Tramvajové tratě a příslušenství

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
P_V
Uživatel

Re: Tramvajové tratě

Příspěvek od P_V » 02.1.2011 17:28

přechod pro chodce?

MF
Uživatel

Re: Kotlářka

Příspěvek od MF » 02.1.2011 15:25

Vojta Tramvaj píše:Pánové ( a dámy ) mám dotaz,
nedávno jsem spozoroval, že u mého domu něco tiká. Nevěděl jsem jestli mám zakládat téma či ne. Tak se na vás obracím s probzou, protože čím blíž jsem k výhybce tím hlasitěji to tiká, a ne a ne to přestat. Je to tak 3 týdny a nevím co s tím.

Edit: 3 týdny
Tak nevím, jel jsem tam dneska šestkrát a žádné tikání jsem neslyšel. Asi jsem měl moc nahlas rádio. :lol:

Vojta Tramvaj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Kotlářka

Příspěvek od Vojta Tramvaj » 02.1.2011 15:20

Pánové ( a dámy ) mám dotaz,
nedávno jsem spozoroval, že u mého domu něco tiká. Nevěděl jsem jestli mám zakládat téma či ne. Tak se na vás obracím s probzou, protože čím blíž jsem k výhybce tím hlasitěji to tiká, a ne a ne to přestat. Je to tak 3 týdny a nevím co s tím.

Edit: 3 týdny

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.1.2011 12:48

MM-Mikulovsky píše:No někdy mi skutečně vrtá hlavou podle čeho určují umístění OR(...)
Tohle mně vrtá hlavou 14 let :lol: a ještě jsem se nakonec nedovrtal. Možná ví správci kolejových pasů. Ale radši bych se jich neptal. Někteří jedinci nejsou pozitivně naladěni... (-X #-o :roll:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.1.2011 12:23

Neví někdo jak vypadá střed TT mezi zastávkou Zlíchovov a obratištěm Hlubočepy? Cca ve vyznačeném místě - před malým (mnou nenáviděným - zbytečným) esíčkem (kvůli existenci cca 120 metrů dlouhého samostatného souběžného pruhu IAD DC, velmi často přes den sloužícího jako parkoviště, které by bez problémů mohlo být při druhém okraji vozovky) byla v podvečer 30. 12. 2010 ve směru ZC v půli malého BKV panelu totálně prasklá levá kolejnice a mne připadalo, že se ten panel (vedle jehož levého boku byla vidět díra po vydrolené živici) čím dál víc během průjezdu propadá - TRAM se mi rozhodně čím dál víc rozhoupávali při (+/-) podobné rychlosti (jel jsem však přes to, jako "svačinář", 4 různými TRAM - jejichž konstrukce mohla můj subjektivní názor zkreslit).
To oproti tomu bylo cca toto místo za zastávkou Lihovar DC opatřené OR 10, kvůli sice od pohledu znatelně propadlému (stejně krátkému BKV) panelu slabý odvar - kolej byla celá a TRAM se při průjezdu ani nehnuli. Akorát jsem brzdil BUS jedoucí za mnou, které se do souběžného pruhu nevešly.
No někdy mi skutečně vrtá hlavou podle čeho určují umístění OR - jako. např. v esíčku za Přístavištěm DC, kde bývalo OR20 a na podzim po malé opravě (podfouknutí propadlých panelů) tam vyvěsily "POMALU".

johndj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johndj » 01.1.2011 21:49

Na Vltavské v obou směrech praskají kolejnice. Při přejezdu tramvaje přes prasklinu hlavně ve směru ZC to dělá slušný hluk.
Naposledy upravil(a) johndj dne 05.1.2011 12:28, celkem upraveno 1 x.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 16.12.2010 16:46

V úrovni sloupku zastávky Vosmíkových DC, ovšem na pravé kolejnici ZC, je taky jeden luxusní schůdek. Ona celá tahle trať je takovým panoptikem...

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 16.12.2010 15:51

Lomů se nám vyrojilo opět hojně, určitě více, než se poznamenalo v Na znamení. Jen namátkou jsem si povšiml: pravá kolejnice v koleji dc mezi Ostrčilovo nám.-Albertov (u Lidla), v témže úseku a téže kolejnici o pár metrů dál na mostě přes Botič (tradičně a na několika místech). Ale jednoho "jedlíka" pozoruji každý den Z:arrow: v pravé kolejnici v koleji zc na křižovatce u Edenu v místě posledního pěšího přechodu před zastávkou Slavia. Taktéž je tradiční, neb tam byl i loni, ale letos se nejprve rozpadl svár (foto 1 z 9.12.) a dnes jsem zpozoroval chybějící kus (foto 2 z 16.12.) :!: Ach, ty BKVčka :(

Tita
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tita » 12.12.2010 14:54

Jebi píše:No, mně sám Babilon řikal, že to protizákonný asi neni, ale kdyby na to přišli, tak mě odstřihnou. A všimnout by si toho mohli, protože bych jim z toho serveru stahoval celkem dost dat.
Tak dle toho, že v záhlaví je vysloveně napsáno "Na provozu těchto stránek spolupracují České dráhy a.s. a Institut teoretické informatiky", se dá předpokládat, že ČD na tom systému spolupracujou dobrovolně a ne jenom nevědomým poskytováním údajů :D
"

Jebi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jebi » 12.12.2010 13:58

Tita píše:
P_V píše:Co by tam bylo nelegálního. Snad tam není nikde řečeno, že informace získané ve veřejné aplikaci se nesmí dále využívat. I babitron funguje podobným způsobem.
Jenže babitron funguje na vzájemné dohodě o získávání dat s ČD, která vznikla potom, co je dráhy od přístupu k těm datům odstříhly :wink:
No, mně sám Babilon řikal, že to protizákonný asi neni, ale kdyby na to přišli, tak mě odstřihnou. A všimnout by si toho mohli, protože bych jim z toho serveru stahoval celkem dost dat.

Tita
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tita » 12.12.2010 13:54

P_V píše:Co by tam bylo nelegálního. Snad tam není nikde řečeno, že informace získané ve veřejné aplikaci se nesmí dále využívat. I babitron funguje podobným způsobem.
Jenže babitron funguje na vzájemné dohodě o získávání dat s ČD, která vznikla potom, co je dráhy od přístupu k těm datům odstříhly :wink:

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 11.12.2010 11:48

Co by tam bylo nelegálního. Snad tam není nikde řečeno, že informace získané ve veřejné aplikaci se nesmí dále využívat. I babitron funguje podobným způsobem.

Jebi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jebi » 10.12.2010 22:19

Isidor píše:No, jestli máš dost času a nevadí ti ne-úplně-legálnost daného postupu, můžeš zkusit rozpitvat komunikaci mezi prohlížečem a serverem na http://mapy.jizdnirady.idnes.cz :) Co jsem to tak rychle zkouknul, posílá se tam nalezená trasa včetně poloh sloupků AJAXem ve formátě JSON.
No, ta ne-úplně-legálnost bohužel na škodu trochu je, jelikož ten program je bakalářská práce a tam musím přiznat, odkud všechny ty údaje mám.. :D

Isidor
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isidor » 10.12.2010 22:18

Jebi píše:tiše doufám, že mi třeba někdo poví o zdroji, kde bych získal rovnou trasy i se souřadnicema.. :D
No, jestli máš dost času a nevadí ti ne-úplně-legálnost daného postupu, můžeš zkusit rozpitvat komunikaci mezi prohlížečem a serverem na http://mapy.jizdnirady.idnes.cz :) Co jsem to tak rychle zkouknul, posílá se tam nalezená trasa včetně poloh sloupků AJAXem ve formátu JSON.
Naposledy upravil(a) Isidor dne 10.12.2010 22:20, celkem upraveno 1 x.

Jebi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jebi » 10.12.2010 21:30

Bobik píše:Nepleť ho, chudáka. Takový Orteňák je potvora zapeklitá. :D
Mně už je to stejně celkem jedno.. :D Myslel jsem, jestli to třeba náhodou nejde nějak jednoznačně rozhodnout, ale evidentně moc nejde, navíc na tom http://www.poi.cz je to stejně označený dost tak jako přibližně.

Obecně mi jde o to, že mám TRAM linku a její trasu a chci algoritmicky určit přesné GPS souřadnice jejích zastávek (tzn. ne jen jejich názvy, ale konkrétní "sloupky", u kterých staví). Protože z IDOSu získám jen trasu a z mapových zdrojů zase jen souřadnice, tak bych to potřeboval nějak propojit. Samozřejmě si to můžu udělat růčo, ale já bych na to měl napsat aplikaci (protože dělat to pro všechny linky tramvají a pak i busů by asi chvíli zabralo). No a píšu to sem hlavně proto, že jsem naivní a tiše doufám, že mi třeba někdo poví o zdroji, kde bych získal rovnou trasy i se souřadnicema.. :D

Odpovědět