Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 27.2.2011 22:34

OMH: Užvatel33 to napsal jistě (viz jím uváděný příklad linky 24) ve smyslu, že je blbost jet z jednou tram od jené její konečné ke druhé, když se mezi nimi dosti značně proplétá a existuje jiné přímější a tedy rychlejŠÍ spojení, byť je třeba s přestupem. Prostě a jednoduše ne délka, ale to proplétání mu vadí.
Musím říct, že značně váhám, jestli jsem v mém návrhu udělal dobře, že k zachované lince 9 víceméně jen přečíslovávám linku 10 na 4 - jsem přesvědčen, že je to velká chyba - z těch Řep by to chtělo skutečně nabídnou jiný nový směr než vše přes NNŽ!

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 27.2.2011 21:21

uzivatel33 píše:.. Pochybuji,že někdo pojede z Řep do Kobylis desítkou..
Kolik lidí jede jedničkou z Petřin na Spojovací? Kolik lidí jede osmnáctkou z Petřin na Voz. Pankrác? A přesto bys je zrušil?
Tvým argumentům vůbec nerozumím. To by jako měly místo jedné linky, jezdit linky tři, čtyři, ...? Třeba jedničku rozkouskovat na Petřiny-Špejchar, Špejchar-Výstaviště, Výstaviště-Palmovka, Palmovka-Vápenka, Vápenka-Spojovací?
Trochu víc mysli!

uzivatel33

Příspěvek od uzivatel33 » 27.2.2011 20:41

Zrušení linky 10 jsem vymyslel myslím jako první já,ale už se tu podobné návrhy objevili před lety. Důvodem je už její umělost (byla zavedena až v roce 1998),samozřejmě její délka,ovšem to je jiný případ než v případě 22. Tady se jedná o celkovou nesmyslnost spojení. Pochybuji,že někdo pojede z Řep do Kobylis desítkou. Navíc z Řep jedou na Žižkov dvě devítky,další dvě linky (10,16),tam opravdu jezdit nemusí. Z Řep jedou v současné době všechny linky na Žižkov,z Braníka žádná.
Linka 24 je podobným případem. Z Vršovic na Palmovku nebo do Kobylis asi nikdo nejezdí obklikou přes Karlák,Václavák a Karlín,když se tam dostane autobusem 136.
O lince 26 platí podobné.Nelze jí však jen tak lehkomyslně zrušit,protože tu je několik důležitých spojení,a to Letná-Žižkov a Hostivař-Žižkov.
V případě linky 22 je to úplně něco jiného,to je linka,kterou denně jezdí ohromné spousty lidí,asi na ní něco je,možná,že spojuje Hradčany a Vršovice.Tohle spojení opravdu zrušit nejde.Ale bylo to lepší před zrušením 23.
Linka 17 je je také úplně jiná.Její funkce je důležitá a dvojnásobně menší intervaly se zde využijí. V této podobě jezdí snad od doby co byla zavedena (kromě prodloužení do Modřan a měnění konečných v Holešovicích.
Na linku 3 bych moc nesahal.
Linka 11 mi připadá podivně vedená.

Štěpán
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štěpán » 27.2.2011 20:40

MF: Jé, to by bylo krásné v opačném směru. Hlavně v noci.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 27.2.2011 20:25

kdyby se tam dala vyhybka rady 700 se zdvojenymi kolejovymi obvody a povolilo se jezdit do bloku v pripade jizdy stejnym smerem, tak neni zde (i jinde) co resit.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 27.2.2011 16:12

lukas1 píše:tu 21 přes myslíkovou oběma směry
Vjezd do Myslíkovy od KN je jen manipulační (vhodný jen pro dočasné odklony, ale nikoliv stálé přestavování) - rozjezdová uzamykatelná výhybka sic má světelné návěstidlo, ale je ruční (nikoliv ROV - radiově ovládaná). A musím upozornit, že přidělání radiového ovládání by výrazně snížilo propustnost z KN do Spálené (potažmo té Myslíkovy), protože by SSZ u ulice Odborů projel z KN do Spálené jen jeden vlak - druhý by nemohl, protože při čekání na odblokování oné výhybky by blokoval IAD na SSZ řízené křižovatce!

lukas1
ovocnář

Příspěvek od lukas1 » 27.2.2011 15:25

s tou 3 souhlasím.
prominte 17 jako obnovit jako dřív
tu 21 přes myslíkovou oběma směry

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 27.2.2011 15:04

Ad vložené spoje: trend jednoduchosti systému na pochopení cestujícími je ale opačný - co nejméně vložených spojů, aby někdo nevlezl do 17 na Strossu a na Veletržní opět vylézal, bo zrovna náhodou tahle 17 je jenom na Výstaviště. Druhý případ je, když 15 minut čeká na Veletržní a projede x sedmnáctek, které jedou jenom na Výstaviště.
lukas1 píše:3 zkrátit na florenc (...)21 modřany-přes myslíkovu na zvonařku
Na Florenc jaksi vede kolej pouze ve směru od Karlína, Myslíkovou musí projíždět obousměrná celodenní linka a Zvonařka je věčně obsazená auty, při pravidelném provozu by možná nebyla, ale ukončit pravidelnou linku na trojúhelníku...no nevim nevim... Jak říká Fořtík (a ostatně zde bylo zmíněno několikrát), to by si tu každý mohl napsat svůj rozpis bez zdůvodnění, jak by se to líbilo mně, ale to stejně nikam nepovede :)
Zkus si tu nejdřív pročíst, co už bylo dříve napsáno, a potom se na nejasnosti zeptat...

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 27.2.2011 14:42

lukas1 píše:3 zkrátit na florenc a vložené spoje na lehovec
A toho se jako docílí jak? Je hezké, jak je tu spousta návrhů. Tím si asi prošel každý začínající šotouš. Vést linky tak, aby se mi to líbilo, to opravdu není řešení. A jenom takhle něco plácnout, bez řádného zdůvodnění, to si nezaslouží ani chvilku na přečtení. Ač obvykle Milana ironicky kárám, zde bych vypíchnul to, že ke svému návrhu linek dodal vyčerpávající vysvětlivky, které mi tu od ostatních kinderů chybí.

Honza
Uživatel

Příspěvek od Honza » 27.2.2011 14:41

lukas1 píše: a to jako tu 17 proč
3 zkrátit na florenc a vložené spoje na lehovec
26 i 22 vadit nebudou čím bis pak jel na Hostivař z centra bez přestupu?
Proč? No přeci proto, jak píšeš sám, že jsou moc dlouhé. :)
MM-Mikulovsky píše:lukas1: Když se podíváš na jízdní doba linek 3, 10, 17, 22 a 26 z jedné konečné na druhou, tak je cca +/- 10 minut stejná = i délku trasy mají obdobnou.
A odpověděl jsi, že linku 10 zrušit k vůli její délce = stejný důvod pro zrušení další čtyř uvedených linek. A tento názor tu krom ne vyjádřili další dva lidi!
Přesně tak, jenom doplním, že jsem to bral podle počtu kilometrů na spoj, který se pohybuje v rozmezí ± 2 km.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 27.2.2011 14:34

lukas1: Když se podíváš na jízdní doba linek 3, 10, 17, 22 a 26 z jedné konečné na druhou, tak je cca +/- 10 minut stejná = i délku trasy mají obdobnou.
A odpověděl jsi, že linku 10 zrušit k vůli její délce = stejný důvod pro zrušení dalších čtyř uvedených linek. A tento názor tu krom mne vyjádřili další dva lidi!

lukas1
ovocnář

Příspěvek od lukas1 » 27.2.2011 14:28

Honza píše:
lukas1 píše:protože je dlouhá
S touhle argumentací navrhuji rovnou zrušit i linky 3 a 17 a pro jistotu i 26 a 22.
a to jako tu 17 proč
3 zkrátit na florenc a vložené spoje na lehovec
26 i 22 vadit nebudou čím bis pak jel na Hostivař z centra bez přestupu?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 27.2.2011 14:26

lukas1 píše:
Jakub píše:Ač tady těm návrhům nevěnuji žádnou větší pozornost, zaujalo mě, že v poslední době mají všechny společného jmenovatele v podobě rušení linky 10. Proč ji všichni chcete zrušit?
protože je dlouhá
Ohradím se - první kdo asi nyní rozjel poslední vlnu v tomto vlákně (byť příspěvkem v jiném) jsem byl já a linku 10 jsem nerušil, ale nahradil 4, která by si proti současné podobě 10 měla jen prohodit s linkou 9 úsek mezi Lazarskou a NNŽ. Celej návrh LV jsem se totiž snažil postavil tak, aby jeho nová podoba co nejvíce vycházela ze současnosti (myšleno stavu do listopadu 2009 - kdy jsem na něm začal dělat.) a při úbytku linek byli zachované současné směry pokud možno max. s jedním přestupem.
Linku 10 ostatní návrhy ruší asi z tohoto důvodu:
uzivatel33 píše:... Linky 10 a 16 se myslím podle jejich změny budou metrolinkovat. Mě to celé připadá jako nesmysl,když z Řep v současné době jedou 4 linky (9 počítám 2x) na Žižkov a jiná spojení neexistují.
PS: Souhlasím s Honza a potažmo OMH (páč reaguje jistě ironicky).

Honza
Uživatel

Příspěvek od Honza » 27.2.2011 14:14

lukas1 píše:protože je dlouhá
S touhle argumentací navrhuji rovnou zrušit i linky 3 a 17 a pro jistotu i 26 a 22.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 27.2.2011 13:59

lukas1 píše:
Jakub píše:Ač tady těm návrhům nevěnuji žádnou větší pozornost, zaujalo mě, že v poslední době mají všechny společného jmenovatele v podobě rušení linky 10. Proč ji všichni chcete zrušit?
protože je dlouhá
Výborná myšlenka #-o

Odpovědět