To nikdo neviděl,jen si myslím,že už jim 4x15T musejí stát i venkuMM-Mikulovsky píše:A ty jsi snad už viděl nějaké 15T v běžném (nezkušebním) provozu s cestujícími, aby jsme mohli již z PA vyřazovat RPéčka?Štěpán píše:V Hloubětíně se dneska v noci objevily nové tramvaje: 5513, 5517 a 5503. Teda doufal jsem, že po příchodu 15T na Pankrác budeme dostávat spíš jejich T3R.P.
T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS, T3A
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A ty jsi snad už viděl nějaké 15T v běžném (nezkušebním) provozu s cestujícími, aby jsme mohli již z PA vyřazovat RPéčka?Štěpán píše:V Hloubětíně se dneska v noci objevily nové tramvaje: 5513, 5517 a 5503. Teda doufal jsem, že po příchodu 15T na Pankrác budeme dostávat spíš jejich T3R.P.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
5513 a 5517 jsou stále vyzdobeny cedulema z akce na konci roku 2008.Štěpán píše:V Hloubětíně se dneska v noci objevily nové tramvaje: 5513, 5517 a 5503. Teda doufal jsem, že po příchodu 15T na Pankrác budeme dostávat spíš jejich T3R.P.
V Hloubětíně se dneska v noci objevily nové tramvaje: 5513, 5517 a 5503. Teda doufal jsem, že po příchodu 15T na Pankrác budeme dostávat spíš jejich T3R.P. 
- peterkostelecky
- ovocnář
- Bydliště: 4, 7, 12, 14, 20, 54, 104, 120, 121, 123, 130, 137, 167, 191, 217, 231, 501, 770, S65, =B=
Jo táák, už tomu konečně rozumím

Tl. se používá k odbavení MR, které působí jako nadproudová ochrana trakčního obvodu. Pokud jeho cívkou projde větší proud než cca 750A dojde k elektrickému odpojení LS a k jeho mechanickému - rychlému "rozražení", aby na palcích LS vlivem zkratu nezahořel oblouk. Po tomto úkazu je nutné před dalším nášlapem stisknout toto tlačítko. U vozů T3 bývalo dříve také. Nyní se odbavuje MR jen povolením pedálu jízdy. Není potřeba nic mačkat.peterkostelecky píše:Mám dotaz, možná si řeknete, že jsem blázen, ale...
K čemu ve vozech T3M je tračítko na pultě "MAX. RELÉ" ? Kdy ho řidič mačká? jakou má funkci? zatím jsem nikdy neviděl, že by ho používaltak pořád žiju v domění, že je to tlačítko "nic" nebo "kakat" podobně jako v SU, SUCS
Tedy závěrem linkový stykač (LS) - hlavní stykač jízdy a max. relé (MR) jsou spolu v jedné skříni a tvoří navzájem nedílný celek. Pokud MR LS nevypne při zkratu, tak (už to párkrát pamatuji) dojde k přepálení troleje.
- peterkostelecky
- ovocnář
- Bydliště: 4, 7, 12, 14, 20, 54, 104, 120, 121, 123, 130, 137, 167, 191, 217, 231, 501, 770, S65, =B=
Mám dotaz, možná si řeknete, že jsem blázen, ale...
K čemu ve vozech T3M je tračítko na pultě "MAX. RELÉ" ? Kdy ho řidič mačká? jakou má funkci? zatím jsem nikdy neviděl, že by ho používal
tak pořád žiju v domění, že je to tlačítko "nic" nebo "kakat" podobně jako v SU, SUCS 
K čemu ve vozech T3M je tračítko na pultě "MAX. RELÉ" ? Kdy ho řidič mačká? jakou má funkci? zatím jsem nikdy neviděl, že by ho používal
Nedávno na PÚpawel píše:mimochodem: 8050 je po nějaké PO? takovou pěknou, kultivovanou (a mimochodem topící) T3M jsem už dlouho nezažil.
důvod je podle mých znalostí v tom, že kastle T3 jsou natolik zkřivené, že není moc snadné to sladit tak, aby (se) dveře 1) byly vůbec schopné zavřít, aniž by to bylo vyhodnoceno jako sevření, 2) zavíraly do roviny, 3) otevíraly tak, aby nástupní prostor byl co nejšírší, 4) neskřípaly, 5) netáhlo do nich, 6)...
proto: IFE
mimochodem: 8050 je po nějaké PO? takovou pěknou, kultivovanou (a mimochodem topící) T3M jsem už dlouho nezažil.
proto: IFE
mimochodem: 8050 je po nějaké PO? takovou pěknou, kultivovanou (a mimochodem topící) T3M jsem už dlouho nezažil.
Čím to, že na KT8 dveře netáhnou. Zavřou se do roviny, gumy na hraně dveří mají ozub, takže zajedou do sebe místo dotyku na špičku, a nahoře ve futru je další guma. Proč to u KT8 šlo a u T3 ne.
To byla reakce na to, ža radši přetopenou.cwapa píše:Teda já už jezdím, jako cestující samozřejmě, tramvají nějaký pátek, ale tohle se mi ještě nestalo. Že tam byla zima jako v Rusku to jo, zvláště když jsem jel první denní, ale +25°C v zimě to tedy ani jednou. Asi jsem měl smůlu nebo štěstí podle toho jak se to vezme.demon píše:Ale jo, třeba zrovna dneska.
Paráda na tričko...
Teda já už jezdím, jako cestující samozřejmě, tramvají nějaký pátek, ale tohle se mi ještě nestalo. Že tam byla zima jako v Rusku to jo, zvláště když jsem jel první denní, ale +25°C v zimě to tedy ani jednou. Asi jsem měl smůlu nebo štěstí podle toho jak se to vezme.demon píše:Ale jo, třeba zrovna dneska.
Paráda na tričko...
No to písknutí je, jak vjedou dole zámky do kolejniček..Největší fukar u dveří je ta mezera mezi dveřmi a stropem. Dveře můžou být tedy rovné jak chtějí, ale stejně fouká. Doporučuji se podívat u vozu 8410, ten tam má díru snad 2-3 cm..T3SU měly nad dveřmi gumu, ale bohužel jí při opravách PO u většiny vozů sundali a tak fouká již i do nich. Zkoušelo se u vozů 8151 nový typ gumy, ale z nějakých důvodů to neuspěloRashid píše:Ano to jistě, tedy pokud to technicky jde. Vetšinou jsou dveře ve stavu jak píšete-nezavírají se do roviny. Myslím, že jsou s dveřmi na RP,RPV a PLF jsou dost často problémy.Viz to známé písknutí při zavření/otevření obou křídel.Něco drhne, asi ten boční plech. A nezapomenu loni, když horní část prostředních dveří na wanách drhla natolik, až si ve stropě vydrápala koleje.P_V píše:Především by to chtělo dveře seřídit tak, aby se zavíraly do roviny. Když jsou nedovřené, kartáče nepomůžou, nedoléhá to.
-
Rashid
- Uživatel
- Bydliště: V Bubenči tam kde postavili pár metrů kolejí, zničili vše, utratili miliardy a nyní tleskají jako kd
Ano to jistě, tedy pokud to technicky jde. Vetšinou jsou dveře ve stavu jak píšete-nezavírají se do roviny. Myslím, že jsou s dveřmi na RP,RPV a PLF jsou dost často problémy.Viz to známé písknutí při zavření/otevření obou křídel.Něco drhne, asi ten boční plech. A nezapomenu loni, když horní část prostředních dveří na wanách drhla natolik, až si ve stropě vydrápala koleje.P_V píše:Především by to chtělo dveře seřídit tak, aby se zavíraly do roviny. Když jsou nedovřené, kartáče nepomůžou, nedoléhá to.
Především by to chtělo dveře seřídit tak, aby se zavíraly do roviny. Když jsou nedovřené, kartáče nepomůžou, nedoléhá to.