Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Rekonstrukce TT
no, lidi nejsou blbý a vědí, že když na újezdě vystoupí, tak na klárově budou dřív, než tramvaj. Ale i tak ty tramvaje maj průměrně dost lidí. A kdyby tramvaje nejezdily trasu újezd - malostranská přes den 20 minut, určitě by je používalo jednou tolik lidí!
Tomu se ani nedivím, když tam nic nejezdí.9001 píše:chemik: Ted asi píchnu do vosího hnízda, ale nejdřív by si tam tu stovku lidí musel nějak vytvořit. Co jsem viděl v poslední době, tak ta obsazenost bude o něco nižší než tvoje proklamovaná...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
chemik: Ted asi píchnu do vosího hnízda, ale nejdřív by si tam tu stovku lidí musel nějak vytvořit. Co jsem viděl v poslední době, tak ta obsazenost bude o něco nižší než tvoje proklamovaná...
já hovořil o tom, že jedna tramvaj o délce 32m převeze víc lidí, než stejně dlouhá formace osobních automobilů.
Nechci vám kazit debatu, sám patřím k příznivcům omezení tranzitní využitelnosti Nábřeží, ale pojďme se podívat na tvrdá čísla o průjezdu v profilu Karlových lázní:
Průzkum tramvají 2008: cca 27 000 cestujících denně.
Průzkum zatížení auty 2010: cca 24 000 vozidel denně (počet lidí vyšší).
Tedy žádné 100:20, ale cca 50 na 50.
Když o něčem diskutuji, musím pracovat s tvrdými daty (pokud jsou dostupná a tato jsou). Jinak je to čistá fabulace.
Úplně jiná otázka je, jestli na předpolí Karlova mostu na Královskou cestu patří 24 tis. vozidel denně, což je stejná intenzita vozidel, jako na D5 na obchvatu Plzně například.
Průzkum tramvají 2008: cca 27 000 cestujících denně.
Průzkum zatížení auty 2010: cca 24 000 vozidel denně (počet lidí vyšší).
Tedy žádné 100:20, ale cca 50 na 50.
Když o něčem diskutuji, musím pracovat s tvrdými daty (pokud jsou dostupná a tato jsou). Jinak je to čistá fabulace.
Úplně jiná otázka je, jestli na předpolí Karlova mostu na Královskou cestu patří 24 tis. vozidel denně, což je stejná intenzita vozidel, jako na D5 na obchvatu Plzně například.
Naposledy upravil(a) Marek B. dne 17.8.2011 20:14, celkem upraveno 1 x.
Pan willyjeff má pravdu, pan OMH odhalil, že jsme esa, ale já si trvám na svém. Když vezu 100 lidí,měl bych užívat větších výhod než ten, kterej se veze sám.
vy jste fakt esa 
Tak student může jet ke zkoušce, maturitě, na reparát, doklasifikaci... Když přijede pozdě, tak je také v háji...9001 píše:Když se to už tady řeší.
Manažer vs. student- Zase kus od kusu. Když vidím, jak se z VŠ stávají neskutečné zašívárny aby lidi nemuseli pracovat, tak si skoro říkám, že i takový Lacina a Trpišovský mají větší přínos pro společnost. Ke studentské dochvilnosti. Co se studentovi stane? Dostane poznámku? Manažer přijde o kontrakt. Co je víc?
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Squish: Máš. 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když se to už tady řeší.
Manažer vs. student- Zase kus od kusu. Když vidím, jak se z VŠ stávají neskutečné zašívárny aby lidi nemuseli pracovat, tak si skoro říkám, že i takový Lacina a Trpišovský mají větší přínos pro společnost. Ke studentské dochvilnosti. Co se studentovi stane? Dostane poznámku? Manažer přijde o kontrakt. Co je víc?
chemik: Zase se vracíme k podstatě. Kdo z těch co máš v tramvaji má průmerný příjem? Dokonce i veřejně je prezentováno, že prostě 2/3 lidí ho nemají.
chemik: Zase se vracíme k podstatě. Kdo z těch co máš v tramvaji má průmerný příjem? Dokonce i veřejně je prezentováno, že prostě 2/3 lidí ho nemají.
Trochu vám přetnu to OT, na přejezdu z výjezdu Jeremenkovy ulice jsem si všiml, že není použitá redukce na žlábkovou kolejnici ale je použitý stále kolej železnicí (v kombinaci s lištou). Mám pravdu ?
Tak srovnávat managery a studenty... K daním: Studen v podstatě nemůže vydělávat peníze jako manager. Za další: Manager má být včas na jednání. Student ve škole snad nemá být včas? V tomto případě se musí porovnávat dle toho, kolik lidí využívá ten a ten dopravní prostředek. Cpát do toho odvody na daních mi přijde zcestné a nelogické. To samé srovnávat účelovou komunikaci a něčí zahradu...Mosquit píše:Dále k argumentu s počtem lidí přepravených tramvají vs. autem; absolutní porovnávání počtu lidí tam a tam je jen jednou z možných variant porovnání. Co kdybychom to porovnali dle výše příjmu => výše odvedených daní => přínosu pro stát, potažmo pro celou společnost? A komu bude víc vadit stát o minutu navíc v koloně - 1 manažerovi v autě, který má být někde na čas, nebo 1 běžnému zaměstnanci, 2 studentům, 3 důchodcům a 4 bezdomovcům dohromady? Lze to nějak objektivně porovnat? Já myslím že ne...
A k té demokracii - tam to také není tak jednoduché; pro představu - já seženu 100 svých kamarádů, a společně si usmyslíme, že si na Tvé zahradě postavíme skatepark. Ty seženeš jen 20 kamarádů, takže se musíš podřídit... ?
P.S: do práce jezdím tramvají, busem nebo metrem a na skateboardu nejezdím
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož manažer je dost často i zaměstnavatel, tak sice na daních odvede méně než těch 10 lidí s průměrným příjmem, ale pokud ty lidi zaměstná, tak tím prospívá daleko více státu, než kdyby svůj podnik zavřel a odešel do zahraničí. Myslím, že tohle je tu celkem začarovaný kruh. Gratuluji vám, že jste objevili další téma, kde se můžete nekonečně hádat o ničem.chemik píše:Zeptám se jinak - kdo odvede státu víc, jeden manažer s příjmem 150 000 nebo deset lidí s průměrným příjmem?
Zeptám se jinak - kdo odvede státu víc, jeden manažer s příjmem 150 000 nebo deset lidí s průměrným příjmem?Mosquit píše: Všichni ti manažeři už se moc těší, až se ve svých oblecích za desítky tisíc sednou do louže po bezďákovi.
Dále k argumentu s počtem lidí přepravených tramvají vs. autem; absolutní porovnávání počtu lidí tam a tam je jen jednou z možných variant porovnání. Co kdybychom to porovnali dle výše příjmu => výše odvedených daní => přínosu pro stát, potažmo pro celou společnost? A komu bude víc vadit stát o minutu navíc v koloně - 1 manažerovi v autě, který má být někde na čas, nebo 1 běžnému zaměstnanci, 2 studentům, 3 důchodcům a 4 bezdomovcům dohromady? Lze to nějak objektivně porovnat? Já myslím že ne...
Všichni ti manažeři už se moc těší, až se ve svých oblecích za desítky tisíc sednou do louže po bezďákovi.trainzjohny píše:V obleku klidně, čemu vadí při cestování v tramvaji ?!
..
A pokud vím, tak máme většinovou demokracii, takže se menšina MUSÍ PODŘÍDIT většině !
Dále k argumentu s počtem lidí přepravených tramvají vs. autem; absolutní porovnávání počtu lidí tam a tam je jen jednou z možných variant porovnání. Co kdybychom to porovnali dle výše příjmu => výše odvedených daní => přínosu pro stát, potažmo pro celou společnost? A komu bude víc vadit stát o minutu navíc v koloně - 1 manažerovi v autě, který má být někde na čas, nebo 1 běžnému zaměstnanci, 2 studentům, 3 důchodcům a 4 bezdomovcům dohromady? Lze to nějak objektivně porovnat? Já myslím že ne...
A k té demokracii - tam to také není tak jednoduché; pro představu - já seženu 100 svých kamarádů, a společně si usmyslíme, že si na Tvé zahradě postavíme skatepark. Ty seženeš jen 20 kamarádů, takže se musíš podřídit... ?
P.S: do práce jezdím tramvají, busem nebo metrem a na skateboardu nejezdím