A nemohl jen na krátko se rozepnout kontakt na dveřích? Nebo jen na chvilku odskočit jejich relé?kruťák píše:Ale né, tohle byl fakt zvuk toho elektronického domácího zvonku. Ani cvrlikání (to vím, co znamená, a popsal to i Willyjeff), ani jednotónové pískání (výpadek napájení), anóbrž tá-dá-dá.
KT8D5 a KT8D5.RN2P
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: KT8D5.RN2P (Částečně nízkopodlažní vůz)
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale né, tohle byl fakt zvuk toho elektronického domácího zvonku. Ani cvrlikání (to vím, co znamená, a popsal to i Willyjeff), ani jednotónové pískání (výpadek napájení), anóbrž tá-dá-dá.
Tady jsem si dovolil ten zvuk nahrát:
http://www.youtube.com/watch?v=j_lBra3IHpc
Tady jsem si dovolil ten zvuk nahrát:
http://www.youtube.com/watch?v=j_lBra3IHpc
Naposledy upravil(a) kruťák dne 23.8.2011 20:03, celkem upraveno 1 x.
crrr crrr je znamení o výstupu s kočárkem
-
gabuliatko
- Uživatel
Není to over ve vysílačce ?trainzjohny píše:Crr to je, ale krátké a vždy 2x za sebou.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Crr to je, ale krátké a vždy 2x za sebou.willyjeff píše:Tak to se přiznám ač s KTN jezdím často, tak se mi nikdy neozval zvuk domácího zvonku (myslíte jako takový to BIM--BAM?). Cvrlikání : výstraha řidiči, výstraha nad dveřmi mají stejný zvuk. Výpadek sítě je takový příšerně hnusný pískání...Ne každá porucha se oznamuje i zvukově. Jo teď mě napadlo, domácí zvonek jako fakt zazvonění crrrrrrr ostrý, výrazný, je u starýho KT8 jako znamení řidiči, nespletli jste si typ vozu?
-
matejbrozek
- ovocnář
To ostrý crrrrrr je občas slyšet i v T6.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se přiznám ač s KTN jezdím často, tak se mi nikdy neozval zvuk domácího zvonku (myslíte jako takový to BIM--BAM?). Cvrlikání : výstraha řidiči, výstraha nad dveřmi mají stejný zvuk. Výpadek sítě je takový příšerně hnusný pískání...Ne každá porucha se oznamuje i zvukově. Jo teď mě napadlo, domácí zvonek jako fakt zazvonění crrrrrrr ostrý, výrazný, je u starýho KT8 jako znamení řidiči, nespletli jste si typ vozu? 
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je fakt že tenhle zvuk už jsem taky párkrát slyšel (bez výpadku trakce) a to napříč typama vozů. A opravdu to není výstraha dveří (závada).
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No prave, v KT taky je to "bllllm bllllm", ale tohle byl fakt zvuk dveri a.k.a. "domaciho zvonku", prave proto me to udivilo...
já teda nevim, jak je to u KTN, ale u našich R.P je stejnej zvuk když je nějaká závadička, i při výpadku proudu a naprosto totožnej cvrlikot je i když někdo dává znamení
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Výpadek napájení?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pozapomenutý dotaz: jedu si takhle minulý týden kachnou a najednou během jízdy to lehce cuklo (asi jako když se vezme sekce) a hlavně se ozval zvuk jako při zavření dveří (alá domácí zvonek). Ve voze byli asi tak 3 sedící lidi, takže to nebylo znamení (navíc to poznám, má jiný zvuk). Sekce taky ne, tu jsme přejeli chvíli před tím. Co to mohlo být? Vysvětloval jsem si to, že by systém na chvilku detekoval otevřené dveře. Číslo vozu jsem bohužel během dne vypustil.
Re: KT8D5
Já jsem se mezitím dozvěděl, že 9014 stojí kvůli problémům s podvozkem. Ale víc stále bohužel nevím.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: KT8D5
Buď v klidu.9001 píše:Prohřešky? To umí jak?