Tarif, revizoři a vše kolem...

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Revizoři a vše kolem...

Příspěvek od demon » 22.3.2011 19:16

KarlosK píše:...a neříkejte mi že drtivá většina agrese pochází od cestujících.
No zcela samozřejmě ano. Nebo snad vidíš nějaký reálný důvod pro agresi ze strany revizora ?

KarlosK
Uživatel

Příspěvek od KarlosK » 22.3.2011 18:38

podle mě i člověk (cestující) má právo na přiměřenou obranu před agresivním revizorem. a neříkejte mi že drtivá většina agrese pochází od cestujících.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 22.3.2011 16:07

Co se stalo na Ralické nevím, ale nahrané to rozhodně není.
Přiměřená nebo nepřiměřená obrana se bude díky kamerovému systému snadno prokazovat, ale jak to může vypadat, když se cestující nezalehne - tn.cz - agresivní cestující pokousal revizora víme taky - minimálně několik dní na neschopence.

Jinak jak psal MF ona většinou ta "agresivní" reakce je vyvolaná podstatně agresivnější reakcí cestujícího. A že jsou čím dál tím agresivnější dokazují i čím dál tím horší zranění revizorů, ale jak jsem tu již psal za poslední roky neskončil jediný cestující s vážným zraněním od revizorů, zatímco revizoři měli proražené lícní kosti, zlomené kosti a jiná vážná zranění...

Tím neříkám že občas neulítnou, ale rozhodně to není nic proti tomu co musí denně snášet.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 22.3.2011 14:08

Jo, ve zprávách z tisku je odkaz na článek. Tam se jasně praví že dotyčný lístek neměl. Takže silně pochybuju, že poté co zaplatil pokutu, či předal občanku mu revizoři "za trest naplácali".
Navíc jak bylo řečeno, jsou tam kamery. Když vzpomenu na článek v posledním DP-K, pochybuju že by to nebylo nahraný.

vs-metrak
Uživatel

Příspěvek od vs-metrak » 22.3.2011 11:31

Přesně tak, nevíme co tomu předcházelo a i revizor je člověk, který má právo na přiměřenou sebeobranu. Navíc hádám, že nikdo není tak hloupý, aby zrubal někoho na nástupišti, pod drobnohledem kamer, zpravidla nahrávaných...

vláčky87
Uživatel

Příspěvek od vláčky87 » 22.3.2011 11:08

Aby se neukázalo, že ta fotka je jenom nějaká recesistická akce, ono to prázdné nástupiště je mi trochu podezřelé, i když Radlická po valnou část dne bývá poloprázdná.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 22.3.2011 10:36

gabuliatko píše:Problém nastává, když na Zličíně běžím na PID bus s i=60 a revizorům dojdou cizinci. Bohužel slušné "promiňte spěchám na autobus" na ně neplatí.
Bohužel tohle je velmi častá výmluva černých pasažérů...

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 22.3.2011 10:30

Problém nastává, když na Zličíně běžím na PID bus s i=60 a revizorům dojdou cizinci. Bohužel slušné "promiňte spěchám na autobus" na ně neplatí.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 22.3.2011 8:51

Pardon, ale trošku tomu nerozumím, prosím vysvětlit. Jak chránit cestující před revizorama? Přece buď mám platnou jízdenku a tedy mi revizor nic neudělá, nebo ji nemám a pak se chování revizora zpravidla odvíjí od chování mého. Ještě jsem neviděl revozora, kterej by někam naklusal, všecky preventivně profackoval a zařval navalte lísky šmejdi.
A pokud se chci prát, nebo utíkat, maj pravomoc mě zadržet. Stejně jako má pravomoc zadržet kdokoli jiný když vidí např. zloděje (tzv. občanské zadržení).

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 22.3.2011 8:46

To je zase fotka, která by se hodila na TNCZ, aby měla o čem psát. Víme prd co tomu předcházelo. Zažil jsem párkrát osobně situaci, kdy jsem byl u konfliktu cestujících a pak se pustili i do mě. Není možné trvale odrážet útok. Tak jediná možnost je složit jej na zem a "zasednout" a čekat až přijede P. Když bych z něj vstal, tak zase vystřelí jak péro z gauče a bude se to opakovat.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 21.3.2011 23:29

KarlosK píše:trochu přehnaný ne?
Bohůžel prosím o omluvu zde přispívaným pracovníkům od revizorů at už aktuálním nebo EX. Ale bohůže je to časté, že je potřeba cestující spíše chránit před revizorama. Než revizory chránit před cestujicíma. A tak i těmto fotkám věřím. Pardon revizoři!!!

KarlosK
Uživatel

Příspěvek od KarlosK » 21.3.2011 17:39

trochu přehnaný ne?

Jake
Uživatel

Příspěvek od Jake » 21.3.2011 13:30

Myslím, že se do pár dní můžemě těšit na nový článek o pravomocech revizorů :roll: - http://plixi.com/p/85223797

zastavaman
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zastavaman » 01.2.2011 18:50

gabuliatko píše:leda že bys myslel středoškolákem ty od 5. třídy vejš, pak bych tomu věřil 8-) Na to abych si zapomněl cvaknout nemusím být ani z venkova, ani středoškolák a ani zmatenej.
tak jo, beru zpět, holt sem si ten příběh vymyslel, pže to přece neni možný, žejo...

BOŽE

btw, věř si čemu chceš, ale nic to nemění na faktu, že nemožnost zaplatit jinak než na bojišti (případně se složenky víceméně doprošovat) je nejen pro momopražské neuvěřitleně a zbytečně komplikovaná

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 01.2.2011 18:23

zastavaman píše:
gabuliatko píše:zmatenej venkovksej středoškolák - dojemná pohádka, ještě dojemnější by byla se zmatenou venkovskou středoškolačkou (-X
to neni pohádka, to je bohužel smutná realita z mého nejbližšího okolí...
leda že bys myslel středoškolákem ty od 5. třídy vejš, pak bych tomu věřil 8-) Na to abych si zapomněl cvaknout nemusím být ani z venkova, ani středoškolák a ani zmatenej.

Odpovědět