Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské autobusy
Vsedni dny by sly resit prestupem 115 ci 293 z chodova,z roztyl uz je to horsi. Leda jet na haje. A to uz nevi, zda by se to vyplatilo. A nechat zajizdet 125 na roztyly je uz morbidni. Proto jsem tu kdysi navrhoval druhou linku expres z kacerova/budejovicke, ktera by tento expres doplnila. A posilat to az na knizeci a ne jen na smichov.
Já bych spíš na ten LCD panel doplnil (minimálně v zadní části KB busů) aktuální čas a případně i pásmo. Názvy zastávek nejsou od jednoho kraje až k druhému, takže by se to tam někam do rohu nebo ke straně vešlo. Vzadu opravdu není vidět na hodiny za řidičem. A pokud by tato informace svítila i na předním LCD, potom by tam ty hodiny vůbec být nemusely.fricoolinek2 píše:Ten LCD panel není, dle mého soudu, příliš dobře řešen. Osobně bych preferoval co nejlepší čitelnost textu (vysoký kontras barev, větší velikost písma - srovnatelná s BUSE panelem, jenže je v krátkém autobusu dobře čitelný i zezadu).
1. řádek: ČÍSLO LINKY + PIKTOGRAM+ NÁZEV KONEČNÉ (HŮLKOVĚ)
2. řádek: název příští zastávky
3. řádek: název přespříští zastávky
4. řádek (případný): název zastávky následující po přespříští
poslední řádek (tj. 4. nebo 5. řádek): plovoucí text "přes zastávky", pokud by linka již jela koncový úsek trasy, text "přes zastávky" bych zrušil a přidal tam ještě název zastávky, jenž by následovala po názvu zastávky na 3. nebo 4. řádku.
Ad 4 x 5 řádků: Teď z hlavy si nepromítnu, zda by se na ten panel vešlo bez problénů čtyři nebo pět řádků, takže proto ten případný 4. řádek.
Jenže 118 je děsnej vymeták, ta nic neřeší.. Je smutný stát na Roztylech a koukat na nedaleko sjíždějící 125, na kterou neni úplně jednoduchý se (i z chodova) dostat..Proxy píše:Však Ropid má stále ve svých plánech protažení linky 118 ze Dvorců na Prahu 5 ...
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Však Ropid má stále ve svých plánech protažení linky 118 ze Dvorců na Prahu 5 ...Looki píše:Jen škoda, že ty linky nejsou dvě a druhá nesjede na Roztyly/Chodov. Takhle to totiž slouží jen výhradně Opatovu a Hájům, což je škoda..."novej Jižňák" má taky silnou poptávku (lidí tam žije hodně, obchoďák a VŠE taky dělaj svý).petr03 píše:Tak dnes jsem se svezl konecne linkou 125
Jen škoda, že ty linky nejsou dvě a druhá nesjede na Roztyly/Chodov. Takhle to totiž slouží jen výhradně Opatovu a Hájům, což je škoda..."novej Jižňák" má taky silnou poptávku (lidí tam žije hodně, obchoďák a VŠE taky dělaj svý).petr03 píše:Tak dnes jsem se svezl konecne linkou 125
To leda až po zprovoznění Blanky a to je hudba budoucnosti (navíc na ní bude problém s tranzitem, kterej nechtěj Suchdoláci, tak pojede pár metrů od Hradu). Rychlý MHD spojení Dejvic s Andělem (který by mimochodem bylo hodně potřeba) chybí..petr03 píše:I mi to pripomelo myslenku takto udelat linku az do dejvic.
-
gabuliatko
- Uživatel
To možná, ale taky jsou úplně někde jinde s čitělností z větší vzdálenosti.ElWapp píše:Přitom třeba takové panely na 15T jsou designově i obsahově úplně jinde.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Také doufám ve změnu obsahu vnitřního LCD v SORkách (jenž občas využívám na 124), nevybavuji si však v 15T (jíž jsem se svezl jen 2x - byť jednou 3/4 kola na 18), ale s obsahem v brněnských 13T a převážně reklamních (ovšem i na DP) LCD za kabinou (TROLEJ)BUSů v HK se to nedá vůbec srovnat!
Ten design a provedení je k pláči. Na jedné obrazovce se míchá asi pět druhů písma, všechny pohyby jsou trhané, cca polovina plochy je zapláclá modrou barvou, místo aby na ní byly nějaké informace. Přitom třeba takové panely na 15T jsou designově i obsahově úplně jinde. Doufám, že se dočkáme nějakého upgradu.
Velikost textu mi prisla ok, ja slepejs jsem ho precetl od tretich dveri v pohode. Informace na nem si myslim ze je dostatecna a tudiz bych nemenil. Jen jsem si rikal, kdy tam daji jeste reklamu. Ale to by uz na jeho procesor bylo moc
. A nebo nejaky kratky filmy
.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Ten LCD panel není, dle mého soudu, příliš dobře řešen. Osobně bych preferoval co nejlepší čitelnost textu (vysoký kontras barev, větší velikost písma - srovnatelná s BUSE panelem, jenže je v krátkém autobusu dobře čitelný i zezadu).
1. řádek: ČÍSLO LINKY + PIKTOGRAM
+ NÁZEV KONEČNÉ (HŮLKOVĚ)
poslední řádek (tj. 4. nebo 5. řádek): plovoucí text "přes zastávky", pokud by linka již jela koncový úsek trasy, text "přes zastávky" bych zrušil a přidal tam ještě název zastávky, jenž by následovala po názvu zastávky na 3. nebo 4. řádku.
Ad 4 x 5 řádků: Teď z hlavy si nepromítnu, zda by se na ten panel vešlo bez problénů čtyři nebo pět řádků, takže proto ten případný 4. řádek.
1. řádek: ČÍSLO LINKY + PIKTOGRAM
Ano, LCD panel nemá zcela plynulý přechod zastávek. Předpokládám, že se to časem vylepší. Jinak, záběry z kamer má na monitoru po své pravé ruce.petr03 píše:Tak dnes jsem se svezl konecne linkou 125 a musim dpp pochvalit. Absolutne bezkonkurencni. Snad jen autem by to bylo rychlejsi. Ale to v celem programu asi ne. Z litochl. nam na andelu za slusnych 23 min jsem stal v prvnim kine abych za dalsich par minut stal v druhem kine a sel na to,co chci. I s autem by mi to v celku zabralo vice. Prestup u lihovaru na tram a vystup na andelu,snad jen 1 minuta prestup. Rychly,a v pohode. Koukal jsem,ze obsazenost byla tak 90%. To se povedlo. I mi to pripomelo myslenku takto udelat linku az do dejvic. A typ vozidla zvolen taky dobre. Jen drobna pozn. k zobrazovani stanic na lcd panelu. Je normalni ta animace, kdyz se previji stanice, ze se to tak seka? To mi v dnesni dobe prijde usmevne. A propo, na cem si ridic pousti ridic zabery z kamer? Na tom panelu po prave ruce? Jezdi tam ty nove SORky.
Tak dnes jsem se svezl konecne linkou 125 a musim dpp pochvalit. Absolutne bezkonkurencni. Snad jen autem by to bylo rychlejsi. Ale to v celem programu asi ne. Z litochl. nam na andelu za slusnych 23 min jsem stal v prvnim kine abych za dalsich par minut stal v druhem kine a sel na to,co chci. I s autem by mi to v celku zabralo vice. Prestup u lihovaru na tram a vystup na andelu,snad jen 1 minuta prestup. Rychly,a v pohode. Koukal jsem,ze obsazenost byla tak 90%. To se povedlo. I mi to pripomelo myslenku takto udelat linku az do dejvic. A typ vozidla zvolen taky dobre. Jen drobna pozn. k zobrazovani stanic na lcd panelu. Je normalni ta animace, kdyz se previji stanice, ze se to tak seka? To mi v dnesni dobe prijde usmevne. A propo, na cem si ridic pousti ridic zabery z kamer? Na tom panelu po prave ruce? Jezdi tam ty nove SORky.
-
Hhoonnzzaa
- Uživatel
Tak jsem se dneska svezl celé kolo s NBH. Hodně zvláštní svezení, ale kromně velmi slabého pískání není na první poslech poznat, že se jede v něčem neobvyklém. Každopádně ještě kolem 13:00 byl na 2./250.
-
gabuliatko
- Uživatel
Čím to je, že v D to funguje?Karotka píše:Renaulty s naklápěním, to je v podání DP vynález! Většinou takový autobus jede s náklonem k pravoboku, ale po zastavení v zastávce se sám od sebe (aniž by řidič cokoli mačkal) překlopí zcela na levobok, čímž se u dveří vytvoří ještě větší schod. Takže jestli ten MB klopí pořád doprava, je to ještě v pořádku.
Že to je rozbitý o tom není pochyb, ale že s tím jezdí mě dost překvapuje.