Trošku zevrubněji se pořadovkami zabývá článek na Wikipedii.honmerz píše:Můžete tady někdo od fochu vysvětlit, co znamenají ta trojmístná čísla, co mají starší vozy bílou barvou na černých tabulkách a modernější (14 T i některé starší) na boku světelným transparentem, třeba 507, 320, atd. - jak z toho lze poznat pořadí vozu na lince, případně pozná se z toho i něco jiného?
Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co tu vidím, tak spolů notují řidiči a MF jako dispečer je tu sám. Osobně s názory pana MF souhlasím.demon píše:No to já zase tak nějak věřim spíš svýmu rozumu a ten mi řiká, že je-li něčí názor dlouhodobě ojedinělý a v příkrym rozporu s ostatními, tak asi nebude úplně tim nejsprávnějšim.9001 píše:Právě proto si vážím víc zkušeností MF. Přijde mi že jako dispečer je schopen více na věc pohlížet nezaujate. U vás končí svět, tam kde končí pult...
Ale proti gustu...
Už si zažil aby si kapří vypustili rybník? Už si zažil doktory aby šli proti sobě, policisty, úředníky atd.
Vozovny (první číslo):
1 Hloubětín
2 Kobylisy
3 Motol
4 Pankrác
5 Strašnice
6 ex Střešovice
7 Vokovice
8 Žižkov
1 Hloubětín
2 Kobylisy
3 Motol
4 Pankrác
5 Strašnice
6 ex Střešovice
7 Vokovice
8 Žižkov
Naposledy upravil(a) 7105 dne 22.3.2011 22:12, celkem upraveno 3 x.
Dám příklad. Pořadí 507. 5 = číslo vozovny, 07 se rovná pořadí na lince.honmerz píše:Můžete tady někdo od fochu vysvětlit, co znamenají ta trojmístná čísla, co mají starší vozy bílou barvou na černých tabulkách a modernější (14 T i některé starší) na boku světelným transparentem, třeba 507, 320, atd. - jak z toho lze poznat pořadí vozu na lince, případně pozná se z toho i něco jiného?
Můžete tady někdo od fochu vysvětlit, co znamenají ta trojmístná čísla, co mají starší vozy bílou barvou na černých tabulkách a modernější (14 T i některé starší) na boku světelným transparentem, třeba 507, 320, atd. - jak z toho lze poznat pořadí vozu na lince, případně pozná se z toho i něco jiného?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No to já zase tak nějak věřim spíš svýmu rozumu a ten mi řiká, že je-li něčí názor dlouhodobě ojedinělý a v příkrym rozporu s ostatními, tak asi nebude úplně tim nejsprávnějšim.9001 píše:Právě proto si vážím víc zkušeností MF. Přijde mi že jako dispečer je schopen více na věc pohlížet nezaujate. U vás končí svět, tam kde končí pult...
Ale proti gustu...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Právě proto si vážím víc zkušeností MF. Přijde mi že jako dispečer je schopen více na věc pohlížet nezaujate. U vás končí svět, tam kde končí pult...demon píše:Bohužel, i díky zkušenostem, to vidím jinak než ty.9001 píše:demon: U MF bych to spíš viděl na denodenní zkušenosti z provozu než na povyšování.
Denodenní zkušenosti má kdekdo, ale jen ty od MF vyznívají pořád tak nějak jednostranně...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel, i díky zkušenostem, to vidím jinak než ty.9001 píše:demon: U MF bych to spíš viděl na denodenní zkušenosti z provozu než na povyšování.
Denodenní zkušenosti má kdekdo, ale jen ty od MF vyznívají pořád tak nějak jednostranně...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tady nejde o to, kdo co zvládnul, ale o to, kdo ví a kdo neví o čem mluví - já vím, MF ví, demon ví, ty nevíš.9001 píše:Když to zvládnul někdo jako ty, tak se o sebe opravdu nebojímFořtík píše:9001, až se naučíš jezdit s tramvají, pak můžeš soudit, jak to MF myslí.
- Bobik
- Uživatel
Teda né že bych to chtěl přivolávat a né že bych to někomu přál, ale už toho jezdí dostatečný počet dostatečně dlouho, takže očekávám každou chvíli nějaké bum. A jsem na to hrozně zvědavý, hlavně kolik těch plastů odejde a jak drahé to bude.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel se mi dnes focení nedařilo, tak alespoň dvě dokumentační v nižší kvalitě, že tam skutečně byly 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když to zvládnul někdo jako ty, tak se o sebe opravdu nebojímFořtík píše:9001, až se naučíš jezdit s tramvají, pak můžeš soudit, jak to MF myslí.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001, až se naučíš jezdit s tramvají, pak můžeš soudit, jak to MF myslí. 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
demon: U MF bych to spíš viděl na denodenní zkušenosti z provozu než na povyšování.
K 15T na 11. Vzpomen jak strašnický umělec byl schopný mít se 14T na 26 na dejvické DC další pořadí na kufru. Osobně bych to spíš přirovnal k tomu, že to ještě nemají řidiči pořádně ošahané, neví jak to reaguje jak to brzdí atd. Sice nějaké hodiny s tím mají z kurzu/přezkoušení, ale to je jako nic. Taky si s novým autem nedovolíš jet na plný výkon, když s ním nejsi sžitý,
K 15T na 11. Vzpomen jak strašnický umělec byl schopný mít se 14T na 26 na dejvické DC další pořadí na kufru. Osobně bych to spíš přirovnal k tomu, že to ještě nemají řidiči pořádně ošahané, neví jak to reaguje jak to brzdí atd. Sice nějaké hodiny s tím mají z kurzu/přezkoušení, ale to je jako nic. Taky si s novým autem nedovolíš jet na plný výkon, když s ním nejsi sžitý,
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nebuď vztahovačnej, tvůj věk jsem vůbec nezkoumal. Šel jsem cestou co možná nejmenšího odporu.krtinek píše:Jestli to mělo být na mě, tak si, prosím, projdi mé příspěvky, ze kterých můj věk aspoň orientačně zjistíš snadno.
Už by to tvoje povyšování mohlo narazit na nějakej strop, nemyslíš ?MF píše:No, nejlepší na tom je, že by s tím možná jeli fakt lépe.