V tom s tebou nemůžu souhlasit, byl to v roce ?2006?, když se tam přesměrovaly "východní" busy ze Skalky (dříve želivského) dobře fungující terminál. Tehdá ale přece nemohl nikdo tušit, že kvůli obrovskému nárůstu dopravy na křižovatce Průmyslová a v Uhříněvsi budou busy nabírat až hodinový sekery a že my, co je chceme využívat, si vydupeme nějaké řešení. Přeplněnému céčku to moc nepřitížilo, protože lidi stejně kvůli mnou výše zmíněnému problému radši přesedávali v Uhříněvsi na 267 a jeli na Háje tak jako tak.trainzjohny píše:Karosák - není, býval hodně, ale teď jsou místo něj Háje. To se zase jednou ukázala koncepčnost MHD (přitížit už tak přetíženému Céčku)
Pražské metro
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské metro
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://metroweb.cz/metro/zvuk/zvuk.htmPlechus_325 píše:Ahoj, chtěl omlouvám se, jestli to píšu do špatné sekce, ale rád bych si stáhnul v originále hlášení z metra, bohatě by mi stačilo i klasické "ukončete výstup ....." , ale nemůžu to nikde v lepší kvalitě najít- rád bych si to nastavil jako zvonění na mobil.
Nevěděl by někdo, kde to vzít? Předem díky
-
Plechus_325
- Uživatel
Ahoj, chtěl omlouvám se, jestli to píšu do špatné sekce, ale rád bych si stáhnul v originále hlášení z metra, bohatě by mi stačilo i klasické "ukončete výstup ....." , ale nemůžu to nikde v lepší kvalitě najít- rád bych si to nastavil jako zvonění na mobil.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Párkrát se tam odstavil traktor či MUVka.malesak píše:Byli ještě někdy na trase A po roce 1990 (otevření skalky) využívány 2 slepé odstavné koleje na Strašnické?
Nikdy, protože jsou krátké a nevleze se na ně celý vlak. Při úpravě projektu III.A s vypuštěním pokračování do stanice Průběžná se to holt nedomyslelo a tunely se zkrátily příliš.malesak píše:Byli ještě někdy na trase A po roce 1990 (otevření skalky) využívány 2 slepé odstavné koleje na Strašnické?
Byli ještě někdy na trase A po roce 1990 (otevření skalky) využívány 2 slepé odstavné koleje na Strašnické?
Žádný. Polkost v Praze manipuluje pouze na terminálech Háje (232, 381, 382 a 387) a Nádraží Uhříněves (232 a 325). Zbytek jeho linek tvoří čtyřstovky a jedna šestistovka.Proxy píše:Který Polkost jezdí na Depo Hostivař?![]()
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Který Polkost jezdí na Depo Hostivař?Karosák píše:Protože na ten terminálek po cca přes rok starých změnách už zase jezdí pár vymetáků a nějaký Polkost.
Ač si také myslím, že ta stanice je zbytečná, tak přesto bude mít zřejmě vyšší vytížení než konečná A u nemocnice v MotoleKarosák píše:Zbytek jezdí zase na Háje, kde není k hnutíNo hlavně že se utratilo za stavbu... Možná nemám přesné informace, ale nadšení ve mě poloprázdný terminál nevyvolává. Nebo je snad v určitých denních dobách nějak adekvátně vytížen
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Karosák - není, býval hodně, ale teď jsou místo něj Háje. To se zase jednou ukázala koncepčnost MHD (přitížit už tak přetíženému Céčku)
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Protože na ten terminálek po cca přes rok starých změnách už zase jezdí pár vymetáků a nějaký Polkost. Zbytek jezdí zase na Háje, kde není k hnutíhonza121ludvik píše:Ja tam jezdim, ale často se mi stává, že jedu sám ve voze
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Také mne velmi zajímá pomalá jízdy metra A ve východním úseku - jistě za to můžou nějaké "traťové poměry", ale osobně za tím vidím právě jeho původ v manipulační trati a nikoliv ve výhybkách - přes ty se v metru může, co já vím, jako na železnici plnou traťovou rychlostí. Např. důkazem toho jsou vyústění přejezdů mezi trasami (A - za nám Míru k Muzeu, C - za IPP k Vyšehradu...), ale i výhybky na odstavné kolej/e (např. za Pražského povstání zc) a obratové přejezdy mezi směry (např. před nám Míru DC, Kačerov, Florenc...) i když tam ta rychlost je reálně nižší, protože vlaky brzdí či se teprve rozjíždějí z přilehlých stanic, ale ta plynulost je naprosto srovnatelná s ostatními stanicemi bez výhybek.peterkostelecky píše:.....a já si myslím, že vzhledem k traťovým poměrům tam asi vyšší rychlost nelze provozovat (konkrétně u Strašnická - Skalka, kde je spousta vyhybek a pochybuji, že v metru jsou vyhybky kde je provozní rychlost vyšši 40 km/h a konstrukční 60 km/h....
Mně se zdá, že zejména mezi Skalkou a Depem Hostivař je trať ve výraznějším oblouku než kdekoliv jinde, ale není to jen můj špatný pocit?
- peterkostelecky
- ovocnář
- Bydliště: 4, 7, 12, 14, 20, 54, 104, 120, 121, 123, 130, 137, 167, 191, 217, 231, 501, 770, S65, =B=
Já bych neřekl, že to bude dáno tím, že jde o původně manipulační trať. Trať byla sice manipulační to ano, ale vzhledem k tomu, že se ve Strašnicích, Sklace, Zahradním městě vyrostla sídliště, tak se počítalo s pravidelným provozem s cestujicími. Představ si, že dneska by metro končilo na Želivského a dál bys musel tramvají, řekl by sis proč musim jet tramvají, když tam vedou koleje? proč tam neudelaj stanici? Právě proto aby se předešlo těmto otázkám typu: ..."koleje tam sice vedou ale metro nám tam nestaví", tak se postupem času otevřela třebas Skalkapawel píše:v úseku ŽE>depo je to dáno tím, že jde původně o manipulační trať, takže její parametry neumožňují svižnější jízdu (někdo znalejší jistě může vysvětlit více). obvykle se mi ale zdá, že se metro plouží i na II.A, vysvětlení pro to nemám. taky by mě zajímalo, jestli se nižší rychlost podílí na na pražské poměry relativně nízké obsazenosti celého východního úseku A (samozřejmě k tomu je nutno připočíst trasování, hloubku stanic a zejména souběžné tramvajové tratě). občas jezdím na skalku a připadá mi vždycky, že se cesta hrozně táhne
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky záleží v jakou dobu. Počítej, že slouží hlavně pro pracovníky DP/České pošty atd. + třeba na cesty za nákupy. Takže asi okolo 22 hodiny tam fakt nával nebude, ale takových stanic máme více.honza121ludvik píše:Ja tam jezdim, ale často se mi stává, že jedu sám ve voze
- honza121ludvik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja tam jezdim, ale často se mi stává, že jedu sám ve voze