Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 01.3.2011 15:36

krtinek píše:Ad vložené spoje: trend jednoduchosti systému na pochopení cestujícími je ale opačný - co nejméně vložených spojů, aby někdo nevlezl do 17 na Strossu a na Veletržní opět vylézal, bo zrovna náhodou tahle 17 je jenom na Výstaviště. Druhý případ je, když 15 minut čeká na Veletržní a projede x sedmnáctek, které jedou jenom na Výstaviště.
Opět - v jednoduchosti je síla. V Mostě mají jedničku co jezdí ve špičkách v trase Litvínov, Citadela - Most, Velebudice a čtyřka jezdí v ostatních obdobích v trase Citadela - Most, DP. Jak krásně rozděleno. A nikdo na nic nenadává. V tomto případě by byla nutná nová linka 27: Sídliště Modřany - Výstaviště. A hned by bylo po problému.

Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 01.3.2011 15:26

OMH píše:No jo, ono líp vypadá pro někoho, když přijede za sebou 22, 23, 22, 23.
(tohle je nekonečné téma, nad kterým zde nikdy shoda nebude)
Pro mě rozhodně ne! A nejvíc mě vytáčí, když v neděli přijdu na zastávku ve Vršovicích a chci jet na Vinohrady na Pavlák a jede mi tím směrem jenom jedna linka a to ještě mi dvě předtím ujely. To tu čtyřku nemohou dávat i o víkendu aspoň jako sólo?

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 01.3.2011 14:07

No jo, ono líp vypadá pro někoho, když přijede za sebou 22, 23, 22, 23.
(tohle je nekonečné téma, nad kterým zde nikdy shoda nebude)

Pepa z Nuslí
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 01.3.2011 13:21

Bobik píše:Pánové a uvědomujete si, že v současných podmínkách provozu v Praze je metrolinkizace naprosto nereálná? To vám nestačí věčné problémy např. s linkou 22? K čemu mi je metrolinka, když mi přijedou dvě soupravy naráz, pak čtvrt hodiny díra a poté naráz pro změnu soupravy tři? A to nemluvím o mimořádnostech, jen o "běžném denním stavu".
Je pravda, že od zrušení 23 jsou s 22 jen samé problémy. Nezřídka se stává že čekám na Pavláku směrem do Nuslí a kolem mě projedou čtyři 22 za sebou a pak samá desítka, šetnáctka, čtyřka - a konečně šestka!!! Ale to je zbytečné o tom mluvit! Stejně nikdo odpovědný z DP toto fórum nečte!

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 01.3.2011 12:14

Bobik píše:Pánové a uvědomujete si, že v současných podmínkách provozu v Praze je metrolinkizace naprosto nereálná? To vám nestačí věčné problémy např. s linkou 22? K čemu mi je metrolinka, když mi přijedou dvě soupravy naráz, pak čtvrt hodiny díra a poté naráz pro změnu soupravy tři? A to nemluvím o mimořádnostech, jen o "běžném denním stavu".
Do kamene tesat - už jsem na d22 viděl šestivozové, ba i osmivozové "soupravy", o autobusových metrolinkách už vůbec nemluvě; byť se to objemově blíží metru :lol: , problém to moc neřeší.

Pepa z Nuslí
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 01.3.2011 10:48

Pánové, je mi jasné, že změny ve vedení linek musejí čas od času logicky nastat. Ale jediná možnost jak udělat z devatenáctky metrolinku je ji nějak rozumně prodloužit na severu třeba do Kobylis nebo do Ďáblic, na jihu by se mohla prodloužit do Hostivaře, jenže to by zase musela být zkrácena nějaká linka k Nádraží Strašnice, páč tři linky se na obratiště v Hostivaři zkrátka nevejdou. Otázka je taky co by se udělalo s koncovým úsekem Palmovka - Lehovec. 25 by mohla být vedena v trase Bílá Hora - ... - Palmovka - Balabenka - Nádraží Vysočany - Hloubětín - Lehovec.
Mám ovšem připomínku k linkovému vedení v oblasti Vršovic (trať Otakarova - Koh-i-noor) - ne nejedná se mi jen o tento úsek - ale návaznost na Průběžnou - dnes se může jet jenom přímo sedmičkou nebo přestupem šestkou na Kubáni. Dřív tam jezdila aspoň 24, byl krásný přímý spoj do Strašnic.
Největší průser si myslím bylo převedení linky 16 od Karláku do Řep - teď k branickýmu nádraží nejezdí od Pavláku nic - jenom je zbytečně dlouhý souběh 16 a 10. Nevím. Dlouho jsem tu nebyl, fórum nesleduji pravidelně, ale tohle mě dokopalo napsat nějaký příspěvek.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 01.3.2011 6:26

Pánové a uvědomujete si, že v současných podmínkách provozu v Praze je metrolinkizace naprosto nereálná? To vám nestačí věčné problémy např. s linkou 22? K čemu mi je metrolinka, když mi přijedou dvě soupravy naráz, pak čtvrt hodiny díra a poté naráz pro změnu soupravy tři? A to nemluvím o mimořádnostech, jen o "běžném denním stavu".

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 28.2.2011 18:52

uzivatel33 píše:]
oté 5 jsem tu také mluvil

Tvůj návrh není špatný,jen není linku 10 bez úplně žádné náhrady od Anděla do Olšan,myslím,že 16 na Korunní by sama nevystačila,naopak by tam ještě něco malého prospělo.
Už jsem tě upozorňoval po SZ, stále bez výsledku. Snaž se naučit používat fóru, např. tebou oblíbené používání citací!

uzivatel33

Příspěvek od uzivatel33 » 28.2.2011 18:38

]
oté 5 jsem tu také mluvil[/quote]

Tvůj návrh není špatný,jen není linku 10 bez úplně žádné náhrady od Anděla do Olšan,myslím,že 16 na Korunní by sama nevystačila,naopak by tam ještě něco malého prospělo.

lukas1
ovocnář

Příspěvek od lukas1 » 28.2.2011 16:48

uzivatel33 píše:
A s tím zase já nesouhlasím, neboť znám spoustu lidí, co raději pojedou dýl, než aby museli přelejzat. Navíc ta časová úspora kolikrát není nijak slavná a spousta lidí dá přednost tomu že se rovnou veze, než přeskakování za cenu ušetřených pár minut. :wink:
Pro příklad té "časové úspory" stačí zadat do vyhledavače spojení třeba již zmíněnou desítku, tedy Sídl. Řepy - Biskupcova. A aby se neřeklo, tak všední den kolem 9hod. Výsledek? Jízdní doba 49min (9), 50min (10,16) a nejrychlejší 10-Anděl-MetroB-Palmovka-10-Biskupcova = 48min. A výhodnost spojení? Že čekám na tramvaj max. 3min, většinou však mi něco jede luxusně každou minutu. Takže zrušením desítky dojde k prodloužení intervalu ve značně frekventované části Řepy-Anděl a i dál ve městě (např Korunní). A z Palmovky nahoru po ránu taky nejezdí zrovna málo lidí.
Uznávám že v relaci Řepy-Žižkov nejspíš davy nejezdí, nicméně celkově ta linka smysl má.
Ale já nechci linku 10 zrušit bez náhrady.
Jednou z možností je metrolizace linek 16 a 19,nebo prodloužením 5 z Olšanských hřbitovů a byly by i jiné možnosti.
oté 5 jsem tu také mluvil

uzivatel33

Příspěvek od uzivatel33 » 28.2.2011 14:35

[quote="9001"]Metrolin... 19? To snad nemyslíš vážně. Ano od NNŽ až po Nádraží Strašnice to už prakticky je, ale za Palmovkou by to vozilo vzduch.

Pokud to samé uděláš ze 16, tak efekt bude ještě horší než u 10. Stejně se potkají s 9 na Žižkově, ale pak spolu ještě pojedou na Spojovací.[/quV

V případě té šestnáct by se to samozřejmě muselo lépe vymyslet,že by jela třeba na Barrandov společně s linkou 12.

V případě devatenáct by se to opět muselo trochu změnit. Například by 19 jela do ďáblic (což je prakticky náhrada 10) a na Lehovec by mohla jet 25.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.2.2011 14:30

Metrolin... 19? To snad nemyslíš vážně. Ano od NNŽ až po Nádraží Strašnice to už prakticky je, ale za Palmovkou by to vozilo vzduch.

Pokud to samé uděláš ze 16, tak efekt bude ještě horší než u 10. Stejně se potkají s 9 na Žižkově, ale pak spolu ještě pojedou na Spojovací.

uzivatel33

Příspěvek od uzivatel33 » 28.2.2011 13:53

A s tím zase já nesouhlasím, neboť znám spoustu lidí, co raději pojedou dýl, než aby museli přelejzat. Navíc ta časová úspora kolikrát není nijak slavná a spousta lidí dá přednost tomu že se rovnou veze, než přeskakování za cenu ušetřených pár minut. :wink:
Pro příklad té "časové úspory" stačí zadat do vyhledavače spojení třeba již zmíněnou desítku, tedy Sídl. Řepy - Biskupcova. A aby se neřeklo, tak všední den kolem 9hod. Výsledek? Jízdní doba 49min (9), 50min (10,16) a nejrychlejší 10-Anděl-MetroB-Palmovka-10-Biskupcova = 48min. A výhodnost spojení? Že čekám na tramvaj max. 3min, většinou však mi něco jede luxusně každou minutu. Takže zrušením desítky dojde k prodloužení intervalu ve značně frekventované části Řepy-Anděl a i dál ve městě (např Korunní). A z Palmovky nahoru po ránu taky nejezdí zrovna málo lidí.
Uznávám že v relaci Řepy-Žižkov nejspíš davy nejezdí, nicméně celkově ta linka smysl má.
Ale já nechci linku 10 zrušit bez náhrady.
Jednou z možností je metrolizace linek 16 a 19,nebo prodloužením 5 z Olšanských hřbitovů a byly by i jiné možnosti.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.2.2011 5:30

MM-Mikulovsky píše:OMH: Užvatel33 to napsal jistě (viz jím uváděný příklad linky 24) ve smyslu, že je blbost jet z jednou tram od jedné její konečné ke druhé, když se mezi nimi dosti značně proplétá a existuje jiné přímější a tedy rychlejší spojení, byť je třeba s přestupem.

Jakub
Uživatel
Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.

Příspěvek od Jakub » 27.2.2011 22:55

Když už jsme u těch Řep, tak mně osobně přišla nejlepší varianta, když do Řep jezdila 9 a 10 + ve špičkách 7. Co jsem jako místní běžně využíval a využívám, bylo spojení 9 do centra (Národní třída, Lazarská a Václavák), 10 na metro C (I. P. Pavlova) a případně dříve tou 7 do Vršovic. A přišlo mi to dostačující, většina lidí stejně cestuje jen na metro v relaci Řepy-Anděl a opačně. Podobné je to s Bílou Horou. Tam považuji aktuální 22 za zhoršení stavu. 22 a 25 považuji rozhodně za lepší, protože takhle odpadlo přímé spojení s Hradčanskou (nutný přestup na Vypichu), takže třeba cesta do Dejvic nebo do Holešovic je nově o jeden přestup komplikovanější. 22 mi při cestě ze Řep sloužila akorát tak jako doprava na metro A na Malostranskou (ale dalo se jet i 25 na Hradčanskou), protože jinak už pro mě bylo pomalu lepší využít spodní větev ze Řep. Tedy já jsem pro vrácení původního stavu, který mi vyhovoval nejlépe. Snažím se to posoudit jako místní obyvatel a ne jako šotouš.

Odpovědět