9001 píše:Na tomhle se shodneme všichni, ale největší demence dosahují chodci, kteří k takovému semaforu přijdou, zmáčknou tlačítko a pak si stejně přejdou na červenou.
Jo, to dělám taky, a klidně mě za to bičujte, jsem špatný chlapec,
křičte si mě-mučte si mě chlebovou polévkou, stejně jsem nejšťastnější chlapec na světě, vždyť jsem viděl Rychlé Šípy. Nemám z toho potěšení, nebaví mě to a třeba se jednou změním, ale u mě to chodí tak

Je několik možností, co se mi dějí. Vidím ne příliš rušnou ulici, kterou bych přešel i bez světel, např. SSZ Korunní x Sázavská. Řeknu si, že budu slušný a navolím si tlačítkem. Kolem projede fůra aut, pak široko daleko nic a já tam vystojím důlek. Přestane mě to bavit (a to jsem s to vydržet daleko více, než ostatní chodci), přejdu a pár vteřin po mě padne
panáček a pár aut tam bohužel musí zastavit (nebo i tramvaj). Je mi jich líto, opotřebovávají své stroje, spotřebují víc paliva a já se těch splodin pak za trest nadýchám. Tady vidím kámen urazu v tom, že tam
SSZ tohoto typu
nikdy nemělo stát 
. Druhá varianta, kdy toto provádím, je ve večerních či nočních hodinách. Jsem unavený, chci už být doma, provoz je mizivý (takže nemyslím zrovna přechod u Muzea). Navolím si čudl a opět stepuju u sloupku na prázdné ulici a čekám na
panáčka. Protože už jsem u sloupku strávil mnoho času a nikde ani kolo, dobře se rozhlédnu a přejdu. Pak jen procházím parkem a slyším z dálky cvakání mého volna... Šel bych se omluvit tomu, kdo tam kvůli mě musel zastavit. Ale v takovém případě měla být
SSZ již dávno v režimu
kmitavé oranžové 
Samostatnou kapitolu tvoří SSZ na přechodech přes TT, ale to už se tu řešilo. Tam si nemačkám
NIKDY.
Ale já jsem přece CHTĚl být slušný a přejít na zelenou.....
Když je to možné, řeším situaci tak, že poodejdu dále než 50 m od přechodu/SSZ a přejdu tam, kde nikomu nepřekážím....všechno naruby tu je
Snad to nebylo moc dlouhé, a aspoň MMM si to přečte. Děkuji.