Zkrátka není to ještě doladěno. Ráno jsem hledal spojení Palmovka - Kavčí Hory. Vyhledávač mi nabízel spojení s výstupem na Pankráci a 7minutovým čekáním na bus, úplně ignoroval, že když z metra vysoupím už na Pr. povstání, budu čekat na jiný, tamtéž jedoucí bus, pouze (na ráno ve svátek krásné) minuty dvě.
Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy
Tak to jsou dílčí chyby ve vyhledávači. Mimochodem - když si dáš rozšířené nastavení a zkrátíš maximální čas na přestup na 0 minut, vyjde ti ještě větší hovadina s asi 10 přestupy, kde Šumavskou projedeš asi 3 tam a zpátky, pokaždý jinym prostředkem a až napočtvrtý konečně tou 135 
Zkrátka není to ještě doladěno. Ráno jsem hledal spojení Palmovka - Kavčí Hory. Vyhledávač mi nabízel spojení s výstupem na Pankráci a 7minutovým čekáním na bus, úplně ignoroval, že když z metra vysoupím už na Pr. povstání, budu čekat na jiný, tamtéž jedoucí bus, pouze (na ráno ve svátek krásné) minuty dvě.
Zajímalo by mě jak dělaný JŘ, protože když dám do vyhledávače aby mě našel spojení Perunova - Na Smetance tak mě to pořád ukazuje přestup na NM místo aby mi to nabídlo přestup na stanici Šumavská. Myslel jsem, že jsou JŘ zapracovaný výluky a tak logický přestup na 135 by měl být na Šumavský, kde mi autobus přijede do té samý zastávky. A ne na NM, kde se musím dost velký kus vracet zpátky, ale vyhledávač mi zde tvrdošíjně nabízí přestup.
přívoz kolem čističky problém je...jsou tam zdymadla..na levym břehu vltavy je teď přívoz asi nejideálněji jak může.gabuliatko píše:okolo čističky, vidíš v tom problém ?
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
gabuliatko: A na 112 se už s existencí mostu stejně bude chodit na zastávku k Vltavě. Co by mi ujelo z terminálu, možná tam ještě stihnu, zas tak daleko od metra to není.
Nezapomeň, že v budoucnu se trať od zastávky ve směru od Trojského mostu bude stáčet vlevo a následně vpravo a přibližně přes otočku busů DP napojovat na trať Ortenovo náměstí - Nádr. Holešovice. Úsek zastávka NH od Troji - křižovatka Elektrárna bude zrušen. Tímto úsekem povedou auta ve 2x2 pruzích novým průsekem do Bubenské a tramvaj k Výstavišti pojede krapet jinudy (přes Elektrárnu) a měla by se křížit s auty cca kolmo. Potom ten přestup z metra bude stejně pohodlný jako na 112.gabuliatko píše:Tramvaj ma lehký hendikep v tom, ze nenavazuje ideálně na metro.
-
gabuliatko
- Uživatel
okolo čističky, vidíš v tom problém ?Looki píše:Kudy?gabuliatko píše:To uz si víc dovedu predstavit přívoz od konečné v Podbabe, alespoň by měla nějaké využití.
tim by se vyřešilo i spojení Výstaviště s Prahou 6 (metro má co dělat i bez týhle zajížďky) a přiblížení P6 a Bohnic (ale zrovna P6 a Bohnice, tam je samozřejmě lepší šplh do kopce od ZOO..jestli je to teda vůbec reálně možný). Pak by byla využitelnost určitě slušná!zastavaman píše:ideální trasování (aby to nebylo laicky řečeno slepé - já řikám i vyhybka) bych viděl pak zpátky přes řeku na podbabu, ale to je scifi na druhou (a moderátory prosím o přesun do vhodnějšího tématu)
Souhlasím s tím, že realizovat jakoukoli větší dopravní stavbu v oblasti ZOO a Tróje, respektive zámku, je ošemetné - v téhle souvislosti bych se zřejmě bránil i případnému "zadrátování" a-112 (což je ale opravdový ultrašotosen). Myslím, že když už, tak právě Trója a Podhoří jsou vhodnými lokalitami pro autobusy či jejich "ekologičtější" deriváty (CNG, elektrobus, hybrid,...) s vhodnou kapacitou a frekvencí vypravení.
Kudy?gabuliatko píše:To uz si víc dovedu predstavit přívoz od konečné v Podbabe, alespoň by měla nějaké využití.
-
gabuliatko
- Uživatel
Tramvaj ma lehký hendikep v tom, ze nenavazuje ideálně na metro. Od výstupu ze stanice NH k zastávce u ex-elektrarny je to kus pěšky. Dále tramvaj nebude dělat obsluhu Troje a ani Podhoří, takze autobus nenahradí. Přijde mi to jako ultrašotosen.
To uz si víc dovedu predstavit přívoz od konečné v Podbabe, alespoň by měla nějaké využití.
Navrhované trasování má 2 kolizní místa. Lávka pro pěší a rohová budova opevnění trojského zámku. Trasu mezi ZOO a Vltavou si taky neumím představit.
To uz si víc dovedu predstavit přívoz od konečné v Podbabe, alespoň by měla nějaké využití.
Navrhované trasování má 2 kolizní místa. Lávka pro pěší a rohová budova opevnění trojského zámku. Trasu mezi ZOO a Vltavou si taky neumím představit.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám ted možnost trávit v Troji hodně času a pozorovat busy. TT je tam opravdu o ničem, pokud by nepokračovala do Bohnic. Ano do 17h max do půl šesté jezdí busy narvané, ale to se dá vyřešit posílením. Po této době v busu vidím, tak 5-15 lidí max. To mi opravdu nepřijde jako vhodné pro tram linku.
- zastavaman
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
gabuliatko - no nedovolím si tvrdit že "několik víkendů v roce", od jara do pozdního podzimu se, pokud není extra špatné počasí, i ve všední den návštěvnost zahrady pohybuje mezi pěti a deseti tisíci lidmi (celková roční návštěva je 1,2 milionu) a rekord je někde u 20.000 lidí denně, což si podle mého názoru zaslouží lepší obslužnost než přecpané busy jedoucí krz spíše komorní čtvrť...
že to je scifi kvůli penězum jest možné...
ideální trasování (aby to nebylo laicky řečeno slepé - já řikám i vyhybka
) bych viděl pak zpátky přes řeku na podbabu, ale to je scifi na druhou (a moderátory prosím o přesun do vhodnějšího tématu)
že to je scifi kvůli penězum jest možné...
ideální trasování (aby to nebylo laicky řečeno slepé - já řikám i vyhybka
-
gabuliatko
- Uživatel
Trať do ZOO s využitím několik víkendů v roce je naprosté scifi. I ten Suchdol vidím do roku 2025 bledě. Důvod - nedostatek financí.
Ten tunel pod vltavou je spíš do sekce Humor
Ono se na Suchdol potřebuješ vyškrábat do slušnýho krpálu, tak není moudré před tím ještě zakrtkovat. Nehledě na náklady tunel/most 
-
uzivatel35
Já četl něco o TT Kobylisy-Bohnice-ZOO-Podbabba,s tím,že mezi Bohnicemi a ZOO bude trať vést tunelem a mezi Zoo a Podbabou nový most. Mě osobně by se více líbil tunel pod Vltavou a to pouze pro tramvaje. Jinak trať z Trojské jako dnešní 112 není také špatný nápad,mohla by tam jezdit v sezoně tramvajová linka. Jinak,ty materiály bych rád viděl,škoda,že už nejsou.