Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Dobrý den,
posílám vám informace z OSPEA.
Dohoda se zaměstnavatelem. Důležité je to, že učast ve stávce nebude důvodem rozvázání pracovního poměru pro řidiče pracující se smlouvou na dobu určitou a pro brigádníky nebude důvodem neprodloužení smlouvy.
http://stavka.kvalitne.cz/OSPEA.pdf
posílám vám informace z OSPEA.
Dohoda se zaměstnavatelem. Důležité je to, že učast ve stávce nebude důvodem rozvázání pracovního poměru pro řidiče pracující se smlouvou na dobu určitou a pro brigádníky nebude důvodem neprodloužení smlouvy.
http://stavka.kvalitne.cz/OSPEA.pdf
-
gabuliatko
- Uživatel
s tím rozdílem, že když tramvaják udělá chybu zaplatí za ni sám, kdežto když hypoteční poradce udělá chybu zaplatí to klient9001 píše:Jako ty, řeší různé dopravní situace, tak já řeším, jak to pro klientka udělat co nejvýhodnější.
tyto reformy snad nejsou o DPH (tedy doufám)9001 píše:Jenom prosím tě, jak chceš specifikovat tu skupinu lidí, která o nepřijde o část příjmů? Mě přijde, že to odnese každý. DPH platíme všichni, sociální taky. Nějak mě nenapadá, že by existovala skupina, která by z toho vyšla ok.
Nikdo z toho nevyjde "v plusu". Ale o tom to není. Celé je to o tom, jestli budeme i nadále žít na VELKÝ dluh jako posledních 15-20 let a necháme to i s úroky zapltait naše děti, nebo začneme ty dluhy dělat menší.9001 píše:Jenom prosím tě, jak chceš specifikovat tu skupinu lidí, která o nepřijde o část příjmů? Mě přijde, že to odnese každý. DPH platíme všichni, sociální taky. Nějak mě nenapadá, že by existovala skupina, která by z toho vyšla ok.
Mně osobně se to samozřejmě dotkne taky a ne málo, ale mám rád své potomky a pro ně to prostě "skousnu".
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tonda Ježek píše:Aktuálně ze zpráv ČT:
Odbory DPMB ustoupily a v přepravní špičce budou vybrané linky jezdit dle platných JŘ. Odboráři dle slov svého předáka si "nechtějí brát cestující jako rukojmí ve svém sporu s vládou".
Takže ve finále dojde k zajímavému paradoxu, nejrazantnější protest levice bude z měst pouze v silně pravicové Praze. Když se vládní reformy dotknou té nejchudší vrstvy, tak proč nestávkují tyto vrstvy? Proč mají stávkovat zaměstnanci DPP jejichž čistý plat je mnohdy dvojnásobkem platu svých kolegů z menších měst? Že by pražské odbory byly pod silným tlakem odborových svazů? Že by kvůli tomu taková snaha nenechat jezdit metro?
Čím dál více mi to začíná připadat jako naprostá šaškárna.
Bohužel dochází na má slova z Zpráv z tisku... Kdo si ještě myslí, že to bude tak razantní?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM- Zkusím to naposled. Rozhodně se necitím jako spasitel. Beru to jako práci. Jako ty, řeší různé dopravní situace, tak já řeším, jak to pro klientka udělat co nejvýhodnější.
Každý normální člověk bere investici do nemovitosti jako to nejlepší co může udělat a ne jako dábelský produkt.
Důležitá poznámka. 99% přijde pro tu hypotéku samo, at už na reklamu a nebo na doporučení od známých. Já jim u hlavy pistoli nedržím. Lidi to chtějí. Takže k dáblovi mám fakt daleko.
Jenom prosím tě, jak chceš specifikovat tu skupinu lidí, která o nepřijde o část příjmů? Mě přijde, že to odnese každý. DPH platíme všichni, sociální taky. Nějak mě nenapadá, že by existovala skupina, která by z toho vyšla ok.
Každý normální člověk bere investici do nemovitosti jako to nejlepší co může udělat a ne jako dábelský produkt.
Důležitá poznámka. 99% přijde pro tu hypotéku samo, at už na reklamu a nebo na doporučení od známých. Já jim u hlavy pistoli nedržím. Lidi to chtějí. Takže k dáblovi mám fakt daleko.
Jenom prosím tě, jak chceš specifikovat tu skupinu lidí, která o nepřijde o část příjmů? Mě přijde, že to odnese každý. DPH platíme všichni, sociální taky. Nějak mě nenapadá, že by existovala skupina, která by z toho vyšla ok.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aktuálně ze zpráv ČT:
Odbory DPMB ustoupily a v přepravní špičce budou vybrané linky jezdit dle platných JŘ. Odboráři dle slov svého předáka si "nechtějí brát cestující jako rukojmí ve svém sporu s vládou".
Takže ve finále dojde k zajímavému paradoxu, nejrazantnější protest levice bude z měst pouze v silně pravicové Praze. Když se vládní reformy dotknou té nejchudší vrstvy, tak proč nestávkují tyto vrstvy? Proč mají stávkovat zaměstnanci DPP jejichž čistý plat je mnohdy dvojnásobkem platu svých kolegů z menších měst? Že by pražské odbory byly pod silným tlakem odborových svazů? Že by kvůli tomu taková snaha nenechat jezdit metro?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak teda:9001 píše:Víš co mě u tebe dokáže neskutečně naštvat? Ty naprosto neuznáváš práci jiných. Pro tebe je ta nejsvatější práce řízení a tím pro tebe končí svět. Ty už nevidíš jak občas kouzlím, aby lidi dostali hypotéku a mohli bydlet ve vlastním, jak se kvůli tomu musíme honit. A opravdu nemám provize z každého prodaného produktu jako pojištovák. Nemám za to ani korunu.
1.) To si mne fakt urazil - zrovna já si vážím každé slušně odvedené práce a to i třeba té nejšpinavější (např. popeláře).
2.) Viditelně z toho co jsi napsal (a já zvýraznil) - ty si připadáš jak spasitel oněch lidí, jenže ve skutečnosti jsi ďábel minimálně část z nich (zejména jsou-li to zaměstnanci, které se nyní vláda snaží obrat o část jejich nynějších příjmů) vedoucí do pekel!
Nova a Prima jedou sice na senzaci, ale hlavně pro zisk svých pánů. Takže v jejich zájmu určitě není šířit cokoliv protivládního, zvlášť když se třeba zrovna teď hraje o 1/2 miliardy z reklamy v ČT. Tudíž masy sledující tyto stanice určitě nejsou jejich propagandou zpracovávány ke stávce, ale spíš proti ní.9001 píše:Abych se dostal k podstatě. My máme nezávislá média? Tak maximálně ČT má ROZUMNÉ zprávy, ale NOVA a Prima jedou na senzaci, takže nakecají takové pitomosti. Jako by jsi to nevěděl... Bohužel co je horší, masy se tím nechají ovlivnit.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM- Tak tohle jsi fakt přehnal. To si takový ubožák? Já mám asi takový podíl ze zisku budoucích fondů asi jako ty z jízdného. A ono i ten z toho provozního zisku toho moc nevidím, protože se odvádí matkám do zahraničí.
Platově? Jsem na tom asi jako ty. Možná o něco hůř.
Víš co mě u tebe dokáže neskutečně naštvat? Ty naprosto neuznáváš práci jiných. Pro tebe je ta nejsvatější práce řízení a tím pro tebe končí svět. Ty už nevidíš jak občas kouzlím, aby lidi dostali hypotéku a mohli bydlet ve vlastním, jak se kvůli tomu musíme honit. A opravdu nemám provize z každého prodaného produktu jako pojištovák. Nemám za to ani korunu.
Abych se dostal k podstatě. My máme nezávislá média? Tak maximálně ČT má ROZUMNÉ zprávy, ale NOVA a Prima jedou na senzaci, takže nakecají takové pitomosti. Jako by jsi to nevěděl... Bohužel co je horší, masy se tím nechají ovlivnit.
Platově? Jsem na tom asi jako ty. Možná o něco hůř.
Víš co mě u tebe dokáže neskutečně naštvat? Ty naprosto neuznáváš práci jiných. Pro tebe je ta nejsvatější práce řízení a tím pro tebe končí svět. Ty už nevidíš jak občas kouzlím, aby lidi dostali hypotéku a mohli bydlet ve vlastním, jak se kvůli tomu musíme honit. A opravdu nemám provize z každého prodaného produktu jako pojištovák. Nemám za to ani korunu.
Abych se dostal k podstatě. My máme nezávislá média? Tak maximálně ČT má ROZUMNÉ zprávy, ale NOVA a Prima jedou na senzaci, takže nakecají takové pitomosti. Jako by jsi to nevěděl... Bohužel co je horší, masy se tím nechají ovlivnit.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No pokud je to způsobeno mým přesvědčením ve správnost názoru nejednoho ekonoma, že tato vláda odrovnává tzv. střední třídu a dělá z ní chudáky, tak už my je jasné, že ty (jestli se nepletu) zaměstnanec banky s tímto nesouhlasíš práč díky chybám vlády se na ostatních spoluobčanech dokážeš neférově přiživit!9001 píše:MM- Ty asi opravdu žiješ v jiném světě. Nic jiného se na tohle napsat nedá.
(Jako jeden cca padesátník, který ke mne do kupé R ze Vsetína přistoupil minulé úterý v Pardubicích a dal se do řeči s paní cca mírně starší než já. Prvně si zanadávali jak je "tady" od 89 vše špatně, páč nebyly a nejsou na spoustu věcí zákony, ale pak z nich vylezlo, že se pohybujou v ekonomice a on podmazává exekutory, aby se dostal k typům na vhodné pohledávky jištěné nemovitostmi, které výhodně koupí a následně dál prodává.) .
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM- Ty asi opravdu žiješ v jiném světě. Nic jiného se na tohle napsat nedá.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Z toho je seriózní média a logicky uvažující lidi vinit nemůžou:9001 píše:Vsad se, že přijdouJestli ne, tak akorát nahrajou vládě a médiím na smeč, že si chtěli jenom zastávkovat...
1.) Páč proč vláda např. v neděli v Otázkách VM, po mnohokráte opakovaných výzvách, nezveřejnila o čem s nimi chtěla v sobotu jednat?
2.) Proč nenavrhla vláda jednání místo pondělní zrušené stávky?
PROTOŽE SI MYSLELA, ŽE SE OO SESYPOU, JENŽE ONY V PODPOŘE SVÝCH POŽADAVKŮ, PRÁVĚ DÍKY PŘÍSTUPU VLÁDY, NABRALY NA SÍLE!!!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vsad se, že přijdouMM-Mikulovsky píše:No, jak v Nočních televizních zprávách TV Nova před chvílí informovali - předáci OO váhají jestli vůbec na nějaké jednání s vládou zítra mají jít! Osobně doufám, že po sobotní zkušenosti s totálním podrazem, tam ani nevykročí! A vláda si za to může sama svým víkendovým jednáním.9001 píše:Tak vyhlašte generální stávku. Na to ale nemají vaši bosové takovou podporu... Vůbec bych se nedivil kdyby se stávka po jednání s vládou stopla i když to by už byli všichni k smíchu. Jak v pátek Zavadil prohlašoval, že stávka je nezastavitelná a stačil jeden soudní papír a už to najednou šlo.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, jak v Nočních televizních zprávách TV Nova před chvílí informovali - předáci OO váhají jestli vůbec na nějaké jednání s vládou zítra mají jít! Osobně doufám, že po sobotní zkušenosti s totálním podrazem, tam ani nevykročí! A vláda si za to může sama svým víkendovým jednáním.9001 píše:Tak vyhlašte generální stávku. Na to ale nemají vaši bosové takovou podporu... Vůbec bych se nedivil kdyby se stávka po jednání s vládou stopla i když to by už byli všichni k smíchu. Jak v pátek Zavadil prohlašoval, že stávka je nezastavitelná a stačil jeden soudní papír a už to najednou šlo.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak vyhlašte generální stávku. Na to ale nemají vaši bosové takovou podporu... Vůbec bych se nedivil kdyby se stávka po jednání s vládou stopla i když to by už byli všichni k smíchu. Jak v pátek Zavadil prohlašoval, že stávka je nezastavitelná a stačil jeden soudní papír a už to najednou šlo.demon píše:Jistěže ano, prezidentovi můžeme děkovat zejména za to, že stávka výrazně přesáhla regionální úroveň a posunula se do levelu blížícímu se stávce generální.9001 píše:Takže skoro můžeme panu prezidentovi děkovat za to, že někoho u vás napadlo konečně říct lidem o co tam jde? To doufám nemyslíš vážně
Takže ano, můžeme mu poděkovat, udělal pro naší stranu vše co mohl.