Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy
Materiál již nemám, a navíc nejsem oprávněn jej distribuovat prostřednictvím internetu.
sem s tím i pro neEvaldistyMOp píše:Na jedné scanjournal party asi pred 2 lety jsem k trati do ZOO promital par obrazku a vizualizaci.. Bylo tam tehdy v Evaldu dost narvano, divim se, ze si to malokdo pamatuje.
-
gabuliatko
- Uživatel
pamatuje, bylo tam jedno kolizní místo
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Na jedné scanjournal party asi pred 2 lety jsem k trati do ZOO promital par obrazku a vizualizaci.. Bylo tam tehdy v Evaldu dost narvano, divim se, ze si to malokdo pamatuje.
- zastavaman
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
trať do zoo po protipovodňovym valu by byla více než užitečná a nějak jsem furt nepochopil, proč by to (krom peněz) extra nešlo... stačí se podivat současný vytížení 112 (ano, je to nárazový, ale od března do října spíš pravidelně přecpaný, těch 5-10.000 lidí denně je znát)
MMM: jedna z variant byla, že povede někde od trojského mostu po protipovodňovém valu k Zoo. Dokonce na trojské straně nového mostu má být rezerva na budoucí křižovatku. Možná by mohl pan Absolut, nebo někdo jiný znalý této problematiky nastínit stav.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S první (necitovanou) částí souhlasím, ale k TT do ZOO křičím pozor!!!:MF píše:.......
Navíc se snad někdy v budoucnu dočkáme trati do Zoo (až tataři co do toho zatím mluví vypadnou od koryt)
Ta nemá (dle dosavadních plánů) skoro nic společného s TT Trojskou - všechny varianty (co znám) vedou k ZOO z Bohnic k Podbabě a uveřejňují je (např.) Trolejbusy v Praze. S TT trojská souvisí, že při vybudování TT do Bohnic 4 TRAM linky jezdící na sever od stanice metra Kobylisy budou nutným minimem a byl by naprostý nesmysl je všechny vést od Palmovky!
Trojská má smysl i s metrem. Sice to není vyloženě trať na místní obsluhu, ale smysl má na delší cesty. Určitě nepojedu třeba ze Štrosu do Kobylis k vozovně metrem a přestup na tramvaj když tam můžu jet přímo přes Trojskou. To samé od vozovny či někde z Kyselové na Nádraží Holešovice. Určitě pojedu tramvají, než přelejzat na metro do hluboké stanice, když Trojskou jsem tam za takřka stejný čas bez přestupu.
Navíc se snad někdy v budoucnu dočkáme trati do Zoo (až tataři co do toho zatím mluví vypadnou od koryt)
9001:
Vzpomínám si, že v nedávné jezdila náhradní linka v KT v trase Nad Trojou - Vozovna Kobylisy (?).
Edit: A naposledy busová linka X14, která rozhodně prázdná nejezdila.
Jak jsem psal, bylo by podle mě možné snížit nabízenou kapacitu, ale tramvaj určitě zachovat.
Vzpomínám si, že v nedávné jezdila náhradní linka v KT v trase Nad Trojou - Vozovna Kobylisy (?).
Edit: A naposledy busová linka X14, která rozhodně prázdná nejezdila.
Jak jsem psal, bylo by podle mě možné snížit nabízenou kapacitu, ale tramvaj určitě zachovat.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Holt ne každej má náladu na přestup navíc, ještě tuplovanej známou kvalitou náhradní dopravy, takže volí náhradní trasy...9001 píše:Tak mi prosím tě vysvětli když tam jezdila náhradky, jezdil větší transit...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi prosím tě vysvětli když tam jezdila náhradky, jezdil větší transit.slimman píše:Ale houby. Je tam oblast od zastávky Nad Trojou včetně Hercovky metrem dost těžko obsloužitelná. Fakt je, že pokud by tam jezdila pouze jedna linka 2xT int. 8 min., odvezla by to také (myslím si). Případně např. ještě linka 5 v sestavě 1xT.9001 píše:Pak čeká trat osud Trojské, která po metru prakticky ztratila význam a prakticky se drží jenom díky výjezdu pro Kobylisy.
K P6. Ano postup ala 70.léta je špatně, ale taky je blbost držet metro a současný stav tramvají. Určitě k omezení dojde. Evropská se určitě omezí.
Vojenská nemocnice to je docela problém,ale pokud tam budou dvě linky, tak se taky nic nestane.
Jinak souhlas s 8750. Vozy z Vokovic někám musí a tohle jsou nejbližší konečné. Motol by tam byl trochu navíc. Takže pořád u té tratě vidím max jednu linku + nouzovka při Plzenské a i to hodně s přimouřením očí, protože na nejbližší smyčkou je to docela daleko...
Ale houby. Je tam oblast od zastávky Nad Trojou včetně Hercovky metrem dost těžko obsloužitelná. Fakt je, že pokud by tam jezdila pouze jedna linka 2xT int. 8 min., odvezla by to také (myslím si). Případně např. ještě linka 5 v sestavě 1xT.9001 píše:Pak čeká trat osud Trojské, která po metru prakticky ztratila význam a prakticky se drží jenom díky výjezdu pro Kobylisy.
-
uzivatel35
Souhlas,názor,že všechno,co je u metra musí pryč byl v sedmdesátých letech dost prosazován a jak to dopadlo. Spojení v centru je problematická,neboť není TT přes Václavák,TT na Budějovickou by se taky uplatnila.Kdyby tento názor byl prosazován i nadále,tak by asi už nebyla ani TT Trója nebo TT Palmovka-Hloubětín,TT Kobylisy-Ďáblice atd.gabuliatko píše:stále doufám, že nikoli, bo obsluha Voj. nem. a Divoké Šárky (tam M není)8750 píše:navíc po zprovoznění chalupoidy dojde k omezení tramvají v P6.
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
Já jsem zrovna ohledně toho Náměstí Míru docela skeptik, když si to tu tak počítám, tak tam hádám úsporu nanejvýš 5 minut, která ale obnáší vstup a výstup z metra na povrch a vlastně ještě přestup navíc. Takže zrovna tam nečekám nějaké davy, spíš většina zůstane věrná 10, respektive 16. Ten výpočet je ale jen hrubý odhad, protože vůbec nemám ponětí o očekávané jízdní době mezi Dejvickou a Motolem, ale takových 5-6 minut to spolkne určitě.MM-Mikulovsky píše:...b) kdo dnes jede od Řep či Motola k Náměstí Míru, Flóře či Želivského (případně opačně) bude mít rychlejší, bezpečnější, spolehlivější použít místo dosavadní TRAM 10 (+ v RDŠ PD ještě 16) metro...
-
gabuliatko
- Uživatel
stále doufám, že nikoli, bo obsluha Voj. nem. a Divoké Šárky (tam M není)8750 píše:navíc po zprovoznění chalupoidy dojde k omezení tramvají v P6.