Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

Bobik
Uživatel

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od Bobik » 27.1.2011 10:41

Myslel jsem samozřejmě SVÍTÍCÍ :D buse ve srovnání s tím oranžovým jánevimjaksejmenuje. O podsvícenejch u T6 nemluvim, tam je celkově vidět kulový.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 27.1.2011 9:53

Na zas**nejch nepodsvícenejch panelech T6 je tedy vidět velmi málo. A je celkem fuk co je pod tím napsaný.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 27.1.2011 9:50

Nevím, ale já na těch novejch panelech vidim akorát oranžovou mlhu - je to už moc malý a hodně to svítí. U tram (buse) se zelený číslo dá poznat na dost velkou dálku, ale u busů ty oranžový mi přijde že díky větší svítivosti při podobný velikosti čísel ty číslice splývaj v oranžovej flek.

Jinak co se týče těch názvů stanic - bych do toho nešťoural, lidi si už zvykli. Sice uznávám, že někdy to zrovna nenapoví, nicméně místní vědí a ostatní stejně ví prd :)(a koukaj do glóbusu Prahy). Navíc při tom, jak se linky motaj, je k ničemu vědět že jede na jih, když nevíš kudy všudy (a jestli pak nepojede na sever :lol: ).

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 27.1.2011 9:39

Díky za rozbor (3xM) a výcuc (OMH) :) Ještě jsem postřehl, že autobusy jedoucí na Smíchov mají na BUSE také dvouřádkový nápis, ale SORky s tím novým nevímjaksejmenuje panelem to vecpou do jednoho řádku. To mají ty nové panely lepší rozlišení? Vozy 15T by pak mohly část dvouřádků eliminovat.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 27.1.2011 8:42

Stručný výcuc, resp. čtenářský deník z příspěvku MMM o BUSE panelech:

Existovala verze označení "MODŘANY Nad roklí".
Jde dát text i do jednoho řádku na T6 "Voz. Kobylisy", "Sídliště Řepy", " Kubánské nám." - výška řádku je již nižší,
Musí se tedy vejít do jednoho řádku i "Sídl. Barrandov", "Sídl. Ďáblice", "Sídl. Modřany"

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 27.1.2011 1:43

Co třeba změnit terminologii a z vozovny udělat "depo". Nemusí se zkracovat a je to dokonce i mezinárodně srozumitelné.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 27.1.2011 1:00

1.) Myslím, že na 4. fotce z 21. scanjournalu je na voze 6807 jedoucím na lince 17 trochu lépe vidět čelní cedulové označení "MODŘANY Nad roklí".
2.) Ve scanjournalu č.039 jsem právě taky nalezl na fotkách 16 a 17 (z 20) zachyceny T6-ky na linkách 14 (8731) a 5 (8733) s jedním řádkem na předním BUSE obsahujícím (právě mnou preferované) "Voz. Kobylisy" = 11písmen + tečka + mezera!
3.)Na fotkách fotožurnálu z 11.11. 2010 (výluka - oprava oblouků Vodičkova x Lazarská) je vidět v jednom řádku čelního panelu:
a) na třetí odkonce na voze 8696 jedoucím na lince 31 "Sídliště Řepy" = 12 písmen + jedna mezera
b) na 10. (zepředu) na voze 8657 jedoucím opačným směrem linky 31 " Kubánské nám." = 11 písmen + tečka + mezera, ale výška řádku je již nižší - nechápu tady však proč, když počet znaků totožný s předchozím příkladem
(nejen pro ElWapp) Z právě uvedeného odvozuji, že:
A) musí jít napsat do jednoho řádku i "Sídl. Barrandov" = 12 písmen + tečka + mezera - předpokládám nutnost nižšího řádku jak je v bodě 3b), potažmo "Sídl. Ďáblice" = 11písmen + tečka + mezera či "Sídl. Modřany" = 11písmen + tečka + mezera atd.
Navíc když to v v takové zkrácené podobě musí být pochopitelné z boční orinetace (obsahující v druhém řádku následující zastávku), tak to přec musí být pochopitelné i na čelní!
B) Občas dochází ke změnám názvů i koncových zastávek (Modřany Nad roklí - Modřany sídliště, Černý most - Lehovec) - takže změna atypicky vzniklé "Spojovací" na logičtější "Jarov" by neměla dělat lidem větší problémy. Obdobně by si lidi jistě navykli (jak teď připomíná P_V, a nejen já to preferoval několikrát zejména u zátahových orientací) i na změnu termínu vozovna na depo.
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 27.1.2011 1:47, celkem upraveno 3 x.

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 26.1.2011 20:14

malesak píše:Měli napsáno jen Nad Roklí http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/v ... 81-001.jpg
Ale v případě cedulových orientací tam bylo: Modřany, Nad Roklí - viz např http://prazsketramvaje.cz/obrazky/vozyo ... 687-02.jpg (Sice je to špatně vidět, ale lepší fotku jsem nenašel.)

malesak
problémový jedinec

Příspěvek od malesak » 26.1.2011 19:48

Měli napsáno jen Nad Roklí http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/v ... 81-001.jpg

vávra
Uživatel

Příspěvek od vávra » 26.1.2011 19:38

...jezdila na konečné Lehovec a Levského?
Ne, pokud si pamatuji, tak zastávka Levského se jmenovala Sídliště Modřany a dnešní zast. Sídliště Modřany se jmenovala Nad Roklí. To taky měly tramvaje na ceduli. I když tehdy asi ve tvaru Modřany, Nad Roklí.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 26.1.2011 17:42

gabuliatko píše:...Ostatně když mohla být roky konečná zastávka Levského, tak je u možné vše.
Přiznám se, že toto si nepamatuji, dříve jsem těmto věcem moc pozornost nevěnoval. Chápu tedy správně, že linka 3 jezdila na konečné Lehovec a Levského? To musel být zejména při výlukách pro cestující zážitek.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 26.1.2011 17:37

Ad ostatní:
Souhlasím s tím, že to, co máme, je ustálené a tak nějak to funguje. Jen ten Jarov místo Spojovací bych viděl radši, aby to tak nějak zapadlo do obvyklého schématu.

Zastávky "Sídliště" jsem nadhodil především kvůli tomu, jak to vypadá na čelních panelech, a u některých mi ten přívlastek přijde zbytečný. Ale je to taková kosmetická záležitost :) Kdyby se používalo "Sídl. Barrandov", vešlo by se to na jeden řádek? Mimochodem, u některé třístovky na Smíchově vypadá čelní nápis asi takto: "M.p.B.,Stř.Lhota", tam bych byl asi pro dvouřádkovou variantu...

U nádraží asi máte pravdu s tím, že je to důležitý dopravní bod v celém okolí, tam ten název má smysl.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 26.1.2011 17:28

Náhodou nádraží Podbaba by se mi líbilo. Ostatně když mohla být roky konečná zastávka Levského, tak je u možné vše.
Podobné je to u PID linek, tam sice MUSÍ být ve směru do Prahy vždy nápis PRAHA, ale směrem opačným tam svítí název jakési ehm obce takže naprosto netuším kam to jede.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 26.1.2011 17:17

MOp píše:
ElWapp píše:jsem rád, že i po prodloužení trati do Podbaby bude konečná Podbaba a že máme vcelku logicky pojmenované cílové zastávky.
Jsem rád, že jsi rád, že se kvůli tomu budou muset přejmenovávat současné autobusové zastávky Podbaba na náměstí Družby na Čínská / Hotel Crown Plazza / .. , bývalá autobusová zastávka Garáže Dejvice (dnes Ve Struhách) na Podbaba atd. To jen proto, aby v tom byl hokej. Možná se za nějakých dalších 10 let dočkáme i přejmenování na Nádraží Podbaba, které tam samozřejmě ještě není, ale mělo by jednou být ..
No jo, ale jak jinak to chcete řešit? Myslím že název Podbaba je slušnou variantou. Přejmenuje se minimum nácestných zastávek, což se děje běžně a rozdíl pocítí jen místní (bavím se o názvech zastávek, ne o rekonstrukci/prodloužení jako takovém). Jaké jsou jiné možnosti? Ve Struhách? Pod Paťankou? Nádraží Podbaba, které ale ještě dlouho nebude?

BerryML
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BerryML » 26.1.2011 15:52

S názvama bych nehýbal, jenom by se mi líbilo, kdyby se cílové zastávky na BUSE vypisovaly kapitálkama, jako na busech. Bylo by to čitelnější i estetičtější. Ale všechno stojí peníze, že?... :D

Odpovědět