Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od demon » 22.6.2011 20:24

9001 píše:O tomhle to ale je. Ty přece nemůžeš sázet na to, že lidi si něco budou hledat.
Já přece nepotřebuju někoho přemlouvat k něčemu, co evidentně sám nechce.
To jsou prostě lidi, co se jako tupé stádo, v souladu s oficiální propagandou (a s Máňou odvedle...), budou rozčilovat nad tím, co si to ti protestující dovolují, místo aby si zjistili (obvykle není třeba nic extra, stačí jen číst tisk, poslouchat televizi...), o co se v téhle chvíli vůbec hraje a tak se jejich argumentace pohybuje přesně v intencích známého "kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod".
Prostě taková novodobá Národní fronta a její hesla typu "chceme klid na práci", nebo "republiku si rozvracet nedáme"... :roll:

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 22.6.2011 18:39

A jak se dozvím, že to, co jsem našel, bude totéž, co Vy považujete za "velmi konkrétní návrhy reforem"? Něčím se tu oháníte, vychvalujete to jako správný postup, tak mi řekněte, kde se s tím můžu seznámit! Nebo jsou ty dokumenty "jen pro vyvolené"? Jako by mi to velice vzdáleně připomínalo analogii s AntiChartou - nikdo nesměl Chartu vidět, ale všichni ji měli odsoudit. Tak tady je to podobně: nikdo ty návrhy neviděl, ale všichni je mají podpořit.
To je ten jádr pudla, že nikdo nic nikomu neřekne, ale všichni by s tím měli souhlasit.

MPL
Uživatel

Příspěvek od MPL » 22.6.2011 13:27

demon píše:
MPL píše:můžete mi sem dát odkaz, kde si mohu ty "velmi konkrétní návrhy reforem" prostudovat?
Nehodlám nahrazovat něčí lenost svou aktivitou, návrhy se veřejně propíraly, tak vyviňte činnost...
A jak se dozvím, že to, co jsem našel, bude totéž, co Vy považujete za "velmi konkrétní návrhy reforem"? Něčím se tu oháníte, vychvalujete to jako správný postup, tak mi řekněte, kde se s tím můžu seznámit! Nebo jsou ty dokumenty "jen pro vyvolené"? Jako by mi to velice vzdáleně připomínalo analogii s AntiChartou - nikdo nesměl Chartu vidět, ale všichni ji měli odsoudit. Tak tady je to podobně: nikdo ty návrhy neviděl, ale všichni je mají podpořit.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 22.6.2011 12:21

demon píše:
MPL píše:můžete mi sem dát odkaz, kde si mohu ty "velmi konkrétní návrhy reforem" prostudovat?
Nehodlám nahrazovat něčí lenost svou aktivitou, návrhy se veřejně propíraly, tak vyviňte činnost...
Tohle je další problém odborářů. Já přece nic dokazovat nemusím. Snad jde o prosazení věci, tak proto dělám co jen můžu.

Jinak na stránkách ČMKOS je vyjádření ze 17.6.2011
http://www.cmkos.cz/vyklady-nazory-a-st ... e-reformy-

Dokument je zajímavý, je tam i dost dobrých a rozumných nápadů, ale jak už jsem tu několikrát napsal. Vedení odborů není schopné jej rozumě prezentovat veřejnosti. Bohužel je holým faktem, že vyřvání na ulici, stopněte reformy nikdo nebude řešit a udělají si víc nepřátel než je dobré.

demon: O tomhle to ale je. Ty přece nemůžeš sázet na to, že lidi si něco budou hledat. Pro ně je daleko jednodušší nechat si nakecat to co bude na Nově nebo Primě a to jim stačí. Vem si, že pořád docela dost lidí nemá internet a tak se nedostane na stránky ČMKOS. Druhé věc, který člověk chce číst 38 stránek.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 22.6.2011 11:33

MPL
Uživatel

Příspěvek od MPL » 22.6.2011 9:18

demon píše:Že vám do té selanky zase vstupuju, dost mi připomínáte jeden instrument zvoucí se kolovrátek, nešlo by použít občas aspoň jeden relevantní argument ?
Po X té musím zopakovat, že odbory v jednání předložily velmi konkrétní návrhy reforem, nad kterými ovšem jeden z partnerů dialogu vytrvale ohrnuje nos a sveřepě si stojí za svými škrty, vydávajíce je za reformu.
Tomu říkám "argument"...
Promiňte, ale nejsa odborář, znám jejich návrhy jen z prohlášení zástupců odborů (a jejich příznivců) v médiích a na tiskových konferencích. Tam se dozvím jen to, že jejich návrhy byly odmítnuty. Teď to neberte jako "kolovrátek", ale jako poníženou žádost: můžete mi sem dát odkaz, kde si mohu ty "velmi konkrétní návrhy reforem" prostudovat? Slyším od Vás jen, že byly předloženy návrhy, které jsou lepší, ale vláda je nechce. Vlastní návrhy jsem neviděl. Nepochybuji o tom, že jsou někde zvěřejněny. Jen bych rád, abych měl jistotu, že diskutujeme oba o stejných návrzích odborů.
Předem děkuji.

jendelin.i
Uživatel

Příspěvek od jendelin.i » 21.6.2011 21:43

Atreid píše:bude třeba navrhovat realistické varianty snižování dluhu a proti korupci bojovat NAVÍC
=D>
jen si dovoluji dodat, že bojovat neznamená převalovat v ústech pana předsedy Radka J.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 21.6.2011 19:59

gabuliatko píše:Včerejší jednání 3partity jasně ukázalo ochotu odborářů jednat.
To ukázalo, bohužel i přes velmi vzácnou shodu odborů se zástupci zaměstnavatelů ve věci škodlivosti reforem, vláda zase všechno pohřbila, takže nejspíš nezbude nic jiného, než přitvrdit... :roll:
MPL píše:Já osobně o "konstruktivním" jednání přesvědčen nejsem. Co považujete za konstruktivní na požadavku "reformy okamžitě zastavit", případně "Reformy ano, ale jen když budou podle nás"?
Že vám do té selanky zase vstupuju, dost mi připomínáte jeden instrument zvoucí se kolovrátek, nešlo by použít občas aspoň jeden relevantní argument ?
Po X té musím zopakovat, že odbory v jednání předložily velmi konkrétní návrhy reforem, nad kterými ovšem jeden z partnerů dialogu vytrvale ohrnuje nos a sveřepě si stojí za svými škrty, vydávajíce je za reformu.
Tomu říkám "argument"...

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 21.6.2011 12:42

MM-Mikulovsky píše: Kolik řečníků (jaké procento a kolikrát) na čtvrteční demonstraci před Ministerstvem zdravotnictví - viz. záznam přímého přenosu ČT24 mluvilo o pádu vlády? Osobně jsem to nepočítal, ...
Tos udělal chybu. Celá demostrace byla v duchu "Nečase, už bylo načase" a podobné výkřiky davu. To je rozdíl mezi jednáním u stolu a stávkou/demonstrací. Na ulici se nic nedojedná, tam se maximálně shodí celá vláda. Ono taky požadované komplet zastavení reforem jinak než novou vládou/parlamentem realizovat nejde. Včerejší jednání 3partity jasně ukázalo ochotu odborářů jednat.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 21.6.2011 12:27

9001 píše:Jenom k pojistce Senátem. Myslíš těch 81 příživníků, které v dnešní době jsou naprosto k ničemu díky koaliční 115 ve sněmovně? Ty ničemu moc nepomůžou...
To že koalice alespoň nemůže nyní (zase) bez diskuze s jinými schválit změnu ustavních zákonů je (dle mne) přímo skvělé.
PS: Reakce se netýká stávky, ale kompetencí představitelů státu.

MPL
Uživatel

Příspěvek od MPL » 21.6.2011 12:24

MM-Mikulovsky píše:... subjektivně jsem přesvědčen, že vedení OO chce konstruktivně jednat ...
Já osobně o "konstruktivním" jednání přesvědčen nejsem. Co považujete za konstruktivní na požadavku "reformy okamžitě zastavit", případně "Reformy ano, ale jen když budou podle nás"?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 21.6.2011 12:22

MM Dovolím si poslední rekaci též. Co se ted na to vykašlat a počkat co bude dál.

Asi objektivnější bude hodnotit výsledky stávky cca po měsíci dvou, i když díky prázdninám bych to viděl tak na září. Uvidíme jestli se reformy schválí a nebo jestli se budou nějak měnit.

Jenom k pojistce Senátem. Myslíš těch 81 příživníků, které v dnešní době jsou naprosto k ničemu díky koaliční 115 ve sněmovně? Ty ničemu moc nepomůžou...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 21.6.2011 12:01

Omlouvám se, ale musím ještě reagovat (navíc není to na 9001).
gabuliatko píše:
XSC píše:Ani jeden ze způsobů ve mně nevzbuzuje důvěru, že by dotyčná strana mohla boj s korupcí myslet vážně.
Ano, proto zásadně nesouhlasím s politickou stávkou v duchu svrhneme vládu a budem to dělat líp.
Kolik řečníků (jaké procento a kolikrát) na čtvrteční demonstraci před Ministerstvem zdravotnictví - viz. záznam přímého přenosu ČT24 mluvilo o pádu vlády? Osobně jsem to nepočítal, ale subjektivně jsem přesvědčen, že vedení OO chce konstruktivně jednat (např. prý předalo návrh důchodové reformy, o níž prý i ministr sociálních věcí prohlásil, že je kvalitní), jenže odpovědní (vláda) buď jednat vůbec nechtějí či si na jednání "jen hrají" a vše si dělají naprosto jak se jim chce, bez ohledu na partnery v tripartitě!

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 21.6.2011 11:04

XSC píše:Ani jeden ze způsobů ve mně nevzbuzuje důvěru, že by dotyčná strana mohla boj s korupcí myslet vážně.
Ano, proto zásadně nesouhlasím s politickou stávkou v duchu svrhneme vládu a budem to dělat líp.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 21.6.2011 10:30

MPL píše:gabuliatko, MM-M: ono je to ještě horší než to vypadá. Levice má ve svém programu vyšší daně a větší přerozdělování a s tím jde vždy ruku v ruce i více příležitostí, jak ty peněžní toky usměrnit tím "správným směrem". Koneckonců Špidlova slavná věta "zdroje jsou" vedla v následujících letech hospodářské konjunktury k historicky největšímu zadlužování státu. Proč asi?
Zatímco pravicová vláda nám teď ty daně sníží :-) Historicky největší zadlužení za jeden rok pokud vím napáchal Kalousek (Topolánkova vláda), který navrhl rozpočet ve stylu "Žádná krize u nás není".
Ohledně rozkrádání lze pozorovat dva způsoby.
Metoda ČSSD je dosadit do státních podniků své lidi a nechat je napást. Výsledkem je totálně zadlužený podnik ve vlastnictví státu, kde po volbách lze ředitele odvolat, ale je třeba sanovat dluhy.
Metoda ODS je prohlásit státní podnik za neefektivní, zprivatizovat ho nějakým zasloužilým modrákem, který v ideálním případě podepíše se státem "výhodné" smlouvy o zajištění služeb státu třeba na 20 let (outsourcing služeb státu). Po volbách toto rozhodnutí nelze vzít zpět, neboť soukromý majetek je přece nedotknutelný a 20 letá smlouva stále platí. I když podnik nezkrachuje, náklady státu tím rostou a dotyčný privatizátor má zajištěnou pastvu i po volbách.
Ani jeden ze způsobů ve mně nevzbuzuje důvěru, že by dotyčná strana mohla boj s korupcí myslet vážně.

Odpovědět