Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Výluky a jiná omezení
Vítězství rozumu 
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dočasné zřízení zastávky "Výtoň" pro linky X3 a X21 v ul. Libušině, u sloupu VO č. 202470, cca 90 m za křižovatkou s ul. Rašínovo nábřeží, 7 m před přechodem pro chodce, 8 m vstřícně za vchodem do domu č. 5/48 (878/55), charakter: „občasná - pouze pro výstup“ (zastávkový JŘ nebude vyvěšen), s účinností od zahájení denního provozu dne 15.8.2011 (pondělí).
Podmínky pro použití zastávky: řidiči autobusů dotčených linek umožní cestujícím výstup v této zastávce v případě vzniku kolony vozidel v ul. Libušině před křižovatkou s ul. Vnislavovou (před podjezdem žel. tratě).
Podmínky pro použití zastávky: řidiči autobusů dotčených linek umožní cestujícím výstup v této zastávce v případě vzniku kolony vozidel v ul. Libušině před křižovatkou s ul. Vnislavovou (před podjezdem žel. tratě).
bude se letos konat totoc?
Rekonstrukce tramvajové trati Bratří Synků a Otakarova
Na náměstí Bratří Synků, v Bělehradské a Nuselské ulici
v úseku Vladimírova – Otakarova a v prostoru zastávek
Otakarova proběhne v období od začátku prázdnin do přelomu
října a listopadu rekonstrukce tramvajové trati, kdy
stávající konstrukce trati na velkoplošných panelech budou
nahrazeny konstrukcí na pražcích s živičným krytem
s použitím žlábkové kolejnice NT1. Na nově rekonstruovanou
trať budou z důvodu předpokládané výstavby metra D
použity stávající pražce, nikoli nové, aby v případě potřeby
bylo možno celou konstrukci demontovat a s minimálními
náklady opět použít.
(DPK 7/11)
Rekonstrukce tramvajové trati Bratří Synků a Otakarova
Na náměstí Bratří Synků, v Bělehradské a Nuselské ulici
v úseku Vladimírova – Otakarova a v prostoru zastávek
Otakarova proběhne v období od začátku prázdnin do přelomu
října a listopadu rekonstrukce tramvajové trati, kdy
stávající konstrukce trati na velkoplošných panelech budou
nahrazeny konstrukcí na pražcích s živičným krytem
s použitím žlábkové kolejnice NT1. Na nově rekonstruovanou
trať budou z důvodu předpokládané výstavby metra D
použity stávající pražce, nikoli nové, aby v případě potřeby
bylo možno celou konstrukci demontovat a s minimálními
náklady opět použít.
(DPK 7/11)
Na křižovatce Vršovická x Bělocerkevská se už uklízí. Projela tam už za účasti dráteníků T6.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Od 15.8. do konce prázdnin výluka úseku Na Knížecí-Radlická (oprava té kaverny u radlické školy), 7 ukončena objezdem kolem Ženských domovů (Za Ženskými domovy-Radlická-Plzeňská). NAD Anděl-Radlická.
Dnes byla linka X18 posílená Citybusem 3320 
Přesně, pokud nevím co má řidič nahlášeno z PD, tak raději stojím v dostatečné vzdálenosti, aby se dalo eventuelně couvnout. Na druhou stranu, asi bych se snažil podobně stojící kolegyni upozornit, když už vyházela všechny lidi , těžko asi pojede dál.Bobik píše:Když to máš těžký - vim já jestli to nemá hozeno rovně úmyslně bo příkaz PD, či co? Max, pokud si toho všimnu taky, raději čekám v bezp. vzdálenosti, kdyby se šlo couvat.
Jinak že se dneska bere každý játro, to s tebou souhlasím, nicméně mi přijde že to je obecný jev, páčto se mi zdá že společnost taknějak degeneruje čím dál tím víc. Takže v důsledku tohoto to % pitomců roste ve všech oblastech.
MM- do bloku zásadně nejezdím, ale zároveň nerad našlapuji těsně před kontaktem. Jak říkal můj učitel v tramvajškole, jsou to tak nášlapy na h...o nebo na vyhnání pavouků ze stykačů. A přeci jen je zrychlovač na tohle citlivější než elektronika, které se to taky moc nelíbí.
- Bobik
- Uživatel
Když to máš těžký - vim já jestli to nemá hozeno rovně úmyslně bo příkaz PD, či co? Max, pokud si toho všimnu taky, raději čekám v bezp. vzdálenosti, kdyby se šlo couvat.
Jinak že se dneska bere každý játro, to s tebou souhlasím, nicméně mi přijde že to je obecný jev, páčto se mi zdá že společnost taknějak degeneruje čím dál tím víc. Takže v důsledku tohoto to % pitomců roste ve všech oblastech.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM- Sice můžeš znát kde kontakt je, ale tvoji poviností je čumět do výhybky jestli se opravdu hodila, ale to by si možná jako řidič mohl znát.
K tomu Vypichu- Ještě že tramvaj neřídím, tebe potkat musí být občas někdy zážitek. Ač je můj názor všeobecně známý, že se řidiči tram v poslední době podstatně zhoršují, a tohle je akorát důkaz mých tvrzení, tak je takový problém přijít, zaklepat na kabinu a říct pani kolegyně máte to špatně? Ale někdo se holt musí chovat jako dement.
Omlouvám se ostatním, ale přijde Vám přistup v případě Vypichu normální?
K tomu Vypichu- Ještě že tramvaj neřídím, tebe potkat musí být občas někdy zážitek. Ač je můj názor všeobecně známý, že se řidiči tram v poslední době podstatně zhoršují, a tohle je akorát důkaz mých tvrzení, tak je takový problém přijít, zaklepat na kabinu a říct pani kolegyně máte to špatně? Ale někdo se holt musí chovat jako dement.
Omlouvám se ostatním, ale přijde Vám přistup v případě Vypichu normální?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Promiň, těch snímačů je vždy několik před i za vlastní výhybkou a pro mne plní úkol, že ji přestavý + zabolují a pak nakonez zase odblokují, ale který z nich dělá co nevím - nepamatuji se, že by mi to někdo podrobně vysvětloval (narozdíl od trolejových kontaktů - které jsme rozhodně probíraly a prohlíželi si v základním kurzu). PS: Asi máš pravdu - první (cca na úrovni "stavěcího" trolejového kontaktu) jsou vpravo a pak ostatní v prostřed - které tedy od/blokují. (Jó a jsem přesvědečen, že jsem se snad i na ty "kolejové kontakty" ptal, ale bylo mi odpovězeno, že to blíže znát nemusíme.)chemik píše:Omluvte mou neznalost, ale neni náhodou ROV kontakt napravo od pravé kolejky?
Omluvte mou neznalost, ale neni náhodou ROV kontakt napravo od pravé kolejky?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No snad nám nevjíždíš do předchozím vlamem ještě neodblokované výhybky - k čemuž musíš znát polohu kontaktu před sebou, ale jinak ROV skutečně vyžaduje proti EOV po řidiči méně úkonů, díky nimž může věnovat větší pozornost např. těm pobíhajícím chodcům okolo a přes TT.7080 píše:Až na to, že ta "boudička" uprostřed je tam kvůli blokování a nikoliv ROV tak dobrý. ROV osazená bude, výhybka jako taková tam už fyzicky leží.
A další ROV nám leží na Staroměstské zc, už částečně zadlážděná. Konečně se budeme moci víc věnovat přecházejícím a přebíhajícím turistům než tomu, jestli jsem ještě před, na nebo už za kontaktem.
Ovšem méně úkonů by nemělo znamenat méně pozornosti na postavení a "další věci kolem" výhybky.
Jako když byl DOD na Vypichu v prodlužování metra A a já tam dojel jednou kolegyní řízenou 25 - podíval se jen tak z hecu na návěstidlo a hrozně jsem se divil, páč ukazovalo rovně, ikdyž hlášeno bylo výstupní a při tom kolegyně si tak v klidu seděla v kabině. Tak jsem se postavil před TRAM a čekal co bude - jestli si všimne alespoň mne, když né špatného postavení ROV. No to jste měli vydět, jak vyletěla po popochopení co se mi nezdá ven z TRAM osobně jsem ani nestihl v ten moment se jen ohnout a to tágo vytáhnout, jak jsem chtěl, ale až po jejím zpozorování, že před tou TRAM jsem, aby mne fakt nesejmula.
Až na to, že ta "boudička" uprostřed je tam kvůli blokování a nikoliv ROV tak dobrý. ROV osazená bude, výhybka jako taková tam už fyzicky leží.MM-Mikulovsky píše:Mělo se jednat jen o jednu - tu rozjezdovou od Slávie (ostatní logicky pojížděné TRAM - nyní zavedenými výlukovými linkami 32 a 37). A dle mého pozorování při mém rychlém průjezdu v pozdní sobotní večer BUDE:Karosák píše:(19.7.13:32) Na ROV ani výhybky bych se moc netěšil, abych nebyl zbytečně zklamanej, ale krom přejezdu u Edenu by na ty oblouky na Kubáni dojít mohlo-vyhnilý žlaby a kolejnice jsou tam rovněž popraskané na mnoho kousků.
A další ROV nám leží na Staroměstské zc, už částečně zadlážděná. Konečně se budeme moci víc věnovat přecházejícím a přebíhajícím turistům než tomu, jestli jsem ještě před, na nebo už za kontaktem.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mělo se jednat jen o jednu - tu rozjezdovou od Slávie (ostatní logicky pojížděné TRAM - nyní zavedenými výlukovými linkami 32 a 37). A dle mého pozorování při mém rychlém průjezdu v pozdní sobotní večer BUDE:Karosák píše:(19.7.13:32) Na ROV ani výhybky bych se moc netěšil, abych nebyl zbytečně zklamanej, ale krom přejezdu u Edenu by na ty oblouky na Kubáni dojít mohlo-vyhnilý žlaby a kolejnice jsou tam rovněž popraskané na mnoho kousků.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
"Z" u pořadovky neznamená "záloha", ale "zácvik".