Karotka píše:Poměrně nepříjemná je signalizace v berlínském U-Bahnu. Přerušovaný bzučák/klakson spolu s blikajícími červenými lampami (a žlutou barvou vozů) dělá dojem nukleárního poplachu.
Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
No jo pořádmatti píše:všiml jsem si, že ve stavu vozů ve vozovně Pankrác jsou zaevidovány jen 4 ks 15T, prosím o nápravu, aby se zase nemohl někdo vymlouvat, až se zeptá, kolik jich v Praze je, že to nemůže najít...
všiml jsem si, že ve stavu vozů ve vozovně Pankrác jsou zaevidovány jen 4 ks 15T, prosím o nápravu, aby se zase nemohl někdo vymlouvat, až se zeptá, kolik jich v Praze je, že to nemůže najít... 
OT: I kdepak, obrysy po nehodě jsou o světla vejškrtinek píše:9202 bourala tady. Celkem je asi jasné, co se tam stalo![]()
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano tam to právě je aspoň přerušovaně a není ten bzučák vysokofrekvenční tak, že bych měl potřebu si zacpávat uši.Karotka píše:v berlínském U-Bahnu
což vyjadřuje ono A v názvu jednotky dB(A). Naměřené hodnoty v decibellech lze právě pro tyto účely korigovat tzv. váhovými křivkami A až D, v hygieně se používá právě křivka A, která přičítá nejvíce dB (nevím kolik přesně) na bodu průměrného lidského ucha (což je cca 2,5 kHz).Karotka píše:Vnímaná hlasitost totiž závisí i na frekvenci a průběhu zvuku
Druhá věc, a tady máš pravdu, je průběh zvuku. Podle mého "testování"
Máš předvídatFořtík píše:No jaké by to bylo, potkali jsme se v křižovatce.chemik píše:jaké to je, když auta jezdí rovně na doplňkovou šipku vpravo![]()
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jaké by to bylo, potkali jsme se v křižovatce.chemik píše:jaké to je, když auta jezdí rovně na doplňkovou šipku vpravo
- Karotka
- Uživatel
Poměrně nepříjemná je signalizace v berlínském U-Bahnu. Přerušovaný bzučák/klakson spolu s blikajícími červenými lampami (a žlutou barvou vozů) dělá dojem nukleárního poplachu.krtinek píše:(....) nikde jinde jsem (možná při mém štěstí) neslyšel kvůli zavírání dveří u dopravního prostředku ohlušující (možná i zdraví nebezpečný) tón. Ani v ČR ani za hranicema. (...)
dB zrovna nic neřeknou. Vnímaná hlasitost totiž závisí i na frekvenci a průběhu zvuku, přičemž to není jednoduchá úměra. Např. při stejných dB bude člověku připadat hlasitější 1 kHz pilovitých než třeba 50 Hz sinus.(....) Možná by mohlo někoho z hygieny zajímat, kolik dB(A) se tlačí do člověka stojícího přímo v prostoru dveří (což ve 14T jsou po obsazení tří sedadel všichni ostatní).
Jejdanánku a ty těm pohádkám, že se respektujou světla na odbočení pořád ještě věříš? Zeptrj se pana Fořtíka, jaké to je, když auta jezdí rovně na doplňkovou šipku vpravo9001 píše:krtinek: Nejsou tam náhodou světla na odbočení samostatná?
Jsou.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
krtinek: Nejsou tam náhodou světla na odbočení samostatná?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9202 bourala tady. Celkem je asi jasné, co se tam stalo

Ano, ano, zde si dovolím ze své zahrádky na Slavii:chemik píše:3./24 - 9217
Dnes kolem 8 rano mela 9202 lehkou nehodu s osobnim autem mezi zastavkami Prazskeho Povstani/Paloucek. Tramvaj se opravila hadrem
drybne odreniny prave predni plenty. Osobak pomuchlane plechy a pry neco s napravou.
kdyby to nekoho zajimalo, tak 8./18 - 9210 (g), 1./18 - 9202, 3./18 - 9219 (g) no a pak taky 1./24 - 9220, 3./24 - 9217 a 7./24 - 9213
S-Bahn Berlin: hlučné dveře, příjemný signál. http://www.dailymotion.com/video/x6b550 ... erlin_news (cca 0:10)
jinak v T6 mi vadil právě onen brutální bzučák na starších vozech, pištění mi tak hrozné nepřipadá, ale každý to asi taky vnímá trochu jinak.
jinak v T6 mi vadil právě onen brutální bzučák na starších vozech, pištění mi tak hrozné nepřipadá, ale každý to asi taky vnímá trochu jinak.