Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od willyjeff » 14.5.2011 19:24

chemik píše: Já nemam potřebu si cokoliv přebírat. Chovám se ohleduplně a profesionlně a za to placenej nejsem. Jsem placenej za řízení, né za úsměvy a rady cestujícím. Já se k lidem chovám slušně, totéž vyžaduji od nich. Je to snad moc?
BMW: Pepo, než něco plácneš, tak si to nastuduj: Řidič vlaku určeného k přepravě cestujících musí znovu zastavit u označníku zastávky v případě, že v zastávce se nachází osoba na vozíku pro invalidy nebo osoba se slepeckou holí.
Přeber si to too :devilsmokin
Jj v tom jsem pochybil, v předpisech to není. Já to stejně dělám. Dál jsem napsal celkem dlouhý elaborát, který by sis možná i přečetl, ale je to bezvýznamná a nic neřešící diskuze. Každý máme svou pravdu ohledně chování řidičů DP.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.5.2011 17:57

Sirka: Zvlášt když to pak odstojí na KB =D>

Chemik: Bohužel opět radikální řešení. Když víš, že by si na kontrolním bodě čumákoval, tak klidně počkat.
Pokud se budeme bavit o špičkách, tak tam je to jasné nečekat, stejně jede další.
Víkend. Na metrolince, bych taky nečekal (+7,11), normální linku proč ne, přece jenom 15 minut není zrovna málo + plati pravidlo číslo jedna o čumákování na KB.

Co ty na to? Je to reálné?

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 14.5.2011 17:50

chemik píše:tak to zacnu resit tak, ze na dobihajici cestujici nebudu cekat... A bude...
=D> Výborně, děkuji. Vždycky, když někam spěchám, tak musí někdo dobíhat a řidič vždy počká. A nevěřil bys, jak mě to občas štve. Cestující si na to už zvykli, takže ani neděkují, zvláštní ale je, že vedení DP to svými kampaněmi podporuje, že je lepší počkat na klienty a bla bla, ale ve skutečném denním provozu je to pitomost. Spíš by zebra měla propagovat, že se čeká na další tram a necpe se do dveří. Pak to nemá jezdit v konvojích :roll: Chytrá zebra dobře ví, že další tramvaj jede za chvíli...

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 14.5.2011 16:57

MF píše:Já si tu sitaci na té Spojovací dokážu živě představit. Tramvaják přijede o 20 pozdě, ale snaží se udělat vše pro to, aby odjel jen už jen o 19. Každá minuta oxidace před KFC na IPP, kde bude nadávat na systém střídání přestávek dobrá (i když mám na konkrétně IPP taky negativní názor). Co se týče pověsti tramvajáků a zaměstnanců DP vůbec, tak vyslím, že nejlepší byla v polovině 90. let. Pozdější zaměstnanci (jsou jistě vyjímky v řádech stovek lidí) mají starosti akorát o to, aby náhodou nepřišli o nějakou výhodu, kterou jim zajišťují odbory. Já už tramvají coby cestující naštěstí nejezdím, ale stačilo mi, když jsem nedávno musel použít tramvaj a u Anděla se jeden pán slušně ptal řidiče a ten mu odsekl. Za kabinou byl kluk s holkou a ten kluk povídá: Ti tramvajáci jsou vážně pošahaní" a kroutil hlavou. Musel jsem tiše souhlasit.
Tak přiject se sekerou 20 minut, tak nic neřešim a jdu si dát cigaretku a navštívit záchůdek. Ale opokud jsem jenom o nějakej časovej úsek a vím, že bych to mohl, jakože na té 16ce jde ubrat hodně minut, dokázat, tak se tam taky zkusim protáhnout pokud možno v co nejkratčím čase a za dodržení všech předpisů a pravidel bezpečnosti. S tím druhým názorem s tebou z větší části souhlasím...

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 14.5.2011 16:54

cwapa píše:Sice jsem si řekl, že už nebudu reagovat, ale na to co jsi napsal to nejde. Ty jsi tam byl a viděl jsi to? Ano nebo ne? Jestliže jsi tam nebyl tak raději mlč. Protože jak psal 9001 vy tady neumíte nic jiného než se zastávat nějakého kolegy i kdyby udělal sebevětší hovadinu. Jestli si myslíš, že je to nějaká bajka tak ti můžu říct jen jedno a to, že je mi tě skoro líto. Budeš se divit ale já jsem v té tramvaji nebyl sám a ani jsem nevystupoval jako poslední.
Po tom co jsem si tak přečetl a jak jste se tady skoro všichni postavili jsem dospěl k závěru, že opravdu bude nejlepší řešení to, že na vašeho kolegu to pošlu. Třeba se ten váš kolega chytne za nos a uzná, že takhle se chovat nemá.
P.S.Poznali jste už o koho jde, nechodí náhodou taky sem?
nelituj me, je spousta jinejch, kteri by tvou litost jiste ocenili. Nechapu, jak z tve baje muzes po nas chtit, abychom poznali, kdo to je? Chces snad jeho jmeno? Chces od nas slyset, ze ten tramvajak je hulvat a blazen? Dobre, prohlasuju, ze tramvajak je blazen. Z toho, co jsi napsal a ze si na nej budes stezovat, si beru ponauceni. Nevim jak ostatni, ale ja, pokud mi to provozni situace umoznuje a neridim zrovna nejakou metrolinku jezdici po 3 minutach, vzdy cekam i na desitky metru vzdalene, sotva se na nohou drzici, duchodce, kteri mavaji, ze chteji jet take. 90 procent z nich ani nezabuci. To uz jsem si zvykl. Rad se ohanis predpisy, zadam te tedy, jestli mi muzes najit predpis o cekani na dobihajici. Ze takovej neni? Ze to delam ze sve vule, napriklad na ukor sve pauzy?... Ted tedy k tomu, jake ponauceni si beru z tveho chovani zde, vuci tramvajakum - nemohu si na kazdeho cestujiciho stezovat, tak to zacnu resit tak, ze na dobihajici cestujici nebudu cekat... A bude...

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 14.5.2011 16:52

willyjeff píše:Mám tu pár věcí pro zamyšlení. Víte proč invalidní lidé či lidé s holí stojí u sloupku? Protože, když u něj stojí a mávnou si, je povinen řidič znovu zastavit. Proto všichni stojí u prvních dveří, víte? Další věc: až budete mít na konečné trochu času, podívejte se na piktogramy ukazující, kdo s čím smí či nesmí projít těmi určitými dveřmi. A další věc k zamyšlení. Víte proč si cestující mohou stěžovat na nás (řidiče), ale my na ně ne? Protože my jsme narozdíl od nich za svojí práci placeni a oni (tedy alespoň většina z nich) mají za svojí službu zaplaceno a poslouchat jejich výplody je naše práce, ale ne na ně sprostě křičet nebo jinak slovně (nedejbože fyzicky) útočit. Přeberte si to.
Já nemam potřebu si cokoliv přebírat. Chovám se ohleduplně a profesionlně a za to placenej nejsem. Jsem placenej za řízení, né za úsměvy a rady cestujícím. Já se k lidem chovám slušně, totéž vyžaduji od nich. Je to snad moc?
BMW: Pepo, než něco plácneš, tak si to nastuduj: Řidič vlaku určeného k přepravě cestujících musí znovu zastavit u označníku zastávky v případě, že v zastávce se nachází osoba na vozíku pro invalidy nebo osoba se slepeckou holí.
Přeber si to too :devilsmokin

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 14.5.2011 16:19

Mám tu pár věcí pro zamyšlení. Víte proč invalidní lidé či lidé s holí stojí u sloupku? Protože, když u něj stojí a mávnou si, je povinen řidič znovu zastavit. Proto všichni stojí u prvních dveří, víte? Další věc: až budete mít na konečné trochu času, podívejte se na piktogramy ukazující, kdo s čím smí či nesmí projít těmi určitými dveřmi. A další věc k zamyšlení. Víte proč si cestující mohou stěžovat na nás (řidiče), ale my na ně ne? Protože my jsme narozdíl od nich za svojí práci placeni a oni (tedy alespoň většina z nich) mají za svojí službu zaplaceno a poslouchat jejich výplody je naše práce, ale ne na ně sprostě křičet nebo jinak slovně (nedejbože fyzicky) útočit. Přeberte si to.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 14.5.2011 13:29

Ono je to tak, Milane, že řidič především řídí. Jakákoliv jeho další činnost je ryze dobrovolná. Turisti jsou telata. Ještě chápu, když někdo tápe při výluce, i já v jiném městě tápu, ale otravovat v pravidelném provozu s věcmi o kterých i ty nejstručnější průvodci hovoří (Castle, Charles bridge, Old town), to už je opravdu vrchol lenosti. O prodeji jízdenek nemluvě, určitě tam mají podrobně napsáno, kde si můžou a nemůžou lístky koupit. A o tom, že 99% všech dostupných informací lze najít na internetu je bez diskuse. Takže i já cestující cizince občas odbývám - v momentě, kdy se nám jízdní doby pořád krátí si nemůžu hru na informační kancelář dovolit, když chci z 6 minutového konce něco mít. Je mi líto, jak se do lesa volá, tak... Dopad to bude mít na obraz DP, jako celek. Je fajn, že nějakej pošahanej úředník vám přikazuje, jak se máte na klienty usmívat a zároveň dělá všechno pro to, abyste se usmívat nemohli. To je fakt podpora dělníka jak hrom. Ale zpátky k informacím - jednou jedinkrát jsem v cizím městě otravoval řidiče - bylo to nedávno v Pardubicích, kdy se mi z žádného, ve voze dostupného materiálu nepodařilo zjistit, jak je to s 24h jízdenkou z automatu. Takže tak. 8-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.5.2011 13:23

MM - Četl si ten příspěvěk vůbec? Nikdo tě prasetem nenazval. Jenom jsem napsal, že je více než uhobé si vybíjet zlost na neschopnost odborů a případě nejednotu kolektivu, tím, že budeš buzerovat člověka na konečné. Nikdo neodsoudil postup na IPP, je tu odsuzováno to, že dotyčný neudržel nervy na uzdě na konečné.

chemik: Já jsem ale napsal, že si slušný. V příspěvku jsem opak netvrdil :!: Nikdo ti nevyčítá napomínání cestujících, ale musíš ho podat rozumně, aby to nebylo napadnutelné.

MF: Děkuji za potvrzení.

OHM: Podle mě cwapa litování rozhodně nechtěl. Jenom poukázal na chování pracovníka DPP. Bohužel tohle chování se dost rozmáhá.

Všem: Tady nejde už ani tak o případ cwapy, ale o celkový přístup pracovníků DPP. Ano sice podnik má zákonné prostředky se lidí zbavit, ale nejdřív mu to musíš prokázat a to není tak jednoduché, zvlášt s odbory v zádech. Problém je, když držíte basu s blbci, tak celkový pohled na vás jako kolektiv ani nemůže být jiný.

K chování cestujích: Je to smuté, taky mě to se..., protože tohle je zavedeno všude a v jakékoli instituci. Klient má vždy pravdu a když ji nemá, tak platí pravidlo číslo jedna.
Bohužel to je v bance, v obchodě, v hotelu a ted i díky image DPP i u vás.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 14.5.2011 13:01

Osobně se mi střídání "svačinářem", narozdíl od "dělení od vozu", líbí a to včetně 2x do týdne "svačinařit" na nějakém koncovém úseku. Nemám ani problém zajet TRAM na Palačák skočit do metra a "svačinařit" na Palmovce - jak teď budeme z PA kvůli 15T i v PD na l.24 dělat (než jistě vycvičí dostatek KO či HL kolegů). IPP je ovšem naprosto "o hubu" i svačinářem.
Nechce se mi věřit, že zaměstnavatel nemá "páky" zbavit se skutečně špatných pracovníků - a důvod, proč většina "drží spolu basu" je jasný - hoď kamenem kdo jsi bez viny, když si každý sáhne do svědomí, tak ví, že alespoň jednou se nezachoval 100% správně. Já např. neumím jazyky (a dosud to po mne nikdo nepožaduje - a kdyby požadoval tak si pište, že bych já chtěl přidat), ale alespoň se snažím, když chápu co cizinci hledají vysvětlit kolik stanic a jakou linkou, v opačném případě se alespoň pokusím mezi ostatními cestujícími jim najít ochotného a schopného poradit - jenže už se mi opakovaně stalo, že se moje neznalost jazyků Čechům nelíbila.)

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 14.5.2011 12:23

Já si tu sitaci na té Spojovací dokážu živě představit. Tramvaják přijede o 20 pozdě, ale snaží se udělat vše pro to, aby odjel jen už jen o 19. Každá minuta oxidace před KFC na IPP, kde bude nadávat na systém střídání přestávek dobrá (i když mám na konkrétně IPP taky negativní názor). Co se týče pověsti tramvajáků a zaměstnanců DP vůbec, tak vyslím, že nejlepší byla v polovině 90. let. Pozdější zaměstnanci (jsou jistě vyjímky v řádech stovek lidí) mají starosti akorát o to, aby náhodou nepřišli o nějakou výhodu, kterou jim zajišťují odbory. Já už tramvají coby cestující naštěstí nejezdím, ale stačilo mi, když jsem nedávno musel použít tramvaj a u Anděla se jeden pán slušně ptal řidiče a ten mu odsekl. Za kabinou byl kluk s holkou a ten kluk povídá: Ti tramvajáci jsou vážně pošahaní" a kroutil hlavou. Musel jsem tiše souhlasit.

Ono totiž stačí přečíst si na stránkách JPT kolonku "stížnosti" a hned si člověk udělá obrázek. Určitě nebudou všechny oprávněné, ale dobrá polovina ano. Jak jsem ale napsal, jsou vyjímky, aby mě náhodou zase někdo neosočil, že jsem zaujatý proti řidičům.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 14.5.2011 11:36

OMH píše:cwapa: Já tedy nevím, čeho si chtěl dosáhnout? Abychom tě litovali? Moc tomu nerozumím... pokud by to byla 100% pravda, jistě by každý souhlasil, že to nebylo správné chování řidiče.
Jestli chceš tak si podej stížnost - nevidím v tom problém. Dál se k dojemnému příběhu nevyjadřuji, jak mluví jen jedna strana, vždy to není objektivní.
Vidím, že jsi nic nepochopil. Tady nejde o to aby mě někdo litoval, nebo myslíš, že jo. Prostě jsem popsal co se mi přihodilo. To se tady nesmí ? Opravdu nejde o žádný dojemný příběh ale o realitu která se bohužel stala a se kterou jsem se chtěl jen podělit na foru kde jsou hodně zastoupeni právě tramvajáci a chtěl jsem vědět jak se k tomu postavíte. I když vím jak tady profesně držíte mezi sebou pohromadě, tak mě reakce několika lidí zklamala. Plně souhlasím s 9001, že pověst tramvajáka je hodně špatná. A po přečtení několika reakcí na můj příspěvek v mých očí klesla ještě víc. Já vím, že to nikoho nezajímá co si myslí starej dědek, ale věř mi, že na každého jednou dojde.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 14.5.2011 10:19

cwapa: Já tedy nevím, čeho si chtěl dosáhnout? Abychom tě litovali? Moc tomu nerozumím... pokud by to byla 100% pravda, jistě by každý souhlasil, že to nebylo správné chování řidiče.
Jestli chceš tak si podej stížnost - nevidím v tom problém. Dál se k dojemnému příběhu nevyjadřuji, jak mluví jen jedna strana, vždy to není objektivní.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 14.5.2011 9:48

chemik píše:uz nemam ban a zaroven uz nemam ani silu reagovat. Kazdy vypravec si ke sve historce obcas neco prida, aby to vypadalo, ze je v pravu. Nezlobte se na me, ale cwapovu vypraveni proste neverim. Ne jenom, ze pochybuju, ze by ho nejakej ridic schvalne strkal ze schodu a nadaval mu, ale i proto, ze v jeho baji je spousta nejasnosti...
Sice jsem si řekl, že už nebudu reagovat, ale na to co jsi napsal to nejde. Ty jsi tam byl a viděl jsi to? Ano nebo ne? Jestliže jsi tam nebyl tak raději mlč. Protože jak psal 9001 vy tady neumíte nic jiného než se zastávat nějakého kolegy i kdyby udělal sebevětší hovadinu. Jestli si myslíš, že je to nějaká bajka tak ti můžu říct jen jedno a to, že je mi tě skoro líto. Budeš se divit ale já jsem v té tramvaji nebyl sám a ani jsem nevystupoval jako poslední.
Po tom co jsem si tak přečetl a jak jste se tady skoro všichni postavili jsem dospěl k závěru, že opravdu bude nejlepší řešení to, že na vašeho kolegu to pošlu. Třeba se ten váš kolega chytne za nos a uzná, že takhle se chovat nemá.
P.S.Poznali jste už o koho jde, nechodí náhodou taky sem?

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 14.5.2011 8:55

9001: ja jsem slusne vychovanej, na lidi jsem slusnej. Ale pokud povazujes za vrchol neslusnosti, ze nektere lidi napominam, pripadne je upozornim, aby se chovali slusne, tak jsem asi teda ten spatnej ja...

Odpovědět