Otázky a odpovědi k technologii v tramvaji
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otázky a odpovědi k vozovému parku
91-94 po nehodě, 95 a výš pro technické závady
-
JANEK L.
- Uživatel
Mám dotaz ohledně pořadí 91-99 a při kterých událostech se používají? Kdysi jsem slyšel, že 91-95 je určeno pro tramvaje po drobné události (povalení nebo kolaps kaštana ve voze) a 96-99 je určeno pro tramvaje po nehodě. Prosím o detailnější vysvětlení. Děkuju
- MKzB
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K Variu a starým papírům.
U nových vozů jsou drážní předpisy přísnější, než u modernizací.
Pokud chce provozovatel socka verzi, tak musí vědět, zda to projde jako nové. Pokud ne, tak zda to projde jako reko.
Potom taky záleží, k jakému účelu se podaří získat dotace, co chtějí místní papapáši atd.
U nových vozů jsou drážní předpisy přísnější, než u modernizací.
Pokud chce provozovatel socka verzi, tak musí vědět, zda to projde jako nové. Pokud ne, tak zda to projde jako reko.
Potom taky záleží, k jakému účelu se podaří získat dotace, co chtějí místní papapáši atd.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Himbajs, nemůžu to najít 
Našel jsem jen korespondenci z července s panem Sergeiem-LBC, ale nechci tu nic ventilovat bez jeho vědomí.
Našel jsem jen korespondenci z července s panem Sergeiem-LBC, ale nechci tu nic ventilovat bez jeho vědomí.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jelikož se papíry T3 daj použít i na výrobu K3, tak by s papíry pro LF2 bejt problém neměl.
Ale pokud vim, tak LB chtěl něco jinýho než LF2, i když jsou ty zprávy odtama dost rozporuplný a není mi jasný, kdy chtěj v tý svojí minivozovně najít místo...
Teda nic ve zlym, srovnávam s náma.
Ale pokud vim, tak LB chtěl něco jinýho než LF2, i když jsou ty zprávy odtama dost rozporuplný a není mi jasný, kdy chtěj v tý svojí minivozovně najít místo...
Teda nic ve zlym, srovnávam s náma.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Abych nějak nemystifikoval
odkazuji se na nedávnou diskusi (snad zpráva z tisku), kdy se hovořilo o tom, že Liberec si chce dělat svoje tramvaje. To znělo dosti odvážně a dobrali jsme se tu k tomu, že nejspíš bude vyrábět Varia (možná licenčně, LF.2) vlastními silami, které pak hodlá posílat na trať do Rochlice. A na to nevím jestli se dají použít papíry starých vozů. Našlo by se to v LBC vlákně a možná v nějakých prezentačních materiálech DPML.
Myslím, že pan Sergei-LBC by potvrdil.
Myslím, že pan Sergei-LBC by potvrdil.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vsechny jako reko. Ale mame dost vozu,ktery se na to daji polikvidovat. Tusim ze novej vuz se neda koupit se staryma celama. Navic si ty vozy kompletujem sami v dilnach.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Není reko verze o něco levnější? Přece taky v Brně chrlí docela dost vozů jako "reko".XSC píše:Pokud chtějí Varia, tak staré papíry nepotřebují.9001 píše:Liberci nejde ani tak o provozuschopné vozy jako o papíry, které z nich může získat.
9001: jo, to by dávalo smysl. Ale u nich je stav vozů tak nějak setrvalý. Možná však bude potřeba více vozů - viz otázka níže.
Nevíte někdo, kolik Liberec bude potřebovat přírůstků ve vozovém parku při otevření té nové tratě na Rochlice?
Nevíte někdo, kolik Liberec bude potřebovat přírůstků ve vozovém parku při otevření té nové tratě na Rochlice?
Pokud chtějí Varia, tak staré papíry nepotřebují.9001 píše:Liberci nejde ani tak o provozuschopné vozy jako o papíry, které z nich může získat.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Liberci nejde ani tak o provozuschopné vozy jako o papíry, které z nich může získat.MF píše:O tom jsem nic neslyšel a nepřijde mi, že je Liberec na tom nějak špatně, když za poslední leta udělal co udělal.opocenskylukas píše:Když je tu opět otázka odprodeje. Má někdo zprávy jak to vypadá s tím že nějáké staré vozy se budou odprodávat i do Liberce?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
...a chce si bastlit vlastni Varia.
O tom jsem nic neslyšel a nepřijde mi, že je Liberec na tom nějak špatně, když za poslední leta udělal co udělal.opocenskylukas píše:Když je tu opět otázka odprodeje. Má někdo zprávy jak to vypadá s tím že nějáké staré vozy se budou odprodávat i do Liberce?
Já slyšel o možnosti odprodeje na východ. Mělo se jednat o cca 40 vozů. Jelikož to jsou vozy s projetými kilometrickými proběhy, tak do provozu již nezasáhnou. Ledaže by došlo na nějaký stupeň údržby/opravy, což je velmi nepravděpodobné. Počítá (počítalo?) se s tím, že tyto vozy by dojely do Řep na vagón.
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Když je tu opět otázka odprodeje. Má někdo zprávy jak to vypadá s tím že nějáké staré vozy se budou odprodávat i do Liberce?