A tos řek přesněP_V píše:gabuliatko: Kdo dobíhá tramvaj, ztrácí důstojnost a riskuje ztrapnění, když mu ujede. Gentleman jde na tramvaj klidným krokem a pokud to vypadá, že mu ujede, snaží se vypadat, jako že o tu tramvaj vůbec zájem nemá.
Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, nebyl jsem tu delší dobu. Pane Petře já to neroztrhávám, já nepotřebuju ničit tramvaje. Já píšu, že jsem to zkoušel kdysi s kamarádem na lince 16 na Braníku. Takže nevím co se děje??Petr píše:Samozřejmě, proto je pro řidiče vždycky obrovský šok, když třeba v nášlapu zadání jízdy v podjezdu Bulhar, nebo na Ípáku nějaký tupec roztrhne dveře. Tramvaj přestane silově jet a zároveň ještě nemá takový tah aby pokračovala do kopce, takže začne velmi rychle zcouvávat. Toto zkoušel uživatel Vojta TramvajMF píše:Zabrzdeni pri roztrzeni dveri u T3 se zrychlovacem je kravina. Jen dojde k vypnuti jizdy a tramvaj je odbrzdena dale.
Dnesni vypraveni 15T:403/18 9209, 408/18 9203 a 409/18 9213.
Na jakých pořadí dnes jezdí 15T? 
Oprávnění ' 15T
No jistě, ale jedna cviční jízda jeden den jezdí dvě 8 hod. směny, tedy dohromady 16 hod. a vystřídají se na ní 2 řidiči, druhý den také 2 směny a 2 řidiči. Tedy za dva dny, celkem za 4 směny získají oprávnění 2 řidiči. Takže jak jsem zjednodušene počítal už níže, máme to v průměru jednoho řidiče na jednu cvičnou jízdu za jeden dvousměnný denBerryML píše:...Z toho plyne, že za jeden den papíry jeden řidič na jednom voze získat nemůže, protože hlavní je vypravení na linky. A i kdyby nebylo, 16-ti hodinové šichty neexistujou a existovat nemůžou...
- Bobik
- Uživatel
Co na tom chceš cvičit a hlavně jak? Uvědom si, že i kdybys to čekal, tak máš sešlápnutou jízdu. Takže musíš přendat nohu na brzdu, sešlápnout a brzda musí zareagovat. Tedy máš určité prodlevy, s kterými prostě nic neuděláš. Což znamená že za tuto dobu ti to popojede minimálně o půl metru, spíš o víc.gabuliatko píše:Na to, že někdo roztrhne dveře a tramvaj začne couvat by měli být řidiči připraveni a reagovat. Přijde mi to podobné, jako když jde tramvaj do skluzu a tyto situace by měly být nacvičeny.
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmědemon píše:Jací nováčci ? Myslíš ty dva ?BerryML píše:...samozřejmě již i nováčci...
Souhlasím s Berrym. Dnes jsem byl svědkem toho, že to jde.BerryML píše:1) A proč by nešlo přerušit? Jak jsi na to přišel? Mě to teda vždycky šlo....gabuliatko píše: V době zavírání dveří T6 nelze přerušit zavírání a dveře znovu otevřít. ...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jací nováčci ? Myslíš ty dva ?BerryML píše:...samozřejmě již i nováčci...
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takhle jsem to myslel. Bral jsem to z pohledu řidiče, ne z pohledu řízení vozovýho parku. Na ověření/přezkoušení máš 4 hodiny.MF píše:Výcvik trvá 16 hodin, 8 hodin seznámení, 8 jízdy. Zkouška se nedělá. Dělá se ověření znalostí a to mimo vůz, případně přezkoušení.
Z toho plyne, že za jeden den papíry jeden řidič na jednom voze získat nemůže, protože hlavní je vypravení na linky. A i kdyby nebylo, 16-ti hodinové šichty neexistujou a existovat nemůžou...
Z toho zjednodušeně plyne, že za 1 den získá na jedné tranvaji oprávnění jeden řidič. Takže, když denně budou jezdit 4 cvičné tranvaje, tak za měsc získá oprávnění 120 řidičů.MF píše:Výcvik trvá 16 hodin, 8 hodin seznámení, 8 jízdy. Zkouška se nedělá. Dělá se ověření znalostí a to mimo vůz, případně přezkoušení.
Výcvik trvá 16 hodin, 8 hodin seznámení, 8 jízdy. Zkouška se nedělá. Dělá se ověření znalostí a to mimo vůz, případně přezkoušení.
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1) A proč by nešlo přerušit? Jak jsi na to přišel? Mě to teda vždycky šlo....gabuliatko píše: V době zavírání dveří T6 nelze přerušit zavírání a dveře znovu otevřít. A protože je zavírání, následné otevření a zavření velmi mnoho času, většina řidičů zavře a jede.
Na to, že někdo roztrhne dveře a tramvaj začne couvat by měli být řidiči připraveni a reagovat. Přijde mi to podobné, jako když jde tramvaj do skluzu a tyto situace by měly být nacvičeny.
Ale vraťmě se k 15T, co sem pochopil, tak vycvik jednoho ridice trva 4 hodiny, coz je na jednom voze za tyden 10 ridicu, na 2 vozech 20 ridicu. Mame 10 vozu 15T a z meho poctu 40 ridicu s opravnenim. Z toho nejak nechapu, proc jezdi s lidmi jen jedna. Ze by 9 vozu jezdilo jako skolnich se mi nezda, ze by bylo nedostatek ridicu taky ne-e. Ale verim, ze se to rozjede, do konce brezna dorazi zbytek do 25 kousku a pak nebude jizda vozem 15T svatek pro obcany Nusli a Petrin.
2) Dle mých informací výcvik trvá celkem 20 hodin. (seznámení, jízda, zkouška) Navíc se neškolí pouze Pankráčští, ale i ti, kteří mají před přezkoušením z jiných vozoven a samozřejmě již i nováčci. K dnešku je provozních vozů mám pocit 7 a z toho jsou 3-4 vyhrazeny na cvičné jízdy. Pak je nějaká záloha. Dneska jezdily na 18 dvě.
Přesně tak. Akorát TBZ předchází najetí min. 100 km pro DÚ bez závad, teprve po absolvování TBZ se žádá o papíry (řečeno zjednodušeně).demon píše:Tak vozů tu máme sice 11+1, ale mám pocit, že chodí bez papírů, o které se DÚ žádá až po úspěšném vykonání TBZ, takže většina je do provozu nepoužitelná.
Asi by Brejšín pověděl víc...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak vozů tu máme sice 11+1, ale mám pocit, že chodí bez papírů, o které se DÚ žádá až po úspěšném vykonání TBZ, takže většina je do provozu nepoužitelná.