TT Podbaba - Zemědělská universita - Suchdol
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: TT Podbaba - Zemědělská universita - Suchdol
chápu, není to 100% ideální, ale nepřípadá mi to jako taková katastrofa. budoucí zastávka zelená leží z hlediska obytných domů (plus škola, lékaři apod.) i přestupu na 131 podle mého výhodněji než současná podbaba. a od ní je to co by kamenem dohodil. něco jsem se tady jako dítě nachodil, ortodoncie, klavír, nemocnice bubeneč, sem tam i do zš nám. interbrigády a další, takže situaci celkem znám.
při zachování současné podbaby a zelené zároveň by hustota zastávek už byla na můj vkus až zbytečně vysoká (někdo tady již psal o mezistaničních vzdálenostech po úpravě a vycházelo to zcela v pražské normě). zastávka busu (čínská, proč ne - nebo třeba koulova) je aspoň malou náplastí za zrušení zastávky tramvaje pro ty, co mají problém těch pár metrů navíc ujít.
jinak, budoucí většina? zatím sem číňané jezdí hlavně cvakat fotoaparáty nebo podepisovat smlouvy...
při zachování současné podbaby a zelené zároveň by hustota zastávek už byla na můj vkus až zbytečně vysoká (někdo tady již psal o mezistaničních vzdálenostech po úpravě a vycházelo to zcela v pražské normě). zastávka busu (čínská, proč ne - nebo třeba koulova) je aspoň malou náplastí za zrušení zastávky tramvaje pro ty, co mají problém těch pár metrů navíc ujít.
jinak, budoucí většina? zatím sem číňané jezdí hlavně cvakat fotoaparáty nebo podepisovat smlouvy...
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mohl si klidne jmenovat, ja se za to nestydim. 
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Problém je v tom, že se díky tomuhle prodloužení posunou tramvajové zastávky jinam... Přitom autobusové zůstanou tam kde jsou. Takže v místě dnešní smyčky Podbaba zastaví autobusy, ale tramvaje ne, ty budou mít zastávky u křižovatky se Zelenou (jen na opačné straně křižovatky než je stávající dočasná), a pak bude zastávka Podbaba až dóle u dejvických garáží. Zastávka Podbaba... autobusy teď mají v tomhle místě zastávku Ve struhách (ex Garáže Dejvice). Mi řekněte, jak se asi bude jmenovat ta autobusová v místě dnešní tram + bus Podbaby... Jak řekl jeden kolega s nadsázkou "Čínská", abychom podpořili národnostní většinu?pawel píše:looki: jistě, bez stanice S je jeho přínos malý. ale ta stanice tam jednou bude. dále, trať/smyčka se musela rekonstruovat stejně, byly na to peníze, tak proč ne? je potřeba vidět i souvislosti než vyhrkneš soud typu "absolutně k ničemu".
looki: jistě, bez stanice S je jeho přínos malý. ale ta stanice tam jednou bude. dále, trať/smyčka se musela rekonstruovat stejně, byly na to peníze, tak proč ne? je potřeba vidět i souvislosti než vyhrkneš soud typu "absolutně k ničemu".
K článku o podobě nového prodloužení...jsem rád, že nejsem jediný "hnidopoch". Tohle prodloužení je absolutně k ničemu..
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Naprostý souhlas. Hlavně tramvaje je pak začleněná a víc se "ztratí".
K pěším zónám: Pěší zóna je jeden z důležitých prostředků preference MHD. Jen si uvědomte, jak dlouho se poskakovalo v koloně třeba mezi Vodičkovou a Václavákem. Pak se udělala PZ a je to v pohodě. To samé by bylo kdyby byla PZ od Muzea po Václaváku dolů. I rychlostí 20 to tramvaj sjede za minutu...
Máte ponětí jak má být zpřístupněna ta železniční zastávka ve směru zc? Nyní je tam taková šikovná myší díra, bude z ní podchod, nebo architekt vymyslel že se to bude obíhat podjezdem?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Protože jako každý dopravní prostředek ustupuje klidu. To platí všude. Jenom nechápu proč je problém tohle aplikovat do Prahy. V Liberci to funguje, v Brně to funguje, jenom tady je to problém 
- Bobik
- Uživatel
Protože celková koncepce je špatná. Protože se snaží udělat oboje najednou což nejde - viz lesopark a silnice.
A proč má klidovou zónu odskákat zrovna tramvaj (potažmo MHD)? Já když s ní někam jedu (coby cestující), tak se tam chci dostat za rozumnou dobu a pohodlně, tedy ne že se s ní budu plazit a nebo se pohybovat stylem přískokem vpřed. Toužím po plynulé a relativně rychlé jízdě. Pokud mi to není nějaký prostředek MHD schopen zajistit, sedám do auta.
Uvědom si že takhle ale uvažuje spousta lidí.
Nesedám, bo autem odmítám po městě jezdit, to jen jako příklad.
A proč má klidovou zónu odskákat zrovna tramvaj (potažmo MHD)? Já když s ní někam jedu (coby cestující), tak se tam chci dostat za rozumnou dobu a pohodlně, tedy ne že se s ní budu plazit a nebo se pohybovat stylem přískokem vpřed. Toužím po plynulé a relativně rychlé jízdě. Pokud mi to není nějaký prostředek MHD schopen zajistit, sedám do auta.
Uvědom si že takhle ale uvažuje spousta lidí.
Nesedám, bo autem odmítám po městě jezdit, to jen jako příklad.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
bobik: Tak si vyber. Bud to se tram přizpůsobí a prostě se místy bude pohybovat 20km/h a nebo nemusí být vůbec. Pokud se chce z náměstí udělat klidová zona, tak něco ustoupit musí. Pak je druhá varianta, která ted vznikne v Letnaněch. Novým lesoparkem se protáhne silnice a bude se vesele jezdit 50...
Zkusím to tedy ještě jednou. Proč to jinde funguje jenom v Praze s tím má někdo problém.
Zkusím to tedy ještě jednou. Proč to jinde funguje jenom v Praze s tím má někdo problém.
- Bobik
- Uživatel
Looki píše: já myslim, že by to šlo, to jsou podobný obavy, jako že tramvaj a pěší zóna nejdou dohromady.
Pánové, ale obávám se že jste trochu vedle.Tram a pěší zóna jdou dohromady ale uvědomte si, že tam je rychlost omezena na 20km. Na Andělu je pěší zóna, jak správně uvádíte, navíc přestupní uzel. Tady není pěší zóna, tady je samostatná trať. Bez ničeho nikde. Ano, pěší zóna se tu případně dá vytvořit, ano můžeme s tramvají jezdit pomalu, snížit jim rychlost, atd. atd., ale nebylo by lepší v tom případě koleje vytrhat a zavést pohyblivé chodníky? Pohyblivý chodník nikoho přece nepřejede. Pravda, v tramvaji na nikoho neprší, ale zas po tom chodníku bude doma dřív.9001 píše:Souhlas s Lokim. Podívejte se do Brna na trat přes náměstí Svobody. Tam to funguje úplně v pohodě i v tom největším provozu.
To samé máme v Praze. Ač se Anděl zdá jako divočina, tak to taky funguje docela ok, bez většího množství nehod.
Promiň ale hahahahaha. Přece všeobecně po Praze se ví kudy tram jezdí, a že by se koleje přebíhat neměli, lidi se maj rozhlížet a dávat si pozor, že ano? Ano ví se to. Tak mi vysvětli proč je tedy tolik povalení!Looki píše:Jde jen o zvyk, lidi můžou pod tramvaj vběhnout všude a tady by se o případnym nebezpečí vědělo, lidi by se chovali jinak.
Nebo ještě lepší nápad, jet autobusem až do suchdola..thriller2 píše:Busy můžou točit ve smyčce a tramvaje taky, pzětným pohybem.
Busy můžou točit ve smyčce a tramvaje taky, pzětným pohybem.
Busy by mohly točit kolem hydroústavu.MF píše:Vybudování smyčky Podbaba ála Hlubočepy je zbytečnost, protože jaksi nemáš kde otočit busy od Kulaťáku. V Hlubočepech je to taková nouzovka, ale otočí se tam i kloub. Tady leda v křižovatce a to není zrovna to správný.