Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Pražské autobusy
johndj: sry, díky za upozornění
martyn: máš nějaké info ohledně řešení Zličína ? Jako že se zakáže odstav PID a SID či SA busů ?
martyn: máš nějaké info ohledně řešení Zličína ? Jako že se zakáže odstav PID a SID či SA busů ?
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podle infa z Ropidu je akce Zličín směrována už k celostátním změnám v březnu. Větší problém než s úpravami zastávek je teď s kapacitou terminálu na Zličíně, které vlastní TSK a zdráhá se tam pustit kola navíc. K 1.3. by mělo být vyřešeno.
A jinak nám začíná stříhat metr taky linka 108 (chystaná náhrada posílením 225).
A jinak nám začíná stříhat metr taky linka 108 (chystaná náhrada posílením 225).
orky: V návrhu úspor z března měla být 180 vedena v SD. Je pravda, že mezi Zličínem a Sídlištěm Řepy by SD vůz stačil, ale z vlastní zkušenosti vím, že v z Motola do Dejvic by kapacita SD pravděpodobně nestačila. Midilinka by se teď zbytečně kryla s s linkou 164.
gabuliatko: Kruhový objezd na "novém úseku" není. Ten je až na křižovatce ulic Na Radosti/Do Blatin, autobus směr Řepy odbočuje již do Hrozenkovské.
Manipulaci vidím na třetím autobusovém nástupišti, které je i dnes využíváno k odstavování autobusů.
Absolut: Není druhým problémem zastávka Strojírenská směr Řepy? Tam není snad vůbec chodník.
gabuliatko: Kruhový objezd na "novém úseku" není. Ten je až na křižovatce ulic Na Radosti/Do Blatin, autobus směr Řepy odbočuje již do Hrozenkovské.
Manipulaci vidím na třetím autobusovém nástupišti, které je i dnes využíváno k odstavování autobusů.
Absolut: Není druhým problémem zastávka Strojírenská směr Řepy? Tam není snad vůbec chodník.
Je možné, že ta zastávka potřebuje upravit pro klouby na 180. Ale to přece ještě nebrání v zahájení provozu té midilinky, ne?
Taky mám dojem, že by 180 měly bez vážnějších problémů zvládnout standardní vozy.
Taky mám dojem, že by 180 měly bez vážnějších problémů zvládnout standardní vozy.
-
gabuliatko
- Uživatel
A kde bude ta kloubova 180 na Zlicine manipulovat nekdo vi? Je tam vic nez tesno. Pominu-li to, ze frekvence na kloub tam urcite neni. A po ceste je jeden kruhovy objezd ...
- Absolut
- Moderátor
Bingo.
To bude určitě Sídliště Zličín směrem na Řepy, tam to o pár metrů nevychází.MOp píše:Vynucene upravy zastavek pro provoz kloubusu.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Vynucene upravy zastavek pro provoz kloubusu.
Prodloužení a-180 na Zličín s sebou pravděpodobně ponese několik změn v linkovém vedení. Je tedy možné, že linka 164 bude nejspíše v úseku Zličín - Bílá Hora zrušena, popřípadě bude jezdit v intervalu 60 minut pro možný proklad s a-298. V úseku Zličín - Nové Butovice by mohla být nahrazena jinou linkou, nebo opět vedena v delším intervalu, než je dnes (odhaduji také 60 minut). Dále je možné, že na a-180 bude zaveden pásmový provoz a některé autobusy budou v sedlech i nadále obracet na Řepích.
Otázka na Absoluta: Můžeš prosím specifikovat o jaké háčky jde?
Otázka na Absoluta: Můžeš prosím specifikovat o jaké háčky jde?
A jaká je teda nakonec ta výsledná trasa? Po 164? Pokud by to tak bylo, tak by to znamenalo fakticky současný interval vzít a posílit zhruba o třetinu.Absolut píše:OMH: Ano, 298 je Na Fialce + vymetení Sídliště Řepy. Jako související úprava prodloužení a-180 na Zličín. Opatření nelze realizovat ihned, neboť jsou zapotřebí dvě stavební úpravy a obě mají nějaký háček. Vymodelný termín je březen 2011, můj odhad září 2011.
Trošku jsem zapátral přes Google po nějakých informacích a Úřad na Zličíně skutečně chce linku 180 na Zličín, ale zároveň nechce přijít o spojení k úřadu P17. Tak jsem zvědav, jak si s tím ROPID poradí.
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
To bude moc krásné, i tak jezdí díky Blance 180 naprosto mimo jízdní řád, hlavně ve špičkách je to chuťovka, narozdíl od ní jezdí 164 pravidelně, sem tam minutka, ale aspoň se nestane jako u 180, že po půl hodině čekání na Břevnovský radši jedu 174 s přestupem na Motole
Za současné objížďky kolem Blanky mi nepřijde moc rozumné s něčím hýbat.
Za současné objížďky kolem Blanky mi nepřijde moc rozumné s něčím hýbat.
- Absolut
- Moderátor
OMH: Ano, 298 je Na Fialce + vymetení Sídliště Řepy. Jako související úprava prodloužení a-180 na Zličín. Opatření nelze realizovat ihned, neboť jsou zapotřebí dvě stavební úpravy a obě mají nějaký háček. Vymodelný termín je březen 2011, můj odhad září 2011.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když na to dá ROPID peníze, tak tomu snad nic nebrání. DPP by na tom ještě vydělal, protože ROPID (snad) manipulační jízdy neplatí a kdyby busy točily u nádraží, nebylo by manipulačních jízd třeba.
Jinak máš pravdu, mě by se taky líbil na cestě Vršovice-Pankrác přestup jen ve Vršovicích vlak-bus na zastávce přímo u nádraží, místo nynějšího vlak-pěšky-tram-pěšky-bus nebo vlak-pěšky-tram(zajížďka na Fidlovačku)-tram.
Jinak máš pravdu, mě by se taky líbil na cestě Vršovice-Pankrác přestup jen ve Vršovicích vlak-bus na zastávce přímo u nádraží, místo nynějšího vlak-pěšky-tram-pěšky-bus nebo vlak-pěšky-tram(zajížďka na Fidlovačku)-tram.
Ad linka a-193, osobně jsem slyšel o nějakých technických překážkách prodloužení k Nádraží Vršovice, ale komunikace u nádraží se teď rekonstruují tož doufám že úpravy pro BUS jsou v tom zahrnuty, ovšem jak už tu bylo řečeno, jsme v Praze. Náklady jsou v daném případě snad to poslední, vozy na lince tak jako tak zajíždí manipulačně na půl cesty k nové konečné, nevěřím že těch pár metrů navíc by provoz nějak relevantně prodražilo, navíc v situaci kdy ono spojení - subjektivně vzato - dosti schází.
Potvrzuji vypravení midibusu na linku 216. (viz Na znamení)
No, snad v pracovní den bude možnost vyfotit ještě autobus SD. Nebo obsadí hned všechny tři pořadí?:D
No, snad v pracovní den bude možnost vyfotit ještě autobus SD. Nebo obsadí hned všechny tři pořadí?:D