Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Tommy82
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 14T (Porschetra)
Dotaz pro znalé - jaký je kilometrický proběh k přistavení na PÚ a proč jezdí ev.č. 9168 jen na l.č. 12?
Jestli platí dva roky, taku nás, tak dva měsíce:-)Petr píše:Samozřejmě, jenže ten "příkaz" byl vydán již před minimálně dvěma lety. S výjimkou vozů 14T, kde řidiči doplnění písku signalizuje systém nadřazeného řízení. Nyní někdo nahoře vymyslel otevřené pískovače i na 14T... A nikdo neví proč. Když tahle informace teď přišla, jako velká novinka, někteří výpravčí se ptali, co to jako má bejt, když se tohle praktikuje již dva roky... Pak bylo doplněno, že se to týká čtrnáctek. Já bych ale docela trval i na patnáctkách7080 píše:Nevím jak u vás v Motole, ale mohu-li mluvit za Vokovice, byl několikrát problém při výjezdech, že podle Zenovy odevzdaná a kompletní souprava byla bez písku a to i ve dvou pískovačích. A to i při odpoledním výjezdu. Bylo podáno několik SH na tento nedostatek a výsledkem je tento paušální příkaz, bez ohledu na specifika provozu v jednotlivých vozovnách.
Třeba na Pankráci jsou otevřené sedačky nejméně 7 let. Pokud vím, tak to zase byla reakce na nedosypávání vozů pískem.
Máte v Motole nového vedoucího depa, který je myslím rozumný co se dialogu týče a bude umět tuto skutečnost napravit, tak aby nedocházelo ke zbytečnému poškozování vozů.a řidič by fasoval periskop
Zhovadilost ohledně 14T nekomentuju.
Na patnáctky můžeš, ale opatrně:-))
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, jenže ten "příkaz" byl vydán již před minimálně dvěma lety. S výjimkou vozů 14T, kde řidiči doplnění písku signalizuje systém nadřazeného řízení. Nyní někdo nahoře vymyslel otevřené pískovače i na 14T... A nikdo neví proč. Když tahle informace teď přišla, jako velká novinka, někteří výpravčí se ptali, co to jako má bejt, když se tohle praktikuje již dva roky... Pak bylo doplněno, že se to týká čtrnáctek. Já bych ale docela trval i na patnáctkách7080 píše:Nevím jak u vás v Motole, ale mohu-li mluvit za Vokovice, byl několikrát problém při výjezdech, že podle Zenovy odevzdaná a kompletní souprava byla bez písku a to i ve dvou pískovačích. A to i při odpoledním výjezdu. Bylo podáno několik SH na tento nedostatek a výsledkem je tento paušální příkaz, bez ohledu na specifika provozu v jednotlivých vozovnách.
Třeba na Pankráci jsou otevřené sedačky nejméně 7 let. Pokud vím, tak to zase byla reakce na nedosypávání vozů pískem.
Máte v Motole nového vedoucího depa, který je myslím rozumný co se dialogu týče a bude umět tuto skutečnost napravit, tak aby nedocházelo ke zbytečnému poškozování vozů.
Nevím jak u vás v Motole, ale mohu-li mluvit za Vokovice, byl několikrát problém při výjezdech, že podle Zenovy odevzdaná a kompletní souprava byla bez písku a to i ve dvou pískovačích. A to i při odpoledním výjezdu. Bylo podáno několik SH na tento nedostatek a výsledkem je tento paušální příkaz, bez ohledu na specifika provozu v jednotlivých vozovnách.Petr píše:Co se týče odklopených lavic nad pískovači. Vcelku by mne zajímalo, který "hovado" si stěžovalo. Já ať se zeptám jakéhokoliv motoláka, každý na to nadává. Navíc mne v té souvislosti napadlo, že Motol je asi jediná vozovna, kde se doplní písek a vozy se nadále ještě pohybují. Tedy s otevřenými lavicemi a pískovači. Jak písty lavic vypadají, jak unesou váhu sedáků a kolik jich z bodu a (myčák) do bodu b (odstav) přijede v poloze otevřeno a kolik se jich vahou zvrátí a poškozuje tak i zámečky bych tipoval 90% ku 10% co vydrží.
Napadlo tvůrce téhle normy (otevřené pískovače, aby to řidič "měl jednodušší" při kontrole /zajímavé, že já pískovače 13 let otevíral každé ráno, stejně jako spousta kolegů/ ), že v Motole se vozy ještě pohybují? Možná se pletu, ale Hloubětín, Kobylisy, Strašnice, Pankrác, Vokovice a Žižkov doplňují až po odstavení vozu v lodi.
Máte v Motole nového vedoucího depa, který je myslím rozumný co se dialogu týče a bude umět tuto skutečnost napravit, tak aby nedocházelo ke zbytečnému poškozování vozů.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče odklopených lavic nad pískovači. Vcelku by mne zajímalo, který "hovado" si stěžovalo. Já ať se zeptám jakéhokoliv motoláka, každý na to nadává. Navíc mne v té souvislosti napadlo, že Motol je asi jediná vozovna, kde se doplní písek a vozy se nadále ještě pohybují. Tedy s otevřenými lavicemi a pískovači. Jak písty lavic vypadají, jak unesou váhu sedáků a kolik jich z bodu a (myčák) do bodu b (odstav) přijede v poloze otevřeno a kolik se jich vahou zvrátí a poškozuje tak i zámečky bych tipoval 90% ku 10% co vydrží.
Napadlo tvůrce téhle normy (otevřené pískovače, aby to řidič "měl jednodušší" při kontrole /zajímavé, že já pískovače 13 let otevíral každé ráno, stejně jako spousta kolegů/ ), že v Motole se vozy ještě pohybují? Možná se pletu, ale Hloubětín, Kobylisy, Strašnice, Pankrác, Vokovice a Žižkov doplňují až po odstavení vozu v lodi.
No to je ta kvalita za rozumnou cenu. Doufám, že tramvajím z Tesca už odzvonilo a že 15T budou lepší.
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No bezva. A potom ,,normální´´ řidič nechť si trhne řadičem??? Nevím, komu poslouží níže uvedené kliky, pokud není provozovatelem letní předzahrádky, nebo servismanem v rallye, ale lopatiček je škoda... Už z toho důvodu, jenž zmiňuje Petr...
No bohužel díky uložení stěrače takovému jaké je u 14T (musí se každou chvilku dotahovat) se jízda s odklopeným stěračem rovná asi tak 1 týdnu nepřetržitého stírání, no a těm komu už stěrač na 14T upad tak už asi taky vědí o čem mluvím.
Jo ty stěrače se nechávají odklopené díky několika stížnostem jak popsal Petr. Taky díky několika stížnostem se musejí nechávat odklopené sypače na 14T (ač je tam čidlo zda jsou plné či ne) a světe divse z aposlední měsíc bylo ukradeno 28 lopatek, 2 tyče na nouzové stažení PTG a zazemnění a 5 tyčí na nouzové odbrzdění. Hold TŠH zjistila co pod těma sedačkama je.
Co se týče těch obrácených ex 1,5 sedáků, je to chyba vzniklá prací externí firmy jenž repasuje sedáky. Už jsem dělal bubububububu a na 9112 je to opraveno. Takž epokud to někdo najdete, buď to napiště do knihy či dejte věděr mě.
Jo ty stěrače se nechávají odklopené díky několika stížnostem jak popsal Petr. Taky díky několika stížnostem se musejí nechávat odklopené sypače na 14T (ač je tam čidlo zda jsou plné či ne) a světe divse z aposlední měsíc bylo ukradeno 28 lopatek, 2 tyče na nouzové stažení PTG a zazemnění a 5 tyčí na nouzové odbrzdění. Hold TŠH zjistila co pod těma sedačkama je.
Co se týče těch obrácených ex 1,5 sedáků, je to chyba vzniklá prací externí firmy jenž repasuje sedáky. Už jsem dělal bubububububu a na 9112 je to opraveno. Takž epokud to někdo najdete, buď to napiště do knihy či dejte věděr mě.
Re: Stěrače
Z čeho tato povinnost vlastně plyne ? Vždyť na posledním školení je dokonce instruktáž, jak kontrolovat vůz před víjezdem a na co nezapomenout.MF píše:Jak už jsem psal, tak (bohužel) není povinnost vůz před výjezdem kontrolovat...
- Petr
- Provozovatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo, jo, TŠH se u mne projevilo na 100%. Každý TŠH totiž pochopil, že je řeč o tom, co udělá guma stěrače kombinovaná s mytím Zenovy a následných vyschnutím. Je zajímavé, že odklopené stěrače se po umytí čelních skel nechávají ve všech vozovnách a na všech vozech. A že by se nepřiklopený stěrač na 14T za jízdy nemohl poškodit? Doporučuji konzultaci s Brejšínem. Myslím si, že by mohl vyprávět. Jízda s odklopeným stěračem možná není tak hrubý nedostatek, jako chyba TŠH, jemuž ujela ve spolupráci s dalšími zaměstnanci tramvaj. Ale jezdit po Praze i po upozornění s odklopeným stěračem 14T a čekat na vhodné místo? Brejšíne, pokud to slyšíš, možná už vraždíšMF píše:Ježišmarjá, stěrače na skle po aplikaci vody přisychají, tak teda nechápu jak to, že za celou dobu co používám auto a neodklápím po dešti a mytí stěrače jsem je ještě tímto svým počínáním nezničil. Chápal bych to na mrazu, ale přischnutí tak to je přísný. Asi mají v Motole nějakou agrasivní vodu. Že by se nesnesitelně rychlou městskou jízdou stěrač tak hrozně namáhal až by se ulomil, tak to se tedy asi stává jen v Motole, nojo, nikde jinde 14T nemají. Předpokládám, že jízda s odklopeným zadním stěračem je tak hrubý nedostatek, že určitě předčí i samostatně bez řidiče jedoucí vůz s přiklopenými stěrači. Určitě po tom upozornění tam z nich nikdo neběžel, aby zachrańoval hmotné statky, ale až někam dorazili, tak pak to někdo z nich přiklopil.
Co se týká kontroly vozů před výjezdem, tak už taková povinnost není.
Jak už jsem psal, tak (bohužel) není povinnost vůz před výjezdem kontrolovat. Svačinář či střídal by měl, nicméně já bych stěrače na zadním voze taky asi nepřiklápěl. Spíš si ráno při zavírání pískovačů a zamykání kabiny zkontroluji hlavně utažení hrazdy...vs-metrak píše:To já taky ne, ale dle mého názoru je to neklamný důkaz toho, že si při ranním výjezdu ten vůz ani nezkontroloval, natožpak aby ho nějaký svačinář na konečné aspoň obešel...MF píše:...Zrovna polohu stěračů mezi vozy bych fakt nepovažoval za nějak důležitou.
To já taky ne, ale dle mého názoru je to neklamný důkaz toho, že si při ranním výjezdu ten vůz ani nezkontroloval, natožpak aby ho nějaký svačinář na konečné aspoň obešel...MF píše:...Zrovna polohu stěračů mezi vozy bych fakt nepovažoval za nějak důležitou.
Celkem chápu, že většinou v hale není prostor mezi vozy nad přechodovou lávkou a menší řidiči se buď bojí ke stěrači natáhnout, nebo jim to žíly netrhá. Zrovna polohu stěračů mezi vozy bych fakt nepovažoval za nějak důležitou.vs-metrak píše:Nejen v Motole, ale i v jiných vozovnách se nepřiklápí stěrače. Několikrát denně lze spatřit soupravu, kdy zadní vůz jede s odklopenými stěrači.
Ježišmarjá, stěrače na skle po aplikaci vody přisychají, tak teda nechápu jak to, že za celou dobu co používám auto a neodklápím po dešti a mytí stěrače jsem je ještě tímto svým počínáním nezničil. Chápal bych to na mrazu, ale přischnutí tak to je přísný. Asi mají v Motole nějakou agrasivní vodu. Že by se nesnesitelně rychlou městskou jízdou stěrač tak hrozně namáhal až by se ulomil, tak to se tedy asi stává jen v Motole, nojo, nikde jinde 14T nemají. Předpokládám, že jízda s odklopeným zadním stěračem je tak hrubý nedostatek, že určitě předčí i samostatně bez řidiče jedoucí vůz s přiklopenými stěrači. Určitě po tom upozornění tam z nich nikdo neběžel, aby zachrańoval hmotné statky, ale až někam dorazili, tak pak to někdo z nich přiklopil.Petr píše:Tak TŠH (tupá ševcovská hmota) zase úřadovala. Firma Zenova při úklidu a mytí oken nepřiklápí stěrače vozů 14T na skla, aby nepřischly a řidiči je před výjezdem sami přiklápí. Přestože o tom každý motolský člen TŠH ví, přesto nedávno vyjížděla cvičná jízda, jejíž řidič i instruktor museli být upozorněni, že by si zadní stěrač měli přiklopit, aby se neulomil. Inu chybu může udělat každý, řidič, instruktor i dispečer. A je jedno, jestli je členem elitní TŠH nebo ne. K pláči k smíchu?
Co se týká kontroly vozů před výjezdem, tak už taková povinnost není.