Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
dnešní hotlinerová sestava nad X-8:
9506, 9508, 9511, 9522, 9533, 9538, 9057
9506, 9508, 9511, 9522, 9533, 9538, 9057
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já tam chodím takřka denně, spíš jsem myslel, jestli někdo nezná důvod, proč to tak dlouho trvá, protože se začalo snad už v únoru (nebo možná dřív
). Myslím, že důležité věci by měly být řešeny bezodkladně, klidně nějakým i provizoriem. Komfortní přestup z nádraží na další dopravu, případně minus jeden přestup na trase Vršovice - Pankrác bezesporu důležitou věcí je, zvlášť když je vlak už plně integrován v PIDu a denně chrlí tisíce (možná i desetitisíce?) lidí z okolí Prahy.
Skandální na celém případu je, že řešení tohoto problému je naprosto triviální, nevidím jediný objektivní důvod, proč to dávno nefunguje. Neexistující zastávkový sloupek, nebezbariérovost zastávky, obousměrnost ulice s malým provozem, atd. objektivními důvody nejsou, protože jdou řešit provizoriem.
Tady se řeší hrozné problémy NAD při výlukách, ale ukazuje se, že ani na takovéhle obyčejné věci neumí ROPID nebo radnice P10 dupnout, a jestli je jediným problémem úřední šiml, chci jeho jméno (a nejlíp i adresu)
Mimochodem velmi lahodný je taky ranní špičkový interval tramvají ve Vršovické ulici směr centrum, dal by se popsat slovy: "deset minut nic, potom po minutě 7,6,24,7 a pak zas 10 minut nic". Ale to je problém více míst v Praze, snad se to tady trochu zlepší po rekonstrukci Koh-i-nooru...
Skandální na celém případu je, že řešení tohoto problému je naprosto triviální, nevidím jediný objektivní důvod, proč to dávno nefunguje. Neexistující zastávkový sloupek, nebezbariérovost zastávky, obousměrnost ulice s malým provozem, atd. objektivními důvody nejsou, protože jdou řešit provizoriem.
Tady se řeší hrozné problémy NAD při výlukách, ale ukazuje se, že ani na takovéhle obyčejné věci neumí ROPID nebo radnice P10 dupnout, a jestli je jediným problémem úřední šiml, chci jeho jméno (a nejlíp i adresu)
Mimochodem velmi lahodný je taky ranní špičkový interval tramvají ve Vršovické ulici směr centrum, dal by se popsat slovy: "deset minut nic, potom po minutě 7,6,24,7 a pak zas 10 minut nic". Ale to je problém více míst v Praze, snad se to tady trochu zlepší po rekonstrukci Koh-i-nooru...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Láda: Asi tak. Jel jsem tam cca 14 dní zpátky. V prostoru zastávek je už osazen i zákaz zastavení (aby šly busy objet). Jsou tam patníky na sloupky i již zmíněné silniční označení zastávky. Jediné co opravdu chybí je jenom sloupek.
No, asi 14 dní zpět jsem tam již viděl tu značku, co se dává před zastávky. A Ukrajinská je již zjednosměrněna.krtinek píše:Tak po měsíci a půl stejný dotaz, jaký odesílám na radnici P10 a ROPID, ale 30 dní na vyřízení u nich mě optimismem nenaplňuje, tak kdyby někdo tady věděl něco nového, budu rád za jakékoliv info.
Jak to nyní vypadá s tím prodlužováním 193 k nádraží Vršovice? Nějak ticho po pěšině
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak po měsíci a půl stejný dotaz, jaký odesílám na radnici P10 a ROPID, ale 30 dní na vyřízení u nich mě optimismem nenaplňuje, tak kdyby někdo tady věděl něco nového, budu rád za jakékoliv info.
Jak to nyní vypadá s tím prodlužováním 193 k nádraží Vršovice? Nějak ticho po pěšině
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ČSAD Polkost ve středu vyslal do provozu nový hybridní autobus Volvo 7700.
Je to Volvo 7700 (s CVR na Volvo 7700
). Je z jakési testovací akce, kterou původní dopravce zrušil a vůz přenechal* Polkostu. Měl být nasazen už včera, ale neměl zámky dveří. Dnes jsem s ním jel a uvnitř jsou ještě původní francouzské nápisy (např. “Appuyez ici ouvrir la porte bouton alume –>”), nebo díry za sklem, kde budou LCDčka.
Další zajímavostí je posuvné otvírání dveří jako v metru a korunu všemu nasazují nepohodlné plyšem potažené sedačky - nedokážu si na nich představit cestu Kutná Hora - Praha. Naopak velmi elegantní je vnitřní design.
* Vůz přenechal Polkostu samozřejmě výměnou za peníze

Je to Volvo 7700 (s CVR na Volvo 7700
Další zajímavostí je posuvné otvírání dveří jako v metru a korunu všemu nasazují nepohodlné plyšem potažené sedačky - nedokážu si na nich představit cestu Kutná Hora - Praha. Naopak velmi elegantní je vnitřní design.
* Vůz přenechal Polkostu samozřejmě výměnou za peníze
Teď jezdí řepské služebáky. STK má do 02/2012.JP3035 píše:Jak to vlastně teď bude s 3031, bude jako autoškolní a v provozovně Hostivař?
- honza121ludvik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslel, ze tam tech busu v autoskole maj dost...
Jak to vlastně teď bude s 3031, bude jako autoškolní a v provozovně Hostivař?
Hm, no jo, to je teoreticky mozne, lec navaznost je vselijaka, a psychologicky prestup navic je prece ooooopruuuuz. (ta idea nebyla puvodne moje, ja v ni jen stouram)gabuliatko píše:Nevešla, ten bus pruh není furt. Promiň že Ti stále bořim ideu. Kdyby lidi mysleli, tak vystoupí o stanici dřív a ke Kaufu dojedou tramvají.piskvorrr píše:Za křižovatkou nicméně začíná bus pruh, takže zastávka bez zálivu by se těsně vešla:
Nalezl jsem asi před rokem...OMH píše:Nalezl jsem dnes: Přehled potahů sedadel
http://www.freeforum101.com/autobusforu ... tobusforum
petr03, piskvorrr: Tipuju, že posun současné zastávky dopředu by vadil policii...
-
gabuliatko
- Uživatel
Nevešla, ten bus pruh není furt. Promiň že Ti stále bořim ideu. Kdyby lidi mysleli, tak vystoupí o stanici dřív a ke Kaufu dojedou tramvají.piskvorrr píše:Za křižovatkou nicméně začíná bus pruh, takže zastávka bez zálivu by se těsně vešla:
Tahle křižovatka je výživná. Na SSZ padne zelená pro chodce od Kaufu tak na 3 vteřiny. Pak si připadám jak lovené zvíře. Délka přes celkem 6 jízdních pruhů umožňuje odbočujícím autíčkům různě se v křižovatce podjíždět a předjíždět. Ani navazující cesta k zastávce není bezpečná. To co bylo chodníkem, je umačkané od kamionů na úroveň vozovky. Je to jako chůze odstavným pruhem na dálnici. street view
Nalezl jsem dnes: Přehled potahů sedadel
- Absolut
- Moderátor
Kloubová SORka má 18,75 metru.