Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.8.2011 21:39

Jara: Naprosto s tebou souhlasím - jenže dle některých tam jejich práce je "buzerovat" řidiče a né jim "dělat děvče pro všechno".

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 13.8.2011 13:38

MM-Mikulovsky píše: Dispečink - no i věřím, že mu řekl níže uvedené, páč odpovědnost za náhradku nese JPT a jemu to přidělává práci a asi je přímo někde... (No a někdo tu už i z tramvajáků říkal, že náš vlastní PD jej dokázal seřvat za nahlášení zablokované EOV/ROV výhybky běžně pojížděné v jednom směru.)
Já jsem asi zvláštní druh člověka. Ale co je práce dispečinku? Já myslel právě komunikace s ostatníma složkama. To s tím aby jsi nepřidělával práci tak to dopadne tak, že až budeš mít nehodu. Tak zavoláš na dispečink, pak vezmeš mobil a zavoláš do výpravny, na policii případně i RZS,HZS apod? To mě přijde trošku přehnané. Jednou ten člověk vykonává funkci dispečera. A je opravdu takový problém zvednou telefon zavolat na tramvajový dispečink a optat se, kde se nachází ta 52 co má mít čekačku a informovat řidiče zpět? Celé to je na minutu. A z mého pohledu toto je právě práce dispečinku.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.8.2011 9:28

- Vozák jsem nejen viděl, ale i mobilem (mizerně) vyfotil - tu závorku jsem původně přehlédl, ale ta formulace "dostačující" je pořád dosti nejasná = klidně, že BUS stojí ve Svobodově a lidi si dojdou z pozarohu.
- Jízdní doba je větší problém DC- aby moc nezdržel čekající TRAM a ty časy jsou rovny běžnému TRAM provozu (Dvorce - vodárna 3 + vodárna - Výtoň 3) a určitě jsem ani s nočkou nejel do 30km/h, ale do 40! No a BUS to má v obou směrech delší (DC si na Výtoni zajíždí kvůli otáčení, ZC na Dvorcích zastávka nikoliv před SSZ, ale kus za ní).
- Dispečink - no i věřím, že mu řekl níže uvedené, páč odpovědnost za náhradku nese JPT a jemu to přidělává práci a asi je přímo někde... (No a někdo tu už i z tramvajáků říkal, že náš vlastní PD jej dokázal seřvat za nahlášení zablokované EOV/ROV výhybky běžně pojížděné v jednom směru.)
- Navrhované čekání na ulici u sloupku blbost - běžně v noci po odjezdu nočky DC za BUS nemá TRAM co dělat, pokud se tam fakt při první noční čekačce za ním nachází zatahující denní, tak to zase pokaňhaly na JŘ, páč BUS stojí na kolejích u dočasného ostrůvku a je nemyslitelné, aby v jednom případě zajížděl vedle něj, čímž by zablokoval jízdní pruh IAD a jím přivezení lidé to měli na do čekající TRAM DC dál než mají mít!

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 12.8.2011 23:08

Nevím jestli ti i ukazali co se přesně v jejich vozáku píše ale přijde mi informace tučným písmem
V zastávce Výtoň je v nočním provozu přestup na linku 52, dodržuj příjezd a vysvětlivka
@=v zastávce Výtoň (ve Svobodově ulici) je přestup z linky č.52 jedoucí od Palackého náměstí, vyčkejte na přestup dostačujicí. A pokud tam mám tedy mít přestup tak bud počkám na u sloupku na ulici a neblokuji tramvaje. A nebo se prostě a jednoduše spojím se svým dispečinkem ať koná to od čeho tu je. A dále nepřijde mi na dvorce 6 minut v nočním provozu uplně málo. a celkově za 20 minut se do modřan dojet dá dle mého uplně bez problému.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.8.2011 22:38

Takže jsem si právě před chvílí udělal výlet linkou X3 na konečnou v Modřanech za kolegy "gumáky", abych zjistil stav věci z jejich pohledu:
1.) Ve vozovém JŘ sice mají poznámku vyčkat TRAM jedoucí od Palackého náměstí - není však ani naznačeno (natož pořádně vysvětleno), kam ona má dojet!
2.) Včera prý jednoho kolegu při jeho prvním kole při vyčkávání vyzvonila nějaká (dle mne asi do MO z linky 7 zatahující) TRAM - volal svůj PD, a údajně mu řekli, že má odjíždět na svůj čas. Další kolo se za ním na maják pustili TRAM dispečeři, jaktože nečeká na TRAM.
3.) Oficiální jízdní doby mají vzhledem k na Podolském nábřeží umístěným DZ "30" naprosto nereálné - buď je poruší či budou mít takové zpoždění, že jim ujede na Výtoni TRAM DC a pak nevyjde v Modřanech délka BP.

Štěpán
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štěpán » 12.8.2011 17:52

Přestup DC je v pohodě. Tramvaj přijede cca 3 minuty před autobusem.

Počkat na lidi není problém a snadno si to obhájíš. Jen to musíš zavolat na dispečink. Stejně je v 99% procentech reakce: 'Chvilku počkejte a pak jeďte.' No a chvilka je velmi volný termín. Takže já třeba pak čekám tak, abych stihnul dojet včas na další přestup. Onehdá jsem čekal 7 minut navíc s 55 na Čechovově náměstí na NAD a nebyl problém.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 12.8.2011 16:41

gabuliatko píše:Bohužel v DPP to teď vypadá tak, že bez pokynu nemůžeš nic. A teď si vyber mezi logickým čekáním na tramvaj a buzerací proč si odjel pozdě. DC tramvaj 52 na autobus čeká (pozná nějak že autobus už přijel)?
Stejně jako na mnoha jiných garantovaných přestupech ho vidí řidič v zrcátku.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 12.8.2011 16:31

Bobik píše:No je možný, že tam nějaká "systémová chyba" možná bude, neboť při jakési výluce v minulosti (už nevím a je to nepodstatné) ve VJŘ tram garantovaný přestup byl, nicméně bus tam nic takového neměl. #-o Každopádně furt je to o lidech a i když tam nic nemá a jezdí náhradku, předpokládám že normálnímu člověku dojde, že by asi počkat mohl a měl.
Bohužel v DPP to teď vypadá tak, že bez pokynu nemůžeš nic. A teď si vyber mezi logickým čekáním na tramvaj a buzerací proč si odjel pozdě. DC tramvaj 52 na autobus čeká (pozná nějak že autobus už přijel)?

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 12.8.2011 14:47

Se systémovou chybou si buďte jistí! V pátečních jízdních řádech má 24/3 psané BP na Palmovce. Jenže nějak plánovači směn zapoměli nějakému svačináři to pořadí přiřknout, takže řidička přijela na Palmovku a svačinář nikde. Vyjela tedy záloha.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 12.8.2011 8:36

No je možný, že tam nějaká "systémová chyba" možná bude, neboť při jakési výluce v minulosti (už nevím a je to nepodstatné) ve VJŘ tram garantovaný přestup byl, nicméně bus tam nic takového neměl. #-o Každopádně furt je to o lidech a i když tam nic nemá a jezdí náhradku, předpokládám že normálnímu člověku dojde, že by asi počkat mohl a měl.

Štěpán
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štěpán » 12.8.2011 8:22

Dneska byla na Výtoni sranda. Musím pochválit DPP, že na místě celou noc hlídkovali dispečeři a rozhodně se nenudili. Se svojí 52 jsem měl mít dva přestupy ve směru z centra. Ani jeden se nepovedl. První proběhl tak, že jsem si autobus blikáním a zvoněním zastavil až uprostřed křižovatky, když už začal odbočovat pod most. Když jsem tohle popisoval Bobíkovi na Lazarské, tak jsem netušil, že za pár minut mne čeká v podstatě to stejné. Zase, přijíždím lehce zpožděnej od Lazarské na Výtoň a autobus už čeká na světlech. Zase jsem musel blikat a zvonit, zase za ním musel přiběhnout dispečer a zastavit ho. Začínám tušit, že tam bude i nějaká systémová chyba.

Něco, jako když jsme měli při výluce Balabenky ve vozácích psanej přestup na NAD, která odjela několik minut před naším příjezdem... :?

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 10.8.2011 23:56

To je jak minulý rok na Andělu - linky 58 a 59 měly na Andělu čekačku. Protože tam byly většinou včas, tak odjížděly z Anděla na chlup přesně. Jenže - z Anděla na Na Knížecí (kde byl přestup na NAD) měly přesně 1 minutu. To se nedá stihnout ani kdyby ses pos.... A tak se ve většině případů stávalo, že ačkoliv tam byl garantovaný přestup, tak odjížděl z Knížecí prázdný autobus, ačkoliv přijíždějící noční tramvaj musel na 1000000% vidět. Tehdy jsem to hlásil na dispečink a instruoval i nasrané cestující, jak mají napsat stížnost - číslo busu jsem viděl a ochotně předal. 8-) Tohle se prostě nedělá...

Štěpán
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štěpán » 10.8.2011 23:47

Mně přišlo sympatické, že se DPP takhle co nejvíc pokusil zpříjemnit lidem přestup. A kdyby to řidiči nekazili, tak to byla dobrá věc. Takhle se lidé bohužel ještě naučili vystupovat už před křižovatkou a hlavně dobíhat po silnici, aby jim autobusy nemohly ujet.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 10.8.2011 21:46

No hlavně bych jednu z Výtoní zrušil, protože to akorát zbytečně zdržuje.
Ze 17 se stejně všichni vyvalí už na stálé a na občasný už se zastavuje jen pro formu, nehledě na to, že jí IAD striktně ignoruje a suverénně projíždí kolem stanicující tramvaje. Linka 3 má sice stálou frekventovanější, ale pořád míň než občasnou, takže by imho vůbec nikomu nechyběly...

Štěpán
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štěpán » 10.8.2011 17:33

Hezké. Dává mi to naději, že taky ještě někdo vysvětlí autobusákům, že noční přestup s 52 probíhá v občasných zastávkách a né, jako teď, že minimálně polovina z nich čeká jen na lidi dobíhající z první Výtoně. Já pak pravidelně prijíždím na druhou Výtoň a zahlásím přestup na autobus, kterej mezitím odjel.
Bohužel, stížnost nepomohla. :-(

Odpovědět