poslední, co by po nich mohl někdo chtít. Nehledě na fakt, že po těch schodech chodí tolik lidí, že tam další sníh nanosí během několika zastávek. Také už tady byl zmíněn efekt, že lidé si začnou oklepávat boty na prvním čistém místě, které uvidí...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsi někdy vymetat sníh koštětem z železných špon ? Nebo si teď řidiči nosí do služby vlastní košťátka ?Rashid píše:Škoda, že jsou řidiči,kterým je zatěžko aspoň na konečné vzít koště na výhybky a trochu to vymést.
-
Rashid
- Uživatel
- Bydliště: V Bubenči tam kde postavili pár metrů kolejí, zničili vše, utratili miliardy a nyní tleskají jako kd
Tak možná to odpojení topnic se týká i Pankráckých Šumperáků. Dneska jsem
jel 8413-8412 a topnice byly zcela ledové. Námraza na oknech se rovněž vyskytovala.
Taky jsem byl rozladěn sněhem na prvních schodech. Našlapaného sněhu bylo natolik, že
dveře se zcela neotevírali.Zjištěno na více tramvajích. Škoda, že jsou řidiči,kterým
je zatěžko aspoň na konečné vzít koště na výhybky a trochu to vymést.
No, ale až některý z hříšníků půjde ručně přehodit veksle a díky tomu, že to pěkně klouže tak si sám natluče kokos a možná mu to dojde. Už kvůli sobě by to měl vymést. Pozitivní je, že všichni řidiči takový nejsou a svou svěřenou tramvaj se velmi dobře staraj.
Pokud mají čas dokonce vyberou odpadky ze země a vyhodí je do příslušného koše.Atd.
Těm patří můj dík.
jel 8413-8412 a topnice byly zcela ledové. Námraza na oknech se rovněž vyskytovala.
Taky jsem byl rozladěn sněhem na prvních schodech. Našlapaného sněhu bylo natolik, že
dveře se zcela neotevírali.Zjištěno na více tramvajích. Škoda, že jsou řidiči,kterým
je zatěžko aspoň na konečné vzít koště na výhybky a trochu to vymést.
No, ale až některý z hříšníků půjde ručně přehodit veksle a díky tomu, že to pěkně klouže tak si sám natluče kokos a možná mu to dojde. Už kvůli sobě by to měl vymést. Pozitivní je, že všichni řidiči takový nejsou a svou svěřenou tramvaj se velmi dobře staraj.
Pokud mají čas dokonce vyberou odpadky ze země a vyhodí je do příslušného koše.Atd.
Těm patří můj dík.
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se nám každopádně během poledních 3 dnů několikkrát přihodilo... 
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, tak to je jen potvrzení mýho povzdechu v tématu o KTN.
Neni nad to mít vždycky včas ty správný informace. Co včas, ono by většinou stačilo dostat aspoň někdy nějaký informace, když už se mě týkaj...
Neni nad to mít vždycky včas ty správný informace. Co včas, ono by většinou stačilo dostat aspoň někdy nějaký informace, když už se mě týkaj...
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prý! Zrovna dneska večer mi strašnickej říkal, že že mu to nějak netopilo, tak na konečný vlez do odpojovače, že vymění pojistku a ona nikde. Ještě se mě ptal, jestli nám je taky vyndavají. To se mi potvrdilo, když jsem zatáhl. Kolega co šel na X-ko vlez do vozu a pustil topení. Po dvaceti minutách zima jak v mrazáku, tak šel za depákama, že mu to netopí. Depák přišel, otevřel odpojovač, vrazil tam pojistku, a najednou vůz začal topit...